Meet The World

av SKF

Gothia Cup är en mötesplats för världens ungdomar. Tillsammans med vår huvudpartner SKF vill vi ge de som annars inte hade haft möjligheten, chansen att resa till Sverige, chansen att få besöka Göteborg och vara en del av världens största ungdomsturnering i fotboll.

Så 2007 startade vi därför förturneringarna Meet the World.
Dessa arrangeras varje år i över 20 länder där man hittar SKF.

Sedan starten har 220 Meet the World-turneringar spelats i 42 länder med över 27 000 spelare. Vi är stolta över att ha gett över 3 500 av dessa möjligheten att resa till Göteborg och Gothia Cup för att dela sin glädje till fotbollen.

De lämnar Sverige med minnen för livet och vänskap, samt med en än bättre förståelse för varför laganda, ansvarstagande, lika möjligheter och att ha kul över gränser är så viktigt.

Bilder

Nyheter

Här är alla Meet The World-lag i årets Gothia Cup

Här är alla Meet The World-lag i årets Gothia Cup

SKF:s Meet The World-turneringar är genomförda över hela världen och nu förbereder sig de segrande lagen för en resa till Göteborg. Här är samtliga lag som ska delta i nästa veckas Gothia Cup. 

Read more

”Vi var som 22 fötter i en kropp”

”Vi var som 22 fötter i en kropp”

I slutet av maj vann Galatasaray-skolan i Istanbul SKF:s första Meet the World-turnering i Turkiet. Genom att vinna turneringen får skolans U18-damer (inte att förväxla med berömda fotbollsklubben Galatasaray) resa till Göteborg i sommar och delta i Gothia Cup. 

Read more

Hylla din hjälte – vinn fotbollsprylar för hela laget!

Hylla din hjälte – vinn fotbollsprylar för hela laget!

Gothia Cup är en mötesplats för världens ungdomar. Tillsammans med vår huvudpartner SKF vill vi ge de som annars inte hade haft möjligheten, chansen att resa till Sverige, chansen att få besöka Göteborg och vara en del av världens största ungdomsturnering i fotboll. Så 2007 startade vi därför förturneringarna Meet the World. Dessa arrangeras varje […]

Read more

Möt Jana

JK Tabasalu, Estland

Jana Tuga är 15 år och är målvakt för JK Tabasalu (Flickor 15) från Tallinn. JK Tabasalu vann SKF Meet the World-turneringen i Estland.

Hur är det att vara målvakt?
Ibland måste man vara galen för att vara målvakt, men det är en fantastisk känsla att vara ledare för laget och att rädda mål.

Vad har du för ambitioner med fotbollen?
Jag skulle vilja spela i Spanien eller Portugal.

Vad tycker du om Gothia Cup?
Det är väldigt coolt och roligt! Man träffar så många vänliga människor. Man känner sig hemma. Jag har fått nya vänner från Brasilien, Italien, Portugal och England.

Vad var det bästa med din vistelse i Sverige?
Gothia opening ceremony. Det var väldigt spännande och vackert. Jag gillade det väldigt mycket!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Turkish Airlines
Umbro
Umbro
Liseberg
Liseberg
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_vw