Ett minne för livet

Gothia Opening Ceremony

Veckan fylls av möten. Stora som små. Arrangerade och spontana. Invigningen är veckans stora möte. En två timmar lång show med musik, dans, fyrverkeri, presentation av alla deltagande nationer och glädje i massor. 50 000 på ett fullsatt Ullevi. Alla är med.
Vi tror att det är viktigt att skapa ett stort, bestående minne av en turnering. Ett ögonblick där alla finns med och där alla kan känna gemenskap. Vi vill med Gothia Opening Ceremony skapa just detta ögonblick. De som varit med tidigare liknar det hela vid en olympisk ceremoni. Och det är meningen. Atmosfären kring invigningen av Gothia Cup är elektrisk, nackhåren reser sig och du kommer att le av minnet för resten av ditt liv.

Plats: Ullevi Stadium
Dag: Måndag 16 juli
Tid: 20.00 (insläpp från 18.30)

Bilder

Where we all come together!

Showen

På Gothia Opening Ceremony är det alla nationer och kulturer som är den stora underhållningen. Men som om detta inte var nog ackompanjeras de av närmare 500 dansare, 10 musiker och 15 solister. Tillsammans skapar vi en sällan skådad show. Musik från världens alla hörn spelas när de 60 nationerna tågar in på arenan och när årets stora hits spelas är det publiken som sjunger. Det finns även tid för eftertanke och du kommer upptäcka att Gothia Cup är så mycket mer än bara fotboll.

Arenan

Ullevi är Sveries största konsertarena med plats för 46 000 sittande och betydligt fler vid konserter. Gothia Cup har e rekordpublik på 51 210 åskådare och det är totalt fullpackat. Ullevi är perfekt för stora shower och konserter. Förutom Gothia Cups invigning används arenan av världsartister som Coldplay, Bruce Springsteen, Madonna, Metallica m.m.

Publiken

När Gothia Cup invigs är alla på plats. Över 50.000 spelare, ledare, supportrar och göteborgare skapar en magisk stämning på Nya Ullevi. Vi har en publik som är delaktig i vår show med sång och dans. Att publiken har en aktiv roll i showen skapar en gemenskap och glädje. Och när ungdomar från hela världen kan samarbeta och ha roligt ihop känner vi en viss stolthet.

Biljetter

Alla deltagare anmälda i kategori A, B eller C får en biljett till Gothia Opening Ceremony. Biljett ingår även vid köp av Gothia Card. Övriga biljetter går att köpa via Ticnet (från maj) samt under turneringsveckan i Informationen på Heden (i mån av plats).

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Turkish Airlines
Liseberg
Opel
Umbro
Tipselit
Copyright © 2017 Gothia Cup
Gothenburg, Sweden