Gothia PUMA Trophy (G17) - Gothia Cup
GIRLS 17

Gothia PUMA Trophy (G17) är en inbjudningsturnering för flickor 17 år. Åtta lag från Sverige möter åtta lag från övriga världen i den mest prestigefyllda turneringen i världen för 17-åriga klubblag.

Lagen som deltar i klassen har blivit inbjudna – de svenska lagen bjuds in av EFD (Elitfotboll Dam) och de utländska lagen blir inbjudna av Gothia Cup. Turneringen spelas under Gothia Cup, 18–24 juli 2021 på Valhalla IP och Heden.

Turneringen startade 2014 och var en succé redan första året. Intresset för turneringen har sedan dess bara ökat. 2021 avgörs Gothia PUMA Trophy för sjunde gången. Paris Saint-Germain, QBIK, FC Rosengård, Nor Cal, Tokyo Verdy och Minnesota Thunder har genom åren fått lyfta den åtråvärda pokalen.

Bilder

Turneringsinformation


 • Tidpunkt

  18-24 juli 2021

 • Ålder

  Flickor födda 1 januari 2004 och senare. Det är dessutom tillåtet att använda maximalt två spelare som är födda 1 januari 2003 eller senare. Det är inte tillåtet att använda sig av inlånade spelare med hänvisning till beslut som tagits av svensk fotbolls representantskap.

 • Antal lag

  Totalt 16 inbjudna lag. Åtta från Sverige och åtta utländska lag.
 • Tävlingsform

  Lagen delas in i grupper om fyra lag, två svenska och två utländska. Alla möter alla i gruppen. De två främst placerade lagen i varje grupp går till A-slutspel, övriga lag spelar B-slutspel.

 • Matchtid

  2 x 30 minuter

 • Spelplaner

  Samtliga matcher utom finalen spelas på Valhalla IP och Heden och med Valhalla som huvudarena. Alla dessa planer har konstgräs. Finalen spelas på Gamla Ullevi på hybridgräs.

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf