Vanliga frågor - Gothia Cup

Vanliga frågor


 • När är sista anmälnings- och betalningsdag?

  Anmälan stänger när turneringen är fulltecknad, dock senast 10 april. Sista dagen för att betala boendekostnad är den 10 maj. Notera att de lag som anmält sig samt betalat anmälningsavgiften först kommer prioriteras vid de tillfällen vi når upp i maximalt antal lag i någon kategori (kategori A, B, C, D). Tänk på att de allra flesta kategorierna är fulltecknade väldigt tidigt.

 • Var uppdaterar vi information om antal deltagare, ankomsttider m.m.?

  Vi skickar ut lösenord och användarnamn (anmälningsnummer) tillsammans med betalningsbekräftelsen som ni erhåller då vi mottagit er anmälningsavgift. Med lösenord och användarnamn kan ni logga in på My Team Info här på vår hemsida. Via er sida kan ni sedan komplettera de uppgifter som är nödvändiga för ert deltagande. Här kan ni också läsa viktig information om turneringen och se vilka betalningar vi har registrerat för er.

 • Varför finns det begränsningar i antalet lag som kan anmäla sig i de olika kategorierna?

  Syftet med Gothia Cup är att skapa en mötesplats för ungdomar. Oavsett från vilken kultur man kommer, vilken religion man tillhör eller vilken hudfärg man har. Grundidén var att alla skulle bo på skolor och att detta då skulle vara den huvudsakliga mötesplatsen. Fortfarande bor en övervägande majoritet av alla lag på skolor men vi har valt att erbjuda även andra alternativ för ett begränsat antal lag. En klubb som t.ex. har ett utbyte med en annan klubb där man brukar besöka varandra ska ges möjlighet att göra detta även i samband med Gothia Cup. Vidare ska Gothia Cup vara den mest internationella turneringen i världen. För att kunna fortsätta vara detta måste vi se till att inget enskilt land alltför kraftigt dominerar. Inget lag ska behöva möta ett lag som man normalt stöter ihop med i det vanliga seriespelet.

 • Hur beställer vi biljetter till föräldrar som vill gå på invigningen?

  Genom lagets egen sida (My Team Info) på www.gothiacup.se kan lagledaren lägga in en beställning om hur många extra Gothia Card laget vill beställa till medresande föräldrar. I Gothia Card ingår en invigningsbiljett och beställer man via My Team Info får man sitta tillsammans med laget. Det går inte att beställa lösa invigningsbiljetter via Gothia Cup.

 • Vi är tre ledare, kan vi alla gå på ledarfesten?

  Två ledarpluskort ges till lag som bor på skola och hotell. Ytterligare ledarpluskort (som bl.a. gäller till ledarfesten och coach-T-shirts) säljs på Informationen på Heden och kostar 295 SEK. Önskar ni enbart extra biljetter till ledarfesten kan dessa köpas separat för 195 SEK.

 • Går det att ordna Gothia Card till medresenärer?

  Gothia Card kan köpas också av medresenärer som inte bor tillsammans med laget. Ett kort kostar 350 SEK oavsett ålder. Det kan beställas genom lagledaren. Fördelen är bl.a. att ni är garanterade plats och får sitta tillsammans på invigningen. Kortet kan också köpas i Informationen på Heden under turneringen. Plats tillsammans med laget på invigningen kan då inte garanteras.
 • Hur bokar man hotell för laget?

  Vi kan erbjuda hotellboende för max. 150 lag. De första 150 lagen som registrerat sig för hotellboende och betalat sin anmälningsavgift kommer att ha företräde. Anmäl er i kategori B och Gothia Cup kommer att ta kontakt med er gällande er hotellbokning. Bokningen görs av Gothia Cup som skickar bekräftelse. Delbetalning om 25 % av rumskostnaden skall betalas till Gothia Cup inom 30 dagar efter mottagen bekräftelse. Gothia Cup sänder då bekräftelse på erlagd delbetalning. Slutbetalning skall vara Gothia Cup tillhanda senast den 10 maj och namnlista ska vara Gothia Cup tillhanda senast 1 juni. Vid incheckning erhåller laget ett välkomstkuvert med Gothia Card och övriga beställda kort/biljetter. Kontakta Gothia Cup-kontoret för mer information och prisuppgifter.

