Information - Gothia Cup

Turneringsinformation


 • Tävlingsform

  Till Gothia Cup är alla klubblag välkomna. Enda förbehållet är att föreningen är registrerad hos sitt lands FIFA-anslutna fotbollsförbund. I de länder där skolfotboll är en tävlingsform tillåts även skollag som är anslutna till sitt lands skolidrottsförbund.

  Tävlingen inleds med ett gruppspel. Lagen delas in i grupper om fyra till fem lag där alla möter alla i en enkelserie. De två främst placerade lagen i gruppen går vidare till A-slutspel, övriga lag i gruppen går till B-slutspel. FIFA:s regler gäller i alla tillämpliga delar, i övrigt enligt Svenska Fotbollförbundets regler. Samtliga spelare måste vara försäkrade både för spel och fritid. Ankomstdag för samtliga lag är söndag 18 juli. Matcherna börjar måndag 19 juli.

 • Antal lag i turneringen

  Under de senaste åren har vi inte kunnat ta emot alla lag som önskat delta. De lag som anmält sig och betalat anmälningsavgiften först har företräde. Anmälningsdag räknas som det datum vi erhåller anmälningsavgiften. Tänk på att de flesta kategorierna brukar bli fulltecknade långt innan den officiella anmälningstiden går ut. När en klass/kategori är fulltecknad upprättas väntelista.

 • När är sista anmälningsdag?

  Anmälan stänger den 10 april. Notera att det finns en begränsning på antal lag i turneringen, därför kan en klass/kategori fyllas innan sista anmälningsdag. Väntelista upprättas efter anmälningsdag.

 • Deltagarkategorier

  Kategori A – Skolboende: 
  Samtliga boende spelare och ledare betalar en boendekostnad. I boendekostnaden ingår Gothia Card och 18 måltider (frukost, lunch och middag) som inleds med middag 18 juli och avslutas med lunch 24 juli. Minimum två, maximalt fyra ledare per lag kan bo på skolan. Medtag madrass och filt (medhavd madrass får ej vara bredare än 75 cm per person). Vi uppmanar alla deltagare och ledare att aldrig lämna värdefulla föremål eller pengar kvar på skolan. Läs mer om att bo på skola.

  Kategori B – Hotellboende: 
  Bokar hotell via Gothia Cup. I boendekostnaden ingår Gothia Card och frukost. Lunch och middagskuponger för måltider i närbelägen skolmatsal kan beställas via My Team Info.

  Kategori C – Eget boende: 
  För lag som bokar sitt boende på egen hand. Samtliga deltagare, spelare och ledare betalar en deltagaravgift. I deltagaravgiften ingår Gothia Card. Lunch och middagskuponger för måltider i närbelägen skolmatsal kan beställas via My Team Info.

  Kategori D – Lokala lag: 
  Endast för lag från distrikten Göteborg, Västergötland, Halland och Bohuslän. Maximalt 260 lag i denna kategori. Kategorin är vanligtvis fulltecknad i oktober. Datum när vi erhåller anmälningsavgiften avgör turordning.

  Se priser för de olika kategorierna

 • Gothia Card

  Gothia Card ingår för samtliga deltagare och ledare som betalar boendekostnad/deltagaravgift i kategori A, B och C. Gothia Card kan även köpas av medföljande familj och vänner som inte har bokat boende genom Gothia Cup.

  Läs mer om Gothia Card

 • Leaders Card

  Varje lag med inkvartering via Gothia Cup erhåller två Leaders Card som berättigar till en coachpiké, entré till Gothia Cup Leaders Party samt entré till Gothia Leaders Lounge på Heden. Är ni fler än två ledare kan extra Leaders Card beställas via My Team Info.

  Läs mer om Leaders Card

 • Transfer

  Transfer tur och retur flygplats, färjeterminal eller Centralstationen till förläggning kan beställas till en kostnad av 120 SEK per deltagare. Gäller endast lag med inkvartering via Gothia Cup. Transfer kan endast bokas för minimum tio personer per grupp, bokning av transfers görs via My Team Info.

 • Specialkost

  För personer med speciella matbehov som allergier har vi möjlighet att ordna specialmat mot uppvisande av läkarintyg. Läkarintyget mailas till [email protected] i samband med att specialkosten beställs via My Team Info. Önskas vegetarisk mat kostar det 100 SEK per person. Observera att vi inte serverar några rätter som innehåller nötter (inklusive jordnöt, mandel och sesam) eller fläskkött.

 • Extra övernattning

  För lag, med skolboende, som har resa där extra nätter krävs kan vi ordna maximalt två dygn före och/eller efter turneringen i en dedikerad skola. Vid turneringsstart flyttar laget till sin ordinarie skola. Ligger extranätterna efter turneringen flyttar laget från sin ordinarie skola till en särskild skola för extranätterna.

  Kostnaden är 100 SEK per person och dygn. Observera att ingen mat serveras under extra nätterna.

