En erfarenhet för livet!

Funktionärsfilmen

Se filmen som beskriver hur det är att vara funktionär under Gothia Cup. Titta och bli inspirerad!

Se filmen

Domare

Domarna är en av flera viktiga funktionärsgrupper. Totalt tillsätts över 6000 domaruppdrag.

Läs mer

Facebook

På vår Facebooksida för funktionärer håller vi dig uppdaterad med det senaste inför årets turnering.

Vår Facebooksida

Funktionär under Gothia Cup

Gothia Cup är världens största ungdomsturnering i fotboll och Sveriges största årligt återkommande evenemang. Samtidigt är det en unik mötesplats för tiotusentals människor, oavsett kön, social bakgrund och ålder.
Gothia Cup är tillsammans med sina 35 000 deltagare från 80 nationer och över 2 200 funktionärer nästan fyra gånger större än ett olympiskt spel.

Många av dem som vi rekryterat återkommer år efter år, vilket vi ser som ett bevis på världens största fotbollsturnering inspirerar, är rolig och skapar betydelsefulla erfarenheter.

Vi tänker fortsätta att vara en världsledande organisation. För att lyckas leva upp till egna uppsatta mål krävs engagerade och duktiga funktionärer i alla åldrar.
 • Är du en av dem vi letar efter?

  Vill du utmana dig själv, utveckla dina ledaregenskaper och få andra att samarbeta i tuffa situationer? Då ska du söka dig till Gothia Cup. Vi behöver dig.
 • Alla åldrar är välkomna

  Gothia Cup söker funktionärer i alla åldrar. Har du mångårig arbetslivserfarenhet och brinner för att hjälp andra människor – tveka inte att skicka in en ansökan.
 • Genom att anlitas som funktionär 2018 erbjuder vi dig:

  – Utbildning
  – Möjlighet att växa i en ledande organisation
  – Ett intyg med personligt utlåtande från Gothia Cup
  – Arbetslivserfarenhet
  – Funktionärskläder
  – Ekonomisk ersättning
  – Frukost, lunch och middag under turneringen (från söndag middag t o m lördag lunch)

  Vi ger dig upplevelse, utbildning och minnen för livet
 • Intervjuer

  Nya funktionärer kommer kallas till en intervju. Hur intervjun genomför är olika beroende på uppdrag. För t.ex städ och bamba görs gruppintervjuer och för vissa uppdrag görs enskilda intervjuer.
 • Utbildning

  Alla som har uppdrag inom Gothia Cup genomgår en eller flera utbildningar beroende på uppdrag. Funktionärer som inte genomför sin utbildning förlorar sitt uppdrag.
 • Ekonomisk ersättning

  Den ersättning som du erhåller eller som din idrottsklubb erhåller är en uppskattning för ett ideellt arbete som utförs. Det innebär att uppgiften som utförs inte är jämställt med ett vanligt sommarjobb.

Vanliga frågor


 • Från vilket datum kan jag söka uppdrag som funktionär på Gothia Cups hemsida?

  Det varierar beroende på vilket uppdrag som du vill söka. Här nedan kan du se vilken månad och dag som gäller för det uppdrag du är intresserad av:

  16 januari 2018
  Skolvärd, Kock, Serveringsansvarig, Guide, Hotellvärd, Livefilmare, Sjukvård, Rondering Skola, Inpassering Skola, Check-In

  19 januari 2018
  Domare

  1 mars 2018
  Information, Planer, Försäljning, Transport, Bamba, Städare
 • När spelas Gothia Cup 2018?

  Gothia Cup spelas 15 – 21 juli (vecka 29). Uppdragets datum varierar.
 • När börjar mitt uppdrag?

  Det varierar beroende på vilket uppdrag du sökt. Du kan läsa mer specifikt om detta under ”Uppdrag”. Men det vanligaste är att din första dag som funktionär är lördagen 14 juli – vecka 28.
 • Vem står bakom Gothia Cup?

  Gothia Cup ägs och drivs 100 procent av den ideella föreningen BK Häcken.
 • Vad krävs för att söka uppdrag som funktionär?

  Alla personer som fyllt 17 år är välkomna att söka sig till vår organisation. Men som exempelvis skolvärd krävs det att du fyllt 23 år, som serveringsansvarig 21 år och som städare ska du fyllt 21 år för att kunna söka. Ålderskrav för respektive uppdrag hittar du i informationstexterna under ”Uppdrag”. Vi ser gärna även att personer som är äldre och som redan har en mångårig erfarenhet från yrkeslivet söker sig till oss.
 • Får jag några raster?

  Ja, det får du. Det är viktigt att du som funktionär får möjlighet att ta pauser, äta ordentligt. Däremot är det svårt att ha bestämda tider för dagliga raster och matpauser. Det gäller att vara flexibel och bra på att planera tillsammans med sin arbetsledare.
 • Finns det något sista datum för att ansöka?

  Egentligen inte. Det är behovet av nya funktionärer som styr. Har vi däremot tagit emot, rekryterat, intervjuat tillräckligt många funktionärer för ett specifikt uppdrag så avslutar vi möjligheten att söka sig till detta uppdrag via hemsidan. Alla som skickar in en ansökan får ett svar via mail. Gothia Cups rekryteringsarbete pågår från slutet av januari fram till slutet av maj. Kallelse till intervju skickas via mail – så var extra uppmärksam och läs dina mail under denna period.
 • Är det många som söker uppdrag som funktionär under Gothia Cup?

  Det är väldigt många. Inför 2016 hade vi cirka 2 800 nya ansökningar. Det är även många funktionärer som återkommer från år till år, vilket vi tycker är väldigt roligt. Många startar sin Gothia-karriär som 17-åring i bamba, går vidare som planvärd och skolvärd eller guide. Alla ansökningar som kommer in läses och behandlas av ansvariga inom organisationen.
 • Vad ska jag tänka på när jag söker uppdrag?

  Det absolut viktigaste, förutom att du fyller i dina personuppgifter korrekt, är att du noga läser igenom vilket eller vilka uppdrag som passar dig bäst – och att du har åldern inne. Om du dessutom ger oss en bra presentation av dig själv och varför du vill bli en del av Gothia Cup är det ett extra plus. För dig som är intresserad av uppdrag där det krävs arbetsledaregenskaper är ett bifogat cv viktigt.
 • Vad ska jag tänka på när jag söker uppdrag?

  Det absolut viktigaste, förutom att du fyller i dina personuppgifter korrekt, är att du noga läser igenom vilket eller vilka uppdrag som passar dig bäst – och att du har åldern inne. Om du dessutom ger oss en bra presentation av dig själv och varför du vill bli en del av Gothia Cup är det ett extra plus. För dig som är intresserad av uppdrag där det krävs arbetsledaregenskaper är ett bifogat cv viktigt.
 • Får jag någon ersättning som funktionär?

  Ja, det får du. Den ersättning som du eller som din idrottsklubb erhåller är en uppskattning för ett ideellt uppdrag som utförts. Det innebär att uppdraget som utförs inte är jämställt med ett vanligt sommarjobb.
 • Erbjuder ni något mer än ersättning?

  Absolut. Om du har rätt inställning, är ambitiös, flexibel, och tar dig hela vägen fram till ett uppdrag erbjuder vi dig följande:
  Utbildning
  Möjlighet att växa i en världsledande organisation
  Ett intyg med personligt utlåtande
  Arbetslivserfarenhet Funktionärskläder

  Frukost, lunch och middag under turneringen
 • Kommer jag att bli kallad till en intervju?

  Det varierar beroende på vilket uppdrag du sökt. I ett första skede blir du kontaktad och eventuellt kallad till intervju. Inbjudan till samtliga intervjuer skickas via mail – så var extra uppmärksam.

  Enskild intervju
  En enskild intervju där du träffar en projektledare eller en person från Gothia Cups organisation, kontoret. De enskilda intervjuerna pågår under hela våren fram till juni månad.

  Gruppintervju
  När det gäller bamba och städ kommer Gothia Cup att kalla ett antal sökande till en första gruppintervju. Gruppintervjuer för bamba och städ kommer att genomföras under maj månad.
 • Om jag inte får något uppdrag, hur och när får jag veta detta?

  Personer som sökt, men av någon anledning inte tilldelats något uppdrag, kommer att få ett besked via mail. Någon speciell sista-datum finns tyvärr inte. Vi försöker att meddela alla sökande efter hand. Skulle du däremot inte fått något besked i början av juni ska du ta kontakt med Gothia Cup.
 • Om jag har svårt att välja, kan jag bli rekryterad för fler än ett uppdrag?

  Nej, tyvärr. Det kan vara så att vi kallar dig för en intervju för fler uppdrag, men vi erbjuder dig enbart ett av dem.
 • Finns det någon särskild utbildning som funktionär?

  Ja, det finns det. Samtliga funktionärer måste genomföra minst en utbildning för att bli godkänd som funktionär. Antalet gånger varierar beroende på vilket uppdrag du har. Alla utbildningar i Gothia Cups regi är obligatoriska.
 • Vilka tider är det som gäller under själva cupveckan?

  Det varierar. Som skolvärd bor du på skolan hela veckan, som kokerska kan det bli långa dagar och som bamba eller städare är ett och samma pass cirka åtta timmar per dag.
 • Får jag några speciella kläder som funktionär?

  Självklart. Samtliga funktionärer får minst en tröja, beroende på uppdrag. Tröjan tillsammans med en ackrediteringsbricka hämtar du ut på Heden ett par dagar före cupstart. Om du blir antagen som funktionär kommer vi att informera dig ytterligare.
 • Om jag har fler frågor, vad gör jag då?

  Då tar du kontakt med oss på Gothia Cup genom att maila din fråga till: [email protected]
Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Turkish Airlines
Liseberg
Opel
Umbro
Tipselit
Copyright © 2017 Gothia Cup
Gothenburg, Sweden