 • Hur många ledare får bo i skolsalen?

  Det får bo max 4 ledare/vuxna tillsammans med laget på skolan.
 • Kan vi som hotellag köpa lunch och middag?

  Som hotellag kan man köpa matkort via Gothia Cup för att äta lunch och middag på en skola. Man kan då välja att äta sina måltider på en skola i centrum eller en skola i närheten av det hotell man bor på. Vid beställning av matkorten är det viktigt att uppge om man vill äta sina måltider i centrum eller i närheten av hotellet.

 • När får vi veta vilken skola vi blivit förlagda på?

  Veckan före midsommar gör vi sista utskicket. Då kommer vi att skicka ut turneringsinformation, tävlingsreglemente, gruppindelning, matchprogram samt information om vilken skola som laget ska bo på.

 • Vad är skillnaden mellan att bo i centrum och utanför centrum?

  Antalet skolor i centrum är betydligt färre än utanför, därför kan vi inte erbjuda boende i centrum till alla som önskar detta. Bor man i centrum har man närmare till Heden, Avenyn och Liseberg, men man får räkna med längre resor till matcherna eftersom det endast finns ett fåtal fotbollsplaner i centrum. Vanligt är att man spelar matcher på t.ex. Kviberg eller i Kungsbacka. Bor man utanför centrum så har man ofta närmare till planerna och omgivningarna är ofta något lugnare.
 • Vi vill sova på en specifik skola. Är detta möjligt?

  Skriv er önskan på anmälan! Vi kommer att göra vårt bästa för att tillmötesgå så många önskemål som möjligt!
 • Hur meddelar jag att en spelare av religiösa skäl inte äter griskött?

  Eftersom vi har många muslimer som kommer till turneringen har vi valt att inte servera griskött. Därför behöver detta inte registreras.
 • Hur kontrolleras legitimationen?

  Alla lag skall lämna en deltagarförteckning över de spelare som kommer att delta i turneringen. Samtliga spelare skall legitimera sig med fotolegitimation.
  Följande legitimationer godkänner vi:
  ✔ Pass
  ✔ ID-kort utfärdade av posten, banker eller nationellt ID-kort.
  ✔ Spelarlicenskort med foto av den typ som vissa fotbollsförbund ger sina licenserade spelare
  ✔ LMA-kort för asylsökande.

  Kontroll av detta sker på följande sätt:

  Lag i kategori A och B som ankommer med flyg till Landvetter Airport under fredag (13 juli), lördag (14 juli) eller söndag (15 juli) gör sin incheckning och ålderskontroll direkt på flygplatsen. Övriga lag enligt listan nedan.

  Lag med inkvartering på skola bokat via Gothia Cup: På skolan eller närliggande skola.

  Lag med inkvartering på hotell bokat via Gothia Cup: På hotellet.

  Lag utan inkvartering via Gothia Cup: På informationen, Heden lördag-måndag, på Gothia Kviberg Center, Gothia Kungsbacka Center, Åby eller Slätta Damm under måndagen.

  Vid detta tillfälle ska samtliga spelare på deltagarförteckningen personligen närvara och kunna legitimera sig.

  För samtliga gäller att kontrollen ska göras senast måndag kl. 16.00. Enstaka spelare kan ansluta i efterhand förutsatt att de står med på den ursprungliga deltagarförteckningen som lämnas in och att spelaren visar giltig legitimation på informationen på Heden innan han/hon spelar sin första match.

 • Hur många matcher får vi spela?

  Alla lag spelar i grupper om 4-5 lag där alla möter alla. Dvs. att alla lag spelar tre eller eventuellt fyra matcher. Som regel spelas en match på måndag, en på tisdag och en på onsdag. De två första lagen i varje grupp går vidare till A-slutspel, övriga går till B-slutspel. Slutspelen börjar på onsdag eftermiddag/kväll eller torsdag förmiddag. Slutspelen sker enligt cup-metoden, dvs. utslagning efter varje match. Minimum antalet matcher är således 4. Snittantalet matcher per lag är 5,8.
 • Hur många spelare får vi ta med i truppen?

  Det finns ingen begränsning på antalet spelare i truppen. Dock får man till varje match använda högst 7 avbytare i 11-mannaklasserna. I klasserna B11, B12, G11 och G12 får obegränsat antal spelare användas under samma match, varav 7 på planen samtidigt.

 • Hur ordnas transport mellan matcherna?

  Med sitt boendekort/deltagarkort Gothia Card åker man fritt på bussar och spårvagnar inom Göteborg. Alla spelplaner och skolor ligger inom det lokala kommunikationsnätet. Gothia Cups egen busslinje Gothia Line, trafikerar vissa sträckor där det ibland kan vara mycket trafik. Gothia Line är i första hand ett komplement till lokaltrafiken.

 • När spelas finalerna?

  Du hittar spelschemat för finalerna i menyn under ”Veckan” och ”Gothia Finals”.
 • Var spelar en viss klass sina matcher?

  En åldersklass är inte hänvisad att spela på ett och samma ställe. Turneringen spelas på planer över hela Göteborg och en klass kan alltså komma att spela på flera olika ställen.
 • Vi är ej licensierade och önskar låna spelare från annan klubb. Är det möjligt?

  De allra flesta distrikt tillåter att spelare under 15 år byter klubb några gånger per år. Det är möjligt att byta klubb för dessa ej licensierade spelare vid dessa övergångsperioder. Man måste då skriva ett papper på detta mellan klubbarna. Var dock uppmärksamma på att spelaren tillhör den klubb han/hon spelade Gothia Cup för även under höstsäsongen. Spelaren kan alltså inte lika lätt gå tillbaka till moderklubben igen. För licensierade spelare (15 år och över) gäller vanliga övergångsregler. Spelaren måste vara licensierad hos sitt lands fotbollsförbund för spel i klubben han/hon representerar i Gothia Cup.

 • Vilka dispensregler gäller?

  Det ges automatiskt dispens för maximalt 2 spelare per trupp som är högst ett år för gamla. Detta gäller endast 11-manna klasser. I 7-mannaklasserna ges inga generella dispenser. I 7-mannaklasserna kan man ansöka om maximalt en överårig spelare som är max ett år för gammal. Särskilda skäl ska då gälla. Observera att man ej får ha med fler överåriga spelare i truppen som byter mellan matcherna. Flickor får spela i pojklag i samtliga klasser.

 • Vilka regler gäller för utländska lag?

  För utländska lag tillämpas de regler som gäller i deras respektive länder. Eftersom alla tillhör FIFA är reglerna dock väldigt lika runt om i världen. Grundregeln som gäller överallt är att varje spelare måste vara licensierad/registrerad hos den klubb man spelar för i Gothia Cup. Klubben i sin tur ska vara registrerad hos sitt lands fotbollsförbund som i sin tur är medlem av FIFA.

 • Vem står bakom Gothia Cup?

  Gothia Cup ägs och drivs till 100 % av den ideella föreningen BK Häcken.
 • Vilken typ av legitimation godkänner Gothia Cup?

  Samtliga spelare måste kunna legitimera sig före första matchen. Som godkänd ID-handling räknas endast inplastade kort med namn, födelsedatum och foto (t.ex. bankernas ID-kort) samt giltigt pass. Vi godkänner också vissa distriktförbunds licenser typ Stockholms, Göteborgs och Skånes Fotbollsförbunds kort. För spelare från länder där det inte krävs id-handling för inresa till Sverige är minsta kravet på id-handling ett vidimerat personbevis försett med foto.
 • När får vi bekräftelse på att vi är anmälda?

  Vi skickar först en bekräftelse på att vi tagit emot er anmälan. OBS! Detta är inte en bekräftelse på att ni kan delta i turneringen. Betalningsbekräftelse skickas ut först efter att vi mottagit anmälningsavgiften och detta bekräftar er plats i turneringen. I slutet av januari skickar vi ut ett första informationsbrev, förutsatt att anmälningsavgiften är inbetald. Vi bekräftar era boendekostnader med ett andra informationsbrev som går ut i början på maj. Alla bekräftelser skickas ut per e-mail i de fall vi har en e-mailadress till er, annars skickas de via post.

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_mcd