Opening Ceremony - Gothia Cup

Gothia Opening Ceremony

ETT MINNE FÖR LIVET
Gothia Cup-veckan är full av möten. Stora som små, arrangerade och spontana. Invigningen är veckans största möte. En två timmar lång show med musik, dans, fyrverkeri, presentation av alla deltagande nationer och glädje i massor. Med 50000 besökare på ett fullsatt Ullevi är alla med.
Vi tror att det är viktigt att skapa ett stort, bestående minne av en turnering, ett ögonblick där alla finns med och där alla kan känna gemenskap. Vi vill med Gothia Opening Ceremony skapa just detta ögonblick. De som varit med tidigare liknar det hela vid en olympisk ceremoni och det är meningen. Atmosfären kring invigningen av Gothia Cup är elektrisk, nackhåren reser sig och du kommer att le av minnet för resten av ditt liv.
Plats: Ullevi Stadium
Dag: måndag 19 juli Tid: 20.00 (insläpp från 18.30)

Where we all come together!

Showen

På Gothia Opening Ceremony är det alla nationer och kulturer som är den stora underhållningen. Men som om detta inte var nog ackompanjeras de av närmare 500 dansare, 10 musiker och 15 solister. Tillsammans skapar vi en sällan skådad show. Musik från världens alla hörn spelas när nationerna tågar in på arenan och när årets stora hits spelas är det publiken som sjunger. Det finns även tid för eftertanke och du kommer upptäcka att Gothia Cup är så mycket mer än bara fotboll.

Publiken

När Gothia Cup invigs är alla på plats. Över 50000 spelare, ledare, supportrar och göteborgare skapar en magisk stämning på Ullevi Stadium. Vi har en publik som är delaktig i vår show med sång och dans. Att publiken har en aktiv roll i showen skapar en gemenskap och glädje och när ungdomar från hela världen kan samarbeta och ha roligt ihop känner vi en viss stolthet.

Arenan

Ullevi Stadium är Sveriges största konsertarena med plats för 46000 sittande och betydligt fler vid konserter. Gothia Cup har en rekordpublik på 51210 åskådare och då är det fullpackat. Ullevi Stadium är perfekt för stora shower och konserter. Förutom Gothia Cups invigning har arenan använts av världsartister som Coldplay, Bruce Springsteen, Madonna, Metallica med flera.

Biljetter

Alla deltagare anmälda i kategori A, B eller C får en biljett till Gothia Opening Ceremony. Biljett ingår även vid köp av Gothia Card. Övriga biljetter går att köpa via Ticnet (från maj) samt under turneringsveckan i Informationen på Heden (i mån av plats).

Gothia Leaders Party

Som ett tack för allt som ni tränare och ledare gör för alla ungdomar vill vi denna kväll bjuda er på någonting extra. God mat, en fantastisk show och underbart sällskap. Här träffar du som ledare över 2 500 kollegor från när och fjärran. Detta blir en kväll som vi lovar att du sent kommer att glömma.

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf