Vanliga frågor & svar - Gothia Cup

Vanliga frågor & svar


 • När spelas Gothia Cup 2020?

  Gothia Cup spelas 12 – 18 juli (vecka 29).

 • När börjar mitt uppdrag?

  Datum varierar beroende på vilket uppdrag du har. Du kan läsa mer specifikt om detta under ”Läs mer om uppdragen”. Men det vanligaste är att din första dag som funktionär är lördagen 11 juli – vecka 28.

 • Vem står bakom Gothia Cup?

  Gothia Cup ägs och drivs 100 procent av den ideella föreningen BK Häcken.
 • Vad krävs för att söka uppdrag som funktionär?

  Alla personer som fyllt 16 år är välkomna att söka sig till vår organisation. Men som exempelvis skolvärd krävs det att du fyllt 23 år, som matsalsansvarig 21 år och som städare ska du fyllt 18 år för att kunna söka. Ålderskrav för respektive uppdrag hittar du i informationstexterna under ”Uppdrag”. Vi ser gärna även att personer som är äldre och som redan har en mångårig erfarenhet från yrkeslivet söker sig till oss.
 • Får jag några raster?

  Ja, det får du. Det är viktigt att du som funktionär får möjlighet att ta pauser och äta ordentligt. Däremot är det svårt att ha bestämda tider för dagliga raster och matpauser. Det gäller att vara flexibel och bra på att planera tillsammans med sin arbetsledare.
 • Finns det något sista datum för att ansöka?

  Egentligen inte. Det är behovet av nya funktionärer som styr. Har vi däremot tagit emot, rekryterat, intervjuat tillräckligt många funktionärer för ett specifikt uppdrag så avslutar vi möjligheten att söka sig till detta uppdrag via hemsidan. Alla som skickar in en ansökan får ett svar via mail. Gothia Cups rekryteringsarbete pågår från slutet av januari fram till slutet av maj. Kallelse till intervju skickas via mail – så var extra uppmärksam och läs dina mail under denna period.
 • Är det många som söker uppdrag som funktionär under Gothia Cup?

  Det är väldigt många. Inför 2017 hade vi cirka 2 800 nya ansökningar. Det är även många funktionärer som återkommer från år till år, vilket vi tycker är väldigt roligt. Många startar sin Gothia-karriär i matsalen, går vidare som planvärd och skolvärd eller guide. Alla ansökningar som kommer in läses och behandlas av ansvariga inom organisationen.
 • Vad ska jag tänka på när jag söker uppdrag?

  Det absolut viktigaste, förutom att du fyller i dina personuppgifter korrekt, är att du noga läser igenom vilket eller vilka uppdrag som passar dig bäst – och att du har åldern inne. Om du dessutom ger oss en bra presentation av dig själv och varför du vill bli en del av Gothia Cup är det ett extra plus. För dig som är intresserad av uppdrag där det krävs arbetsledaregenskaper är dokumenterad erfarenhet viktig.
 • Får jag någon ersättning som funktionär?

  Ja, det får du. Den ersättning som du eller som din förening erhåller är en uppskattning för ett ideellt uppdrag som utförts. Det innebär att uppdraget som utförs inte är jämställt med ett vanligt sommarjobb.
 • Erbjuder ni något mer än ersättning?

  Absolut. Om du har rätt inställning, är ambitiös, flexibel, och tar dig hela vägen fram till ett uppdrag erbjuder vi dig följande:
  Utbildning
  Möjlighet att växa i en världsledande organisation
  Ett intyg med personligt utlåtande
  Arbetslivserfarenhet
  Funktionärskläder
  Frukost, lunch och middag under turneringen
 • Kommer jag att bli kallad till en intervju?

  Det varierar beroende på vilket uppdrag du sökt. I ett första skede blir du kontaktad via mail och efter det blir du eventuellt kallad till intervju. Inbjudan till samtliga intervjuer skickas via mail – så var extra uppmärksam.

  Enskild intervju
  En enskild intervju där du träffar en projektledare eller en person från Gothia Cups organisation, kontoret. De enskilda intervjuerna pågår under hela våren fram till juni månad.

  Gruppintervju
  När det gäller uppdraget som matsalsvärd kommer Gothia Cup att kalla ett antal sökande till en första gruppintervju. Gruppintervjuer för matsalsvärdar kommer att genomföras under mars, april och maj månad.
 • Om jag inte får något uppdrag, hur och när får jag veta detta?

  Personer som sökt, men av någon anledning inte tilldelats något uppdrag, kommer att få ett besked via mail. Något speciellt sista-datum finns tyvärr inte. Vi försöker att meddela alla sökande efter hand. Skulle du däremot inte fått något besked i början av juni ska du ta kontakt med Gothia Cup på [email protected]
 • Om jag har svårt att välja, kan jag bli rekryterad för fler än ett uppdrag?

  Nej, tyvärr. Det kan vara så att vi kallar dig för en intervju för fler uppdrag, men vi erbjuder dig enbart ett av dem.
 • Finns det någon särskild utbildning som funktionär?

  Ja, det finns det. Samtliga funktionärer måste genomföra minst en utbildning för att bli godkänd som funktionär. Antalet utbildningar varierar beroende på vilket uppdrag du har. Alla utbildningar i Gothia Cups regi är obligatoriska.
 • Vilka tider är det som gäller under själva cupveckan?

  Det varierar beroende på uppdrag. Som skolvärd bor du på skolan hela veckan, som kokerska kan det bli långa dagar och som matsalsvärd eller städare är ett och samma pass cirka åtta timmar per dag.
 • Får jag några speciella kläder som funktionär?

  Självklart. Samtliga funktionärer får minst en tröja, beroende på uppdrag. Funktionärströjan tillsammans med ackrediteringsbrickan hämtar du ut på Heden ett par dagar före cupstart. Om du blir antagen som funktionär kommer vi att informera dig ytterligare.
 • Om jag har fler frågor, vad gör jag då?

  Då tar du kontakt med oss på Gothia Cup genom att maila din fråga till [email protected]

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_mcd