Meet The World

av SKF

Gothia Cup är en mötesplats för världens ungdomar. Tillsammans med vår huvudpartner SKF vill vi ge de som annars inte hade haft möjligheten, chansen att resa till Sverige, chansen att få besöka Göteborg och vara en del av världens största ungdomsturnering i fotboll.

Så 2007 startade vi därför förturneringarna Meet the World.
Dessa arrangeras varje år i över 20 länder där man hittar SKF.

Sedan starten har 220 Meet the World-turneringar spelats i 42 länder med över 27 000 spelare. Vi är stolta över att ha gett över 3 500 av dessa möjligheten att resa till Göteborg och Gothia Cup för att dela sin glädje till fotbollen.

De lämnar Sverige med minnen för livet och vänskap, samt med en än bättre förståelse för varför laganda, ansvarstagande, lika möjligheter och att ha kul över gränser är så viktigt.

Bilder

Nyheter

Hylla din hjälte – vinn fotbollsprylar för hela laget!

Hylla din hjälte – vinn fotbollsprylar för hela laget!

Gothia Cup är en mötesplats för världens ungdomar. Tillsammans med vår huvudpartner SKF vill vi ge de som annars inte hade haft möjligheten, chansen att resa till Sverige, chansen att få besöka Göteborg och vara en del av världens största ungdomsturnering i fotboll. Så 2007 startade vi därför förturneringarna Meet the World. Dessa arrangeras varje […]

Read more

Hjälper till att utveckla barn i Indien

Hjälper till att utveckla barn i Indien

I enlighet med en gemensam ambition att lyfta fram lagarbete, ansvar och lika möjligheter startade SKF 2007 förberedelseturneringarna Meet the World. De ger barn, som annars inte haft råd att åka till Sverige, chansen att komma till Göteborg och vara en del av Gothia Cup. 

Read more

Känslan av att vara mästare

Känslan av att vara mästare

Årets första SKF Meet the World-turnering ägde rum i Tyskland i februari. SG Quelle Fürth vann turneringen och kan du se fram emot en betald resa till Göteborg i sommar för att spela Gothia Cup. 

Read more

Möt Teddy

IME le nid des bois Manou, Frankrike

Teddy Champion är 17 år och kapten för IME le nid des bois Manou, som ligger nära Châtres i Frankrike. IME le nid des bois Manou vann SKF Meet The World Special Olympics-tävlingen i Frankrike och kvalifierade sig därmed för Kim Källström Trophy.

Hur länge har du spelat fotboll?

Jag har spelat fotboll i fem år. Jag och mina lagkamrater spelar så mycket vi kan.

Vad gör du när du inte spelar fotboll?

Jag arbetar med skötsel och underhåll av parker och skogar där jag bor.

Vad var höjdpunkten med er Sverige-vistelse?

Vi har haft väldigt roligt. Det har varit fantastiskt. Vi har mött många spelare som vi inte mött förut.

Något annat du vill dela med dig till världen?

Vi är stolta över att representera Frankrike. Vi har haft en fantastisk vecka, som vi kommer minnas för resten av livet.

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Turkish Airlines
Umbro
Umbro
Liseberg
Liseberg
Volkswagen
Liseberg

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden