15-21 JULI, 2018, GÖTEBORG, SVERIGE

Advertisements

Gothia Cup 2017 summeras

Gothia Cup är slut för den här gången och det är dags att tacka er alla som deltagit, summera turneringen och sedan blicka vidare till nästa års upplaga.

Fortsätt läsa

Sista segern gick till Frankrike

I den sista finalen för ikväll och den sista matchen i Gothia Cup så var det kategori B18 som skulle få en vinnare. Entente Sannois Saint Gratien mötte Örgryte IS och det kom att bli en rysare.

Fortsätt läsa

Den amerikanska drömmen

Den sista tjejfinalen för dagen spelades mellan NorCal PDP från USA och LB07 från Skåne i Flickor 17-klassen(Tipselit). Det var aldrig någon fråga vart pokalen skulle hamna i den här finalen.  Tjejen från Kalifornien kontrollerade matchen från start till slut och vann komfortabelt med 3–0. 

Fortsätt läsa

Hammarby vann den allra första upplagan av Tipselit Trophys nya P15-klass. I finalen besegrades AIK med 3-0. Matchens delikatess blev frisparksmålet till 1-0 som Edon Shabanaj vackert gjorde.
– Jag har tränat hårt på frisparkar och jag har drömt mycket om den här turneringen och att göra mål i finalen, säger en glad mästare till Tipselit.

Edons frispark där han med känsla la bollen över muren och otagbart in i mål för AIK:s målvakt Daniel Karlsson, var det första målet i matchen, och efter det satte Hammarby ribban för resten av finalen.
– Det är underbart att få till det när det behövs. Jag drömde faktiskt om det här i natt. Det är på riktigt en dröm som går i uppfyllelse.

AIK pressade på för en utjämning men resten av matchen innehöll få målchanser och det var aldrig riktigt nära. I den andra halvleken gör Hammarby istället 2-0 genom Kofi Fusuhene Asare och i matchens allra sista sekunder 3-0 lägger Mayckel Lahdo in bollen i öppet mål efter en kontring, och Hammarby är mästare i Tipselit Trophy för P15-lag. Hammarbys målvakt Oliver Nnonyelo Dovin höll nolla och utsågs till turneringens mest värdefulle spelare.

– Det här är fantastiskt. Vi gör verkligen det här tillsammans som ett lag. Vi är Sveriges bästa lag, säger Edon Shabanaj.

Vad tycker du om turneringens kvalité det här första året?
– Den håller hög kvalité. Det är bara bra lag här och inget som sticker ut åt något håll. Det lag med bäst karaktär vann och det här är bara början.

Drömmar om guld

Det var ett Right to Dream i vitt ställ och ett rödklätt TikiTaka som äntrade planen för att göra upp om guldmedaljen i B17 Tipselit Trophy.

Fortsätt läsa

Mål i sista minuten avgjorde det franska derbyt

I den helfranska finalen mellan Vincennes och Ajaccio (Pojkar 15) fick publiken på det soldränkta Ullevi uppleva ett avgörande i slutminuterna. Ajaccio, med tjejen Kenza Chapelle i laget, avgjorde på en hörna med bara sekunder kvar matchen. Gothia Cup-titeln gick därmed till Korsika. 

Fortsätt läsa

Guldet i flickor 15-klassen till Danmark

Team Odense tog hem guldet i flickor 15-kategorien efter ett starkt försvarsspel och effektivt målskytte. FC Djursholm kämpade väl, men fick till slut ge sig mot danskorna som tog hem matchen 1–0 och Gothia Cup-pokalen för första gången.
– Jag är så glad. Vi ska fira med massor av musik och sjunga jättemycket, säger Sasha Munk Larsen.

Fortsätt läsa

Sydamerikanerna vann finalen i B14

Finalen i B14-klassen stod mellan Pequeninos do Jockey från Brasilien och Lizzy Football Club från Ghana. Det var Lizzy som ägde bollen under större delen av matchen. Men det var Pequeninos do Jockey som stod för målen.

En match som hade allt. Spänningen, farten och tron. Killarna spelade med ett stort självförtroende och det syntes på planen. Första målet kom efter femton minuter i första halvlek av nummer 19 Marcus Alencar. Marcus körde starkt soloframträdande där han kom ensam mot målvakten och kunde iskallt rulla in bollen i mål.

Lizzy tog tag i spelförandet under andra halvlek och kämpade för att göra mål. Brasilianarna höll tätt defensivt och hade skickligheten till att få Lizzy i offsideläge många gånger.

Under de sista 10 minutera av andra halvlek var det i princip spel mot ett mål. Lizzy spelade boll medan Pequeninos fick jaga och försvara sig. Båda lagen hade fina chanser och det såg ut som att Lizzy skulle göra ett mål.

Med ett spel som gav fördel till Ghana så vändes matchen plötsligt helt åt andra hållet. Alencar i Brasilien lyckades ta bollen av Lizzyz backlinje, och åter igen göra ett soloframträdande och rullade in bollen på samma sätt som första målet. Där med punkterade Marcus Alencar finalen och kunde jubla med sina lagkamrater.

Matchvinnaren tillika matchens lirare blev, kanske inte helt överraskande, Marcus Alencar i Pequeninos do Jockey.

– Det känns helt fantastiskt att vinna finalen. Det är en ära att få ta emot priset som matchens bästa spelare och att få göra två mål i en final. Helt underbart, säger Marcus.

13 Gothia Cup-titlar för AIK FF

AIK FF vann den första finalen på lördagsmorgonen genom att vinna mot sin lokalrival, Hammarby IF i flickor 14-kategorien. 1–1 efter full tid betydde straffläggning och där visade AIK bäst nerver genom att gå segrande ur straffavgörandet och därmed kammade stockholmslaget hem sin 13e Gothia Cup-titel i historien. 

Fortsätt läsa

Main Partner

Official Partners


Copyright © 2017 Gothia Cup
Gothenburg, Sweden