Special Olympics - Gothia Cup

Gothia Special Olympics Trophy erbjuder ungdomar med någon form av intellektuell funktionsnedsättning en möjlighet att delta i The World Youth Cup. Kärleken till fotbollen är den gemensamma nämnaren för oss alla. Gothia Special Olympics Trophy är ett samarbete mellan Gothia Cup, Special Olympics Europe/Eurasia, Special Olympics Sverige och Kim Källström.

Gothia Special Olympics Trophy är egen klass i Gothia Cup. Gruppspel och slutspel spelas på Kviberg från måndag till torsdag med finaler på Heden under torsdagen.

Bilder

Turneringsinformation


 • Tävlingsform

  I Gothia Special Olympics Trophy är lag som tillhör Special Olympics program alternativt är medlem i Svenska Parasportförbundet välkomna. Regelverket som appliceras är enligt Special Olympics. Turneringen inleds med divisioneringsspel på måndagen enligt Special Olympics regelverk för att fastställa varje lags nivå. Divisioneringen ligger sedan till grund för gruppindelning och spelprogram.

 • Turneringsdatum

  18-22 juli 2021

 • Vem får delta

  Ungdomar med en intellektuell funktionsnedsättning. Spelarna måste vara mellan 16 och 29 år gamla, alltså födda mellan 1992 och 2005. Den rekommenderade åldern är dock 16-21 år eftersom det är en ungdomsturnering.

  Maximalt tio spelare kan vara registrerade per lag.

 • Antal lag i turneringen

  Gothia Special Olympics Trophy har kapacitet för 15 skandinaviska lag och 15 internationella lag, alltså totalt 30 lag varav 22 lag är inkvarterade. De lag som först har anmält sig och betalt anmälningsavgiften har företräde. Maximalt ett lag per förening kan delta.

 • Reglemente

  Klassen spelar enligt Special Olympics regelverk. Gruppindelning sker via divisioneringsspel för att säkerställa ett så rättvist spel som möjligt. Klassen spelar 7 mot 7. Maximalt antal spelare per lag är tio. 

  Läs Special Olympics reglemente

 • Speltid

  Divisioneringsmatcher15 min 
  Grupp- och slutspel2x15 min 
 • När är sista anmälningsdag?

  Anmälan stänger den 10 april. Notera att det finns en begränsning på antal lag i klassen, därför kan klassen bli fullbokad innan sista anmälningsdag. Väntelista upprättas efter anmälningsdag.

 • Avgifter

  Anmälningsavgift: 840 SEK per lag
  Boendekostnad skolboende:
  1025 SEK per person.

 • Skolboende

  Samtliga spelare och ledare som bor på skola betalar en boendekostnad. Logi i skolsal i fyra nätter, frukost, lunch, middag samt Gothia Card ingår i kostnaden. Minimalt två och maximalt tre ledare kan bo med laget på skolan. Medtag madrass och filt, det finns möjlighet att hyra madrass och sängkläder till en kostnad på 200 SEK per person. Vi uppmanar alla deltagare och ledare att aldrig lämna värdefulla föremål eller pengar kvar på skolan.

 • Specialkost

  För personer med speciella matbehov som allergier har vi möjlighet att ordna specialmat mot uppvisande av läkarintyg. Läkarintyget mailas till [email protected] i samband med att specialkosten beställs via My Team Info. Önskas vegetarisk mat kostar det 100 SEK per person. Observera att vi inte serverar några rätter som innehåller nötter (inklusive jordnöt, mandel och sesam) eller fläskkött.

 • My Team Info

  Alla lag som är anmälda till Gothia Cup får en egen My Team Info-sida. Här uppdaterar ni er anmälan, gör beställningar, fyller i deltagarförteckning, gör betalningar och kan se er balans. Lagen ansvarar själva för att hålla tidsgränser för att fylla i information, göra beställningar och dylikt.

  Logga in på My Team Info

 • Incheckning online

  Alla lag behöver checka in online innan ankomst till turneringen. Detta görs via My Team Info. Online incheckning av laget görs tidigast den 1 juli och senast den 17 juli. Bokningsbekräftelsen samt eventuella vouchers som ni har skrivit ut ska tas med till turneringen för att kunna kvittera ut lagets beställningar. 

 • Ålderskontroll

  Samtliga deltagare i Gothia Cup måste genomföra en ålderskontroll för att få delta i turneringen. Detta för att kontrollera att samtliga deltagare är berättigade att delta i den klass de anmält sig i. Ålderskontrollen sker i anslutning till Gothia Special Olympics Trophys område på Kviberg.

  Läs mer om ålderskontrollen

 • Viktiga datum

  10 april: Anmälan stänger
  10 maj: Sista betalningsdag för boendekostnaden
  30 maj: Sista dagen att skicka in första divisioneringsbedömningen och registreringshandlingar på spelare
  10 juni: Sista betalningsdag för extra beställningar så som transfer, extra Gothia Card, extra Leaders Card och specialmat
  17 juli: Sista dag att checka in online
  18 juli:
  Ankomstdag och informationsmöte
  19 juli: Divisioneringsmatcher, gruppspelet börjar och Gothia Opening Ceremony
  20 juli: Gruppspel
  21 juli: Gruppspel och Players Evening
  22 juli: Slutspel, finaler och avresedag

 • Betalningar

  Anmälningsavgiften ska betalas senast tio dagar efter att anmälan har registrerats. När vi mottagit er anmälningsavgift bekräftar vi er anmälan.

  Boendekostnaden/deltagaravgiften ska betalas senast 10 maj. Om boendekostnaden inte har blivit betald fem dagar efter dess förfallodag har Gothia Cup rätt att häva er anmälan utan någon rätt till återbetalning eller ersättning för anmält lag eller förening.

 • Avbokning

  Om ni behöver avboka er anmälan görs det genom att maila till [email protected], ange lagets anmälningsnummer. Anmälningsavgiften är inte återbetalningsbar.

  Eventuell återbetalning av boendekostnaden för enskilda spelare sker endast om ni avbokar före 10 juni. Efter 10 juni sker återbetalning endast mot uppvisande av läkarintyg.

 • Försäkring

  Ansvarig lagledare är skyldig att tillse att samtliga deltagare är försäkrade på planen. Varje enskild deltagare ansvarar för sin personliga försäkring utanför planen. Gothia Cup har inga kollektiva försäkringar som täcker skador, sjukdomar, stölder eller skadegörelse. 

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_vw