Gothia Tipselit Trophy (B17) - Gothia Cup
BOYS 17

Gothia PUMA Trophy är en inbjudningsturnering för pojkar 17 år. Tolv svenska lag ställs mot tolv lag från övriga världen i årets mest prestigefyllda turnering. Lagen som deltar i denna klass har blivit speciellt inbjudna att delta. De svenska lagen ska vara certifierade av Tipselit och inbjudan utfärdas av SEF (Föreningen Svensk Elitfotboll). De utländska lagen blir inbjudna av Gothia Cup.
Turneringen spelas under Gothia Cup (12–18 juli 2020). Matcherna spelas på Valhalla IP och på Heden, inte sällan inför en publik på 7000 personer.
Turneringen startade 2009 och var en succé redan första året. Intresset för turneringen har sedan dess bara ökat till att numera vara en återkommande tradition för göteborgarna att besöka under högsommaren.

2020 avgörs Gothia PUMA Trophy för tolfte gången. Sedan tidigare har Wolverhampton, Elfsborg, GAIS, Santos Laguna, Everton och Right to Dream fått äran att lyfta den åtråvärda pokalen.

Turneringsinformation


 • Tidpunkt

  12-18, 2020, Göteborg, Sverige

 • Ålder

  Pojkar födda 1 jan. 2003 och senare. Från 2020 är det inte tillåtet med överåriga spelare. Det är inte tillåtet att använda sig av inlånade spelare med hänvisning till beslut som tagit av Svensk fotbolls representantskap.

 • Antal lag

  Totalt är 24 inbjudna lag. 12 från Sverige (företrädesvis från de allsvenska klubbarna), 12 utländska lag
 • Tävlingsform

  Lagen delas in i grupper om 4 lag. (2 svenska, 2 utländska). Alla möter alla i gruppen. De två främst placerade lagen i varje grupp går till A-slutspel. Övriga lag spelar B-slutspel. De fyra bästa gruppsegrarna går direkt till kvartsfinal, övriga gruppettor och samtliga grupptvåor spelar åttondelsfinal. I B-slutspelet går de fyra bästa grupptreorna till kvartsfinal, övriga grupptreor och samtliga gruppfyror går till åttondelsfinal. Åttondelsfinal och kvarvsfinal spelas på samma dag.

 • Matchtid

  2 x 30 minuter.
 • Spelplaner

  Samtliga matcher utom finalen spelas på Valhalla IP och Heden och med Valhalla som huvudarena. Alla dessa planer har konstgräs. Finalen spelas på hybridgräs.

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf