Prenumerera på vårt nyhetsbrev

PUMA blir Gothia Cups nya officiella sportvarumärke

Gothia Cup och PUMA har skrivit ett av Nordens största avtal i branschen. Genom ett långsiktigt samarbete tar parterna riktning mot nya framgångar.
– PUMA, med sitt mod och sin förmåga att göra det oväntade, passar perfekt in i Gothia Cups identitet där vi går vår egen väg för att leda utvecklingen, säger Gothia Cups försäljningschef Thomas Anderson.

PUMA är ett av världens starkaste varumärken inom fotboll och som arrangör av världens största ungdomsturnering har Gothia Cup en central roll i den globala fotbollen. Från 2019 klär PUMA turneringen för nya framgångar, genom ett samarbete som visar på hållbarheten och långsiktigheten båda parterna står för.
Förutom att bli sportvarumärke för hela Gothia Cup, blir PUMA avsändare till turneringens två elitklasser, pojkar och flickor 17 år, som byter namn till Gothia PUMA Trophy.
– Detta är rakt in i vår målgrupp. Målet är att Gothia PUMA Trophy ska bli ett globalt lanseringsevent med ungdomarna, fotboll och musik i fokus och att bjuda in partnerklubbar så som AC Milan, Olympique de Marseille och Borussia Dortmund till Gothia Cup, säger Rutger Hagstad.
Det nya samarbetet fångar helheten i de värden som parterna delar i hälsa, samhällsengagemang och mänskliga rättigheter.
– PUMA delar Gothia Cups engagemang för respekt och jämlikhet och med PUMA som vårt officiella sportvarumärke, blir vi starkare i vårt arbete för allas lika rättigheter och möjligheter till att spela fotboll och till en aktiv fritid, säger Gothia Cups försäljningschef Thomas Anderson.

Fortsätt läsa

Årets nya volontärer är på plats på Gothia Cups idrottsskola i Kongo-Brazzaville. Under det närmaste halvåret kommer Elin och Olof att vara med och leda träningarna på CF Gothia.

Cirka 300 tjejer och killar går på Gothia Cups idrottsskola i området M’filou i Brazzaville. Varje eftermiddag är det fullt av liv på området, med träningar i fotboll, gymnastik och volleyboll. Före träningspassen deltar barnen och ungdomarna i sociala aktiviteter, med lektioner i skolans tio ledstjärnor och föreläsningar i livskunskap som fysiologi och pubertet, våld på grund av kön, hygien och diskriminering.
Verksamheten leds av lokala ledare men varje år reser två svenska volontärer ner och arbetar som ledare på skolan. Förra veckan lämnade årets volontärer Sverige för ett äventyr och en erfarenhet för livet i Kongo-Brazzaville.
Elin Weman är 19 år, bor i skånska Nävlinge och är elitbrottare. Hon sökte sig till uppdraget som volontär för att få nya intryck och testa sig själv i en ny miljö.
– Mina förväntningar är att lära känna härliga barn och ungdomar och lära mig en massa, om Kongo och om folket där. Jag ser också fram emot att bo i en kongolesisk familj, det ska bli spännande. Jag älskar utmaningar och kände att detta kunde vara något för mig, säger hon.
Olof Lagerqvist är 24 år gammal och arbetar i vanliga fall inom sjöfart och logistik i Göteborg. Han har spelat fotboll sedan han var fem år men gillar även idrott i stort, som löpning, simning, styrketräning och tennis.
– Med den erfarenhet inom fotboll jag har, ska det bli kul men även lärorikt att få se och vara med och utveckla samma sport fast på en annan kontinent. Den stora utmaningen och förväntan på resan är hur det kommer vara att bo och leva i en helt annan kultur. Jag hoppas kunna lära mig otroligt mycket där nere – om andra människor men även om mig själv. Sedan ska det även bli kul att testa all ny mat, säger Olof.

Fortsätt läsa

Gothia Cup slog rekord i år igen, när anmälan till nästa års turnering öppnade. Tolv minuter, sedan var kategorin med lokala lag fullbokad.

Redan under de fyra första timmarna hade lag från 17 olika länder anmält sig. För första gången sedan 1992 kommer ett lag från Nya Zeeland till världens största ungdomsturnering.

Fortsätt läsa

Dennis Andersson invald i Hall of Fame

Dennis Andersson har valts in i Göteborgsidrottens Hall of Fame. Han får utmärkelsen för skapandet av Gothia Cup – världens största ungdomsevenemang.

– Det är en fantastisk ära att få bli invald i det här sällskapet, säger Gothia Cups generalsekreterare.

Fortsätt läsa

Gothia Cup China 2018 är i full gång!

Bara en månad efter Gothia Cup-veckan i Göteborg har kinesiska Gothia Cup äntligen dragit igång i staden Qingdao. cirka 300 lag från 33 länder skapar just nu fantastiska fotbollsminnen i Kina.

Öppningsceremonin hölls i söndags och denna vecka kommer cirka 600 matcher att spelas. Du kan följa lagen och hitta allt du behöver veta om turneringen på hemsidan.

Fortsätt läsa

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Turkish Airlines
Umbro
Umbro
Liseberg
Liseberg
Volkswagen
Liseberg

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf