15-21 JULI, 2018, GÖTEBORG, SVERIGE

Advertisements

The World Youth Cup

Gothia Cup är världens största och mest internationella fotbollsturnering för ungdomar. Varje år deltar runt 1700 lag från 80 nationer och de spelar 4500 matcher på 110 planer.

Det är lagen och deltagarna från världens alla hörn som gör turneringen unik. En mötesplats för världens ungdomar, oavsett religion, hudfärg eller nationalitet, med fotbollen som gemensam nämnare.

15-21 juli, 2018

Läs mer

Spelprogram 2017

För bästa upplevelse på mobilen ladda ner vår app.

Gothia Cup 2018

15-21 juli, Göteborg, Sverige
Anmälan för 2018 öppnar den 11 september klockan 10.00.

Senaste nytt

Gothia Cup 2017 summeras

Gothia Cup 2017 summeras

Gothia Cup är slut för den här gången och det är dags att tacka er alla som deltagit, summera turneringen och sedan blicka vidare till nästa års upplaga.

Read more

Sista segern gick till Frankrike

Sista segern gick till Frankrike

I den sista finalen för ikväll och den sista matchen i Gothia Cup så var det kategori B18 som skulle få en vinnare. Entente Sannois Saint Gratien mötte Örgryte IS och det kom att bli en rysare.

Read more

Den amerikanska drömmen

Den amerikanska drömmen

Den sista tjejfinalen för dagen spelades mellan NorCal PDP från USA och LB07 från Skåne i Flickor 17-klassen(Tipselit). Det var aldrig någon fråga vart pokalen skulle hamna i den här finalen.  Tjejen från Kalifornien kontrollerade matchen från start till slut och vann komfortabelt med 3–0. 

Read more

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

The Gothia App

Det bästa sättet att följa turneringen

Gothia Cup har marknadens kanske mest avancerade och enkla resultatsystem. Hela spelschemat och alla resultat finns tillgängliga både på vår hemsida och i våra appar för Android, iPhone och iPad. Dessutom rapporteras alla mål från samtliga matcher live.

Liveresultat

Alla matcher raporteras live

Livestreaming

Över 1300 matcher streamas live, Gratis!

Spelprogram och resultat

Resultat, program, kartor och mer

Nyheter och information

Senaste nytt och all information som du behöver

En mötesplats för världens ungdomar!

Från början kunde ingen ens föreställa sig vad den lilla ungdomsturneringen Gothia Cup skulle utvecklas till. Året var 1975 och idén med en turnering där även lag från utlandet skulle inbjudas var inte bara unik den skulle också visa sig vara väldigt framgångsrik. Unikt från starten var dessutom att flickorna fick vara med i en egen klass.

Än idag finns det gamla gulnade papperet kvar där ett antal unga entusiaster skrev ner sina visioner för det nya Gothia Cup. Där står: ”Gothia Cup ska vara en mötesplats för världens ungdomar, oavsett hudfärg, kön eller religion”. Detta skrevs 1981 och är rättesnöret för verksamheten än idag. Med över en miljon deltagare från 143 länder och med epitetet som världens största ungdomsevenemang kan vi med fog säga att vi lyckats.

Vi ska vara en upplevelse för alla deltagare. Gothia Cup – mer än fotboll, var ett uttryck som användes under många år. Störst resurser satsades på invigningen och idag samlar den varje år mer än 50.000 på Ullevis läktare.
Ord som upplevelse, möten och internationell fotboll har alltid förknippats med oss. Gothia Cup fick redan från början en hög fotbollsstatus. Att vinna Gothia Cup var och är något av det finaste man som ung fotbollsspelare kan önska sig. Idag är det en form av merit bara att delta.

Att engagera sig i barns förutsättningar utanför själva fotbollen och utanför Sverige har alltid varit en viktig del i Gothia Cup. Vår betydelse vid sidan av planen har ökat. Skolorna i Kongo är ett exempel på detta. Ett annat är satsningen på Kim Källström Trophy, en klass för ungdomar med utvecklingsstörning. Ett tredje är turneringen Meet the World som drivs tillsammans med SKF i ett 20-tal fattigare länder.
Dennis Andersson, Generalsekreterare

Celebrate The Game

Ett fair play projekt
Celebrate the Game är ett Fair Play projekt som Gothia Cup bedriver för att skapa en bättre miljö för alla såväl på som vid sidan av planen. Projektet består av flera delar med olika fokusområden och kommer successivt utökas.

Läs mer

The Gothia Cup Aftermovie

Denna aftermovie summerar alla underbara minnen och ögonblick som vi tillsammans skapade under Gothia Cup 2016.

Gothia eCup

EA SPORTS FIFA17
Gothia eCup är årets stora turnering i FIFA 17 för alla spelare mellan 12 och 18 år. Turneringen pågår just nu och varje vecka finns nya chanser att ta hem fina priser och säkra sin plats i den stora finalen under Gothia Cup i sommar.

Registrera dig och tävla idag!

Vad vi gör

Våra huvudevent

Vi tror att det är viktigt att skapa ett stort, bestående minne av en turnering. Ett ögonblick där alla finns med och där alla kan känna gemenskap.

Opening Ceremony

Atmosfären kring invigningen av Gothia Cup är elektrisk, nackhåren reser sig och du kommer att le av minnet för resten av ditt liv.

Läs mer

Leaders Party

Som ett tack för allt som ni tränare och ledare gör för alla ungdomar vill vi denna kväll bjuda er på någonting extra. God mat, en fantastisk show och underbart sällskap. Detta blir en kväll som vi lovar att du sent kommer att glömma. Kom hit och ät och drick gott. Det förtjänar du!

Läs mer

The Finals

Efter en hel veckas kämpande och slitande är det äntligen dags för finalerna. I Gothia Cup är alla vinnare men av de 1 600 lag som kämpar är det enbart 16 som kan titulera sig mästare.

Läs mer

Instagram

Gothia Cup

Gothia Cup

Gothia Cup

Gothia Cup

Gothia Cup

Gothia Cup

Main Partner

Official Partners


Copyright © 2017 Gothia Cup
Gothenburg, Sweden