Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nytt ansikte för Celebrate The Game

Vårt projekt för att skapa en bättre miljö på och utanför fotbollsplanerna, Celebrate The Game,  är något vi är väldigt stolta över. Till årets turnering har vi bland annat utvecklat kommunikationen kring projektet.
– Vi gör vår kampanj ännu gladare, säger turneringsansvarige Niclas Freiholtz.

Gothia Cup handlar om glädje, gemenskap, personlig utveckling och att skapa minnen. Därför är det viktigt att vi gör allt vi kan för att hjälpa alla deltagare och andra inblandade ska få uppleva just detta. En del i detta arbete är vårt projekt Celebrate The Game.

– Det är en kampanj där vi försöker förtydliga och förenkla budskapet kring hur man beter sig runt omkring och på fotbollsplanen, säger Niclas Freiholtz.

I projektet har vi matchdelegater som finns till hands för att kontrollera att matcherna flyter på som de ska samt ha ögon och öron om någonting händer. Vi har dessutom oberoende domarobservatörer som ser till domarens välbefinnande och utveckling.
– Detta tillsammans med våra informativa delar bildar en helhet som vi kallar för Celebrate The Game.

De informativa delarna som Niclas Freiholtz nämner är bland annat skyltar med budskap och påminnelser om hur vi ska bete oss mot varandra.

– Detta är något av de bästa initiativ vi tagit. Upplevelsen blev väldigt positiv bland deltagarna när det fanns delegater ute som såg matcherna. Det finns alltid någon att vända sig till.
– Generellt sett ser vi med vår kommunikation kring projektet att deltagare och ledare och föräldrar verkligen fått upp ögonen för det och den där lilla tankeställaren som vi vill förmedla, att den verkligen når fram. Så det har fått en väldigt positiv effekt på turneringen i helhet.

Vad är nytt för i år i Celebrate The Game-satsningen?

– I år har vi utökat antalet domarobservatörer. Alla domare ska få feedback och en egen utvärdering, för att hjälpa dem och stärka dem i sitt fortsatta domarskap.
– Sedan gör vi vår kampanj ännu gladare. Kampanjen får en maskot i form av en hund som ska skapa glädje, igenkänning och stå som ambassadör för hela projektet.  Han kommer synas i samband med vår kommunikation och han finns också tillgänglig i vårt sticker pack till mobilen. Det är ett bra sätt att sätta ett ansikte på Celebrate The Game och att få fler att känna igen kampanjen.

Gothia Cups sticker pack finns att ladda ner på App Store, gör det redan nu!

 

Nytt namn på populär turnering

Gothia Special Olympics Trophy är det nya namnet på den populära turneringen under Gothia Cup för ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning.

– Namnbytet befäster Special Olympics närvaro i turneringen, säger Gothia Cup-generalen Dennis Andersson.

Det har gått sju år sedan Kim Källström tog initiativet till att starta en klass för spelare med intellektuell funktionsnedsättning och turneringen har sedan dess varit ett populärt inslag under Gothia Cup-veckan. Förra året deltog 30 lag från hela 16 olika länder.

Källström, som i höstas avslutade sin långa och framgångsrika karriär, kommer även i fortsättningen att vara involverad i turneringen.   Payoffen på det nya turneringsnamnet lyder också ”Founded by Kim Källström”.

– Kim har gjort fantastiska insatser för utvecklingen av turneringen och kommer även fortsättningsvis att bidra med sitt engagemang och sin närvaro. Turneringen är en manifestation för allas lika värde, säger Dennis Andersson.

Turneringen, som i år alltså fyller åtta år, är ett samarbete mellan Gothia Cup, Special Olympics Europe/Eurasia, Special Olympics Sweden och Kim Källström.

Gothia Special Olympics Trophy är egen klass i Gothia Cup. Gruppspel och slutspel spelas på Kviberg från måndag till torsdag med finaler på Heden under torsdagen.

Här är samtliga lag i Gothia Trophy (B17)

Vi har tidigare presenterat vilka svenska lag som kommer att deltaga i B17-klassen i elitcupen Gothia Trophy. Här är de utländska lagen som kommer till Sverige i sommar.

Gotha Trophy är den klass där enbart inbjudna lag får möjlighet att deltaga. Inbjudan för de svenska lagen sker efter Svensk Elitfotbolls (SEF) certifieringsmodell och rankingsystem. I P17-klassen kommer 12 lag ifrån Sverige och 12 lag från utlandet. Nu är de svenska och utländska lagen bekräftade och offentliggjorda och presenteras nedan.

Svenska lag
AIK
Djurgårdens IF
BK Häcken
IFK Norrköping
IK Sirius
IF Elfsborg
Hammarby IF
IFK Göteborg
Örebro SK
Kalmar FF
GIF Sundsvall
IF Brommapojkarna

Utländska lag
ACBB Paris, Frankrike
FK Akademija Pandev, Makedonien
Audax, Brasilien
Right To Dream, Ghana
FC Tokyo, Japan
ASEC, Elfenbenskusten
Leeds United, England
Legia Warzawa SA, Polen
FC Cavalier, Jamaica
TikiTaka Academy, Nigeria
Cantolao, AD, Peru
Deportivo Alaves, Spanien

I år deltar FC Cavalier som är det första laget från Jamaica i turneringens historia. I denna artikel kan du läsa mer om klubben och dess ambitioner.

I fjol vann Right to Dream från Ghana i finalen mot nigerianska TikiTaka Academy. Årets upplaga av Gothia Trophy äger rum den 15-21 juli.

Här är alla lag i Gothia Trophy (Girls17)

Vi har redan presenterat de svenska lagen som kommer att deltaga i G17-klassen i elitcupen Gothia Trophy. Här är resten av lagen som kommer till den svenska västkusten i sommar.

Till Gothia Trophy bjuds enskilda lag in för att deltaga, utefter den certifieringsmodell som Elitfotboll Dam (EFD) använder sig av. I G17-klassen är 8 lag från Sverige och 8 lag från utlandet. De presenteras här nedan.

Svenska lag

FC Rosengård
Djurgårdens IF FF
Kristianstads DFF
LB07
AIK
Piteå IF
Umeå IF FF
Växjö DFF

Utländska lag

Bayer 04 Leverkusen, Tyskland
CA Osasuna, Spanien
CCL Soccer Club, USA
FC Nordsjælland, Danmark
Sant Gabriel, CE, Spanien
Stabæk Fotball, Norge
Team Odense Q, Danmark
Tokyo Verdy, Japan

Detta blir första året som det japanska laget Tokyo Verdy deltar i Gothia Cup. I den här artikeln kan du läsa mer om deras resa fram till världens största fotbollsturnering för ungdomar.

I fjol vann den amerikanska klubben NorCal PDP mot svenska LB07 i finalen med 3-0. Årets Gothia Trophy äger rum den 15-21 juli.

Volkswagen ny Offical Partner till Gothia Cup

En av världens största biltillverkare tar en central roll i världens största ungdomsturnering i fotboll. Volkswagen har gått in som Offical Car Partner till Gothia Cup 2018–2020.

– Vi är oerhört stolta över att få in Volkswagen i Gothia Cup. Det är ett företag som delar våra värderingar och som satsar hårt på fotboll, säger Thomas Anderson, försäljningschef på Gothia Cup.

Fortsätt läsa

Hjälper till att utveckla barn i Indien

I enlighet med en gemensam ambition att lyfta fram lagarbete, ansvar och lika möjligheter startade SKF 2007 förberedelseturneringarna Meet the World. De ger barn, som annars inte haft råd att åka till Sverige, chansen att komma till Göteborg och vara en del av Gothia Cup.

Fortsätt läsa

Historiskt deltagande från Jamaica

För första gången någonsin har Jamaica ett lag med i världens största fotbollsturnering för ungdomar. I B17-klassen kommer Cavalier FC att deltaga, och detta blir deras första resa till Europa.

För många av oss blir detta vårt livs resa, säger Rudolph Speid, ordförande och ansvarig för det jamaicanska laget under äventyret i Göteborg.

Fortsätt läsa

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Turkish Airlines
Umbro
Umbro
Liseberg
Liseberg
Volkswagen
Volkswagen
Copyright © 2017 Gothia Cup
Gothenburg, Sweden