Boys 17

Gothia Tipselit Trophy


Gothia Tipselit Trophy (B17) är en inbjudningsturnering för pojkar 17 år. 12 Tipselit-lag från Sverige tar emot 12 lag från övriga världen i årets mest prestigefyllda tävling.
Lagen som deltar i denna klass har blivit speciellt inbjudna att delta. De svenska lagen ska vara certifierade av Tipselit och inbjudan utfärdas av SEF (Föreningen Svensk Elitfotboll). De utländska lagen blir inbjudna av Gothia Cup.

Turneringen spelas under Gothia Cup-veckan (15-21 juli 2018). Matcherna spelas på Valhalla IP och Heden, inte sällan inför en publik på över 7000.

Turneringen startade 2009 och var en succé redan första åren. Intresset för turneringen har sedan dess bara ökat. 2018 avgörs Gothia Tipselit Trophy för 10:e gången. Sedan tidigare har Wolverhampton, Elfsborg, GAIS, Santos Laguna, Everton och Right to Dream inteckningar.

Turneringsinformation


 • Tidpunkt

  15-21, 2018, Göteborg, Sverige
 • Ålder

  Pojkar födda 1 jan. 2001 och senare. Det är dessutom tillåtet att använda maximalt två spelare födda 1 januari 2000 och senare.
  Det är inte tillåtet att använda sig av inlånade spelare med hänvisning till beslut som tagit av Svensk fotbolls representantskap.
 • Antal lag

  Totalt är 24 inbjudna lag. 12 från Sverige (företrädesvis från de allsvenska klubbarna), 12 utländska lag
 • Tävlingsform

  Lagen delas in i grupper om 4 lag. (2 svenska, 2 utländska). Alla möter alla i gruppen. De två främst placerade lagen i varje grupp går till A-slutspel. Övriga lag spelar B-slutspel. De fyra bästa gruppsegrarna går direkt till kvartsfinal, övriga gruppettor och samtliga grupptvåor spelar åttondelsfinal. I B-slutspelet går de fyra bästa grupptreorna till kvartsfinal, övriga grupptreor och samtliga gruppfyror går till åttondelsfinal. Åttondelsfinal och kvarvsfinal spelas på samma dag.

 • Matchtid

  2 x 30 minuter.
 • Spelplaner

  Samtliga matcher utom finalen spelas på Valhalla IP och Heden och med Valhalla som huvudarena. Alla dessa planer har konstgräs. Finalen spelas på hybridgräs.
Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Turkish Airlines
Liseberg
Opel
Umbro
Tipselit
Copyright © 2017 Gothia Cup
Gothenburg, Sweden