15-21 JULI, 2018, GÖTEBORG, SVERIGE

Gothia Cup expanderar till Alingsås

Nästa år expanderar Gothia Cup till Alingsås. I samarbete med Alingsås IF och Alingsås kommun kan världens största ungdomsturnering erbjuda spel och boende i den mysiga caféstaden strax utanför Göteborg.

Fortsätt läsa

Intresset för Gothia Cup var rekordsnabbt när anmälan till 2018 års turnering öppnade. På 53 minuter fylldes kategorin med lokala lag, så de som inte var på tå får nu ställa sig på väntelistan. – Det är fantastiskt att intresset för Gothia Cup växer för varje år, säger tävlingsledare Niclas Freiholtz.

Fortsätt läsa

Gothia Cup China tog stora steg 2017

Den andra upplagan av Gothia Cup China spelades i augusti med stora framgångar. Turneringen hade en 50-procentig ökning i antalet deltagande lag.
– Vi är glada över att kunna öppna upp Kina för världen på ett positivt sätt, säger generalsekreterare Dennis Andersson.

Fortsätt läsa

Gothia Cup 2017 summeras

Gothia Cup är slut för den här gången och det är dags att tacka er alla som deltagit, summera turneringen och sedan blicka vidare till nästa års upplaga.

Fortsätt läsa

Sista segern gick till Frankrike

I den sista finalen för ikväll och den sista matchen i Gothia Cup så var det kategori B18 som skulle få en vinnare. Entente Sannois Saint Gratien mötte Örgryte IS och det kom att bli en rysare.

Fortsätt läsa

Den amerikanska drömmen

Den sista tjejfinalen för dagen spelades mellan NorCal PDP från USA och LB07 från Skåne i Flickor 17-klassen(Tipselit). Det var aldrig någon fråga vart pokalen skulle hamna i den här finalen.  Tjejen från Kalifornien kontrollerade matchen från start till slut och vann komfortabelt med 3–0. 

Fortsätt läsa

Hammarby vann den allra första upplagan av Tipselit Trophys nya P15-klass. I finalen besegrades AIK med 3-0. Matchens delikatess blev frisparksmålet till 1-0 som Edon Shabanaj vackert gjorde.
– Jag har tränat hårt på frisparkar och jag har drömt mycket om den här turneringen och att göra mål i finalen, säger en glad mästare till Tipselit.

Edons frispark där han med känsla la bollen över muren och otagbart in i mål för AIK:s målvakt Daniel Karlsson, var det första målet i matchen, och efter det satte Hammarby ribban för resten av finalen.
– Det är underbart att få till det när det behövs. Jag drömde faktiskt om det här i natt. Det är på riktigt en dröm som går i uppfyllelse.

AIK pressade på för en utjämning men resten av matchen innehöll få målchanser och det var aldrig riktigt nära. I den andra halvleken gör Hammarby istället 2-0 genom Kofi Fusuhene Asare och i matchens allra sista sekunder 3-0 lägger Mayckel Lahdo in bollen i öppet mål efter en kontring, och Hammarby är mästare i Tipselit Trophy för P15-lag. Hammarbys målvakt Oliver Nnonyelo Dovin höll nolla och utsågs till turneringens mest värdefulle spelare.

– Det här är fantastiskt. Vi gör verkligen det här tillsammans som ett lag. Vi är Sveriges bästa lag, säger Edon Shabanaj.

Vad tycker du om turneringens kvalité det här första året?
– Den håller hög kvalité. Det är bara bra lag här och inget som sticker ut åt något håll. Det lag med bäst karaktär vann och det här är bara början.

Drömmar om guld

Det var ett Right to Dream i vitt ställ och ett rödklätt TikiTaka som äntrade planen för att göra upp om guldmedaljen i B17 Tipselit Trophy.

Fortsätt läsa

The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

Official Partners

Copyright © 2017 Gothia Cup
Gothenburg, Sweden