Gothia Trophy

GIRLS 17

Gothia Tipselit Trophy (G17) är en inbjudningsturnering för flickor 17 år. 8 lag från Sverige tar emot 8 lag från övriga i kanske världens mest prestigefyllda tävling.

Lagen som deltar i denna klass har blivit speciellt inbjudna att delta. De svenska lagens inbjudan utfärdas av EFD (Elitfotboll Dam). De utländska lagen blir inbjudna av Gothia Cup. Turneringen spelas under Gothia Cup-veckan (14-20 juli 2019). Matcherna spelas på Valhalla IP och Heden.

Turneringen startade 2014 och var en succé redan första åren. Intresset för turneringen har sedan dess bara ökat. 2019 avgörs Gothia Tipselit Trophy för 6:e gången. Sedan tidigare har Paris Saint-Germain, QBIK, FC Rosengård och Nor Cal inteckningar.

Bilder

Turneringsinformation


 • Tidpunkt

  14-20, 2019, Göteborg, Sverige

 • Ålder

  Flickor födda 1 januari 2001 och senare. Det är dessutom tillåtet att använda maximalt tre spelare som är födda 1 januari 2000 och senare. Det är inte tillåtet att använda sig av inlånade spelare med hänvisning till beslut som tagits av svensk fotbolls representantskap.

 • Antal lag

  Totalt 16 inbjudna lag. Åtta från Sverige och åtta utländska lag.
 • Tävlingsform

  Lagen delas in i grupper om 4 lag. (2 svenska, 2 utländska). Alla möter alla i gruppen. De två främst placerade lagen i varje grupp går till A-slutspel. Övriga lag spelar B-slutspel.

 • Matchtid

  2 x 30 minuter.
 • Spelplaner

  Samtliga matcher utom finalen spelas på Valhalla IP och Heden och med Valhalla som huvudarena. Alla dessa planer har konstgräs. Finalen spelas på hybridgräs.
Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Turkish Airlines
Umbro
Umbro
Liseberg
Liseberg
Volkswagen
Liseberg

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_vw