Nyheter – Gothia Cup

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gothia Cup söker funktionärer till världens största och mest internationella ungdomsturnering, som 2019 spelas 14–20 juli i Göteborg. Vill du utmana dig själv, utveckla dina ledaregenskaper och få andra att samarbeta under en intensiv vecka i en internationell miljö? Då har vi funktionärsuppdraget för dig.

Vi tänker fortsätta att vara en världsledande organisation men för att lyckas med det är vi beroende av våra engagerade och duktiga funktionärer. Varje år bidrar över 2 200 funktionärer till att göra Gothia Cup till en fotbollsfest för våra deltagare och för göteborgarna. Är du över 17 år och vill bli en av dem – läs mer om våra funktionärsuppdrag och ansök här.

Vi behöver funktionärer till alla delar av evenemanget – du väljer själv om du vill söka uppdrag på våra skolor, planer, matsalar eller inom vår försäljning. Förutom en upplevelse du sent ska glömma och nya vänner för livet, får alla Gothia Cups funktionärer ekonomisk ersättning och funktionärskläder.

Vi läser ansökningar och kallar till intervjuer löpande, så skicka in din ansökan i dag!

Fortsätt läsa

32 svenska klubbar gör upp i SEF Trophy

I sommar gör 32 svenska P15-lag upp i SEF Trophy som spelas i Alingsås under Gothia Cup. Precis som tidigare år är turneringens huvudsyfte att ge så god matchning som möjligt åt de deltagande klubbarna.

Svensk Elitfotboll och dess nätverk Tipselit står arrangerar SEF Trophy men turneringen genomförs i samarbete med Gothia Cup. SEF Trophy arrangeras för tredje året och riktar sig till spelare födda 2004 eller senare. Premiäråret 2017 vann Hammarby IF medan AIK stod som vinnare 2018.

De 32 svenska klubbarna som deltar i sommar kommer alla från Tipselitnätverket. Turneringen spelas parallellt med Gothia Cup-veckan i Göteborg och spelplats är våra gräs- och konstgräsplaner i Alingsås.

Gruppspelet spelas mellan måndag 15 juli och onsdag 17 juli och följs av ett A- respektive B-slutspel torsdag och fredag, 18–19 juli. Finalen spelas lördag 20 juli på SKF Arena, på Heden i Göteborg. 

Gruppindelningen görs under våren. Regelverket är det samma som i Gothia Cup med undantaget att det INTE är tillåtet med överåriga spelare.

Klubbarna som deltar i SEF Trophy 2019:

Halmstad BK, Landskrona BoIS, Östersunds FK, GIF Sundsvall, Kalmar FF, Ängelholms FF, AFC Eskilstuna, Östers IF, IK Sirius, Örebro SK, FK Karlskrona, Trelleborgs FF, IFK Norrköping, Jönköpings Södra IF, IF Brommapojkarna, Västersås SK, LB07, Djurgårdens IF, Helsingborgs IF, Sollentuna FK, GAIS, Qviding , IF Elfsborg, Varbergs BoIS, Falkenbergs FF, IFK Göteborg, Örgryte IS, BK Häcken, IFK Värnamo, Vasalunds IF, BK Forward, Karlslunds IF.

Fortsätt läsa

Gothia PUMA Trophy presenterar de svenska lagen i B17

De svenska lagen till Gothia PUMA Trophy, B17, är klara. Inbjudningsturneringen, som är ett samarbete mellan Gothia Cup och Svensk Elitfotboll, spelas för elfte året, där tolv svenska och tolv utländska lag gör upp i den prestigefyllda klassen.

De svenska lagen i Gothia PUMA Trophy, B17, utses av Svensk Elitfotboll utifrån klubbarnas poäng i Tipselits certifiering men också utifrån hur klubbarnas A-lag placerade sig i Allsvenskan och Superettan 2018. Årets tolv lag är:

* IF Elfsborg

* IF Brommapojkarna

* BK Häcken

* IFK Göteborg

* AIK

* IFK Norrköping

* Östersunds FK

* GIF Sundsvall

* Örebro SK

* Kalmar FF

* IK Sirius

* Trelleborgs FF

De utländska lagen i årets Gothia PUMA Trophy presenteras under våren. Regerande mästare är Right to Dream från Ghana, som besegrade IFK Göteborg med 2–0 i finalen på Gamla Ullevi i somras.

Tidigare segrare i Gothia PUMA Trophy:

2018: Right to Dream, Ghana.

2017: Right to Dream, Ghana.

2016: IF Elfsborg, Sverige.

2015: Right to Dream, Ghana.

2014: Right to Dream, Ghana (efter straffavgörande mot Mjällby).

2013: Everton FC, England.

2012: Santos Laguna, Mexiko.

2011: GAIS, Sverige.

2010: IF Elfsborg, Sverige.

2009: Wolverhampton Wanderers FC, England.


Fortsätt läsa

Nya finaltider och ny finalarena

Från och med 2019 kommer samtliga finaler under Gothia Cup att spelas under lördagen. A-finalerna kommer därmed att spelas på både Gamla Ullevi och SKF arena.

I och med att turneringen växer från år till år har det också blivit fler matcher för lagen i slutspelet innan de kan ta sig till en eventuell final. För att lagen ska hinna spela alla matcher flyttas därför fredagens finaler nu fram en dag.

Det nya preliminära tidschemat för finalerna hittar ni nedan.

Gamla Ullevi
08.30 G15
09.45 B15
11.00 G16
12.20 B16
13.40 G17E
15.00 B17E
16.20 G18
17.40 B18

SKF Arena
10.00 G12
11.15 B12
12.30 G13
13.45 B13
15.00 G14
16.15 B14

B-finalerna kommer som tidigare att spelas under lördagen på Heden.

Fortsätt läsa

Ljus framtid för Gothia Cup China

Förra veckan besökte fem representanter från Chengyangs kommun i den kinesiska staden Qingdao, där Gothia Cup China arrangeras sedan ett år tillbaka, Gothia Cups huvudkontor i Göteborg. Tillsammans med de representanter från Gothia Cup Sverige utvärderade de årets turnering i Kina och diskuterade den framtida utvecklingen av turneringen.

Fortsätt läsa

För första gången någonsin har Svenska Fotbollförbundet, i samarbete med Kiwa Inspecta, delat ut priset ”Årets Unga Domare”. 19-åriga Jennifer Björnler från Umeå är en av vinnarna, och hon är övertygad om att Gothia Cup är en av anledningarna till att hon blev utvald.
– Att döma på Gothia Cup var väldigt givande, säger Jennifer Björnler.

Fortsätt läsa

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Umbro
Turkish Airlines
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_vw