 • My Team Info

  Alla lag som är anmälda till Gothia Cup får en egen My Team Info-sida. Här uppdaterar ni er anmälan, gör beställningar, fyller i deltagarförteckning, gör betalningar och kan se er balans. Lagen ansvarar själva för att hålla tidsgränser för att fylla i information, göra beställningar och dylikt.

  Logga in på My Team Info

 • Incheckning online

  Alla lag behöver checka in online innan ankomst till turneringen. Detta görs via My Team Info. Online incheckning av laget görs tidigast den 1 juli och senast den 17 juli. Bokningsbekräftelsen samt eventuella vouchers som ni har skrivit ut ska tas med till turneringen för att kunna kvittera ut lagets beställningar. 

 • Ålderskontroll

  Samtliga deltagare i Gothia Cup måste genomföra en ålderskontroll för att få delta i turneringen. Detta för att kontrollera att samtliga deltagare är berättigade att delta i den klass de anmält sig i. 

  Läs mer om ålderskontrollen

 • Gothia Line

  Gothia Line är bussar som går mellan skolor och planer i områden där det är svårt att ta sig fram med kollektivtrafiken. Gothia Lines avgångstider finns i vår app. I första hand hänvisar vi till kollektivtrafiken. 

 • Hotell för medresenärer

  För familj och vänner kan vi boka hotellinkvartering till förmånliga priser. För mer information och priser läs här eller kontakta vår hotellbokning på, [email protected]

 • Priser

  Till finallagen utdelas Gothia Cup-trofén samt medaljer till varje spelare. De två förlorande lagen i A-slutspelets semifinaler erhåller en tredjeplatstrofé samt medaljer som delas ut i halvtid av respektive klassfinal. Till finallagen i B-slutspel utdelas pokal och medaljer. Priset till bästa klubb utses enligt följande:

  • 1:a plats i gruppspelet ger 1 poäng.
  • Segermatch i A-slutspel ger 1 poäng.
  • Segermatch i A-semifinal eller final ger 2 poäng.

  Maximalt tre lag per förening får räknas. Vid lika poäng vinner den klubb som haft minst antal lag deltagande.

 • Viktiga datum

  10 april: Anmälan stänger
  10 maj: Sista betalningsdag för boendekostnaden/deltagaravgiften för alla lag som skall bo på skola, hotell eller har bokat eget boende.
  10 juni: Sista betalningsdag för extra beställningar så som transfer, extra Gothia Card, extra Leaders Card, specialmat eller matkort. Även sista datum att avboka enstaka spelare.
  17 juli: Sista dag att checka in online
  18 juli: Ankomstdag, inga matcher spelas
  19 juli: Matcherna börjar och invigningen äger rum på Ullevi Stadium
  20 juli: Sista dag för ålderskontroll
  24 juli: Finaler och avresedag

 • Betalningar

  Anmälningsavgiften ska betalas senast tio dagar efter att anmälan har registrerats. När vi mottagit er anmälningsavgift bekräftar vi er anmälan.

  Boendekostnaden/deltagaravgiften ska betalas senast 10 maj. Om boendekostnaden inte har blivit betald fem dagar efter dess förfallodag har Gothia Cup rätt att häva er anmälan utan någon rätt till återbetalning eller ersättning för anmält lag eller förening. För hotellbokningar se er bokningsbekräftelse.

 • Avbokning

  Om ni behöver avboka er anmälan görs det genom att maila till [email protected], ange lagets anmälningsnummer. Anmälningsavgiften är inte återbetalningsbar.

  Eventuell återbetalning av boendekostnaden för enskilda spelare sker endast om ni avbokar före 10 juni. Efter 10 juni sker återbetalning endast mot uppvisande av läkarintyg.

 • Boende genom Gothia Cup

  Vi förbehåller oss rätten att vid behov före, under och efter turneringen flytta lag från sitt boende till ett annat boende, samt rätten att avvisa en deltagare från ett Gothia Cup-boende om hen begår lagbrott eller vid upprepade tillfällen bryter mot våra regler. För lag med boende genom Gothia Cup är angiven ledare på deltagarförteckningen ansvarig för sina spelares uppträdande på boendet, samt att deltagarna visar hänsyn för kringboende och övriga invånare i Göteborg.
 • Försäkring

  Ansvarig lagledare är skyldig att tillse att samtliga deltagare är försäkrade på planen. Varje enskild deltagare ansvarar för sin personliga försäkring utanför planen. Gothia Cup har inga kollektiva försäkringar som täcker skador, sjukdomar, stölder eller skadegörelse. 

 • Inställd turnering

  Gothia Cup är inte återbetalningsansvarig, och är inte heller ansvarig för ekonomisk förlust eller skada, som kan uppstå på grund av händelser som ligger utanför Gothia Cups kontroll, exempelvis krigsliknande händelse, eldsvåda, översvämning, avbrott i allmänna kommunikationer, myndighetsåtgärd, strejk, eller andra force majeure-händelser.

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_mcd