CF GOTHIA

Våra skolor i Kongo-Brazzaville
På vår idrottsskola i Kongo-Brazzaville går cirka 300 barn. Efter skolan kommer barnen till CF Gothia för att spela fotboll, beachvolleyboll och för att träna gymnastik. I anknytning till träningarna deltar barnen i sociala aktiviteter, med utbildning i skolans tio ledstjärnor och föreläsningar i livskunskap: fysiologi och pubertet, våld på grund av kön, hygien, diskriminering - ämnen som är tabu i många hushåll.

Bilder

Nyheter

Berjona Mbemba följer sin passion

Berjona Mbemba följer sin passion

Berjona Mbemba har gått mot fördomarna och följt sin egen passion. Som spelare och tränare har fotbollen tagit henne såväl till andra delar av Kongo som andra afrikanska länder.

Read more

Temadag om aids på CF Gothia

Temadag om aids på CF Gothia

Under en temadag före jul fick ungdomarna på vår idrottsskola i Kongo, CF Gothia, lära sig mer om aids och hur de kan skydda sig mot sexuellt överförbara sjukdomar.

Read more

CF Gothia fylldes av glädje när säsongen startade

CF Gothia fylldes av glädje när säsongen startade

Ett nytt läsår är igång på vår idrottsskola i Kongo, CF Gothia. 125 barn och ungdomar var på plats första dagen och våra nya volontärer i Brazzaville fick för första gången njuta av den glädje och energi som sprids när området sjuder av liv och rörelse.

Read more

Positiv Attityd

Emilia Ntsiete Clairlina, 9 år, gymnast.

"Om någon annan i gruppen gör något bra, kan man applådera och säga 'bravo!'. När andra säger sådana saker till mig blir jag väldigt glad. Om andra uppmuntrar så vill jag fortsätta att träna och jobba. Jag kan hjälpa den som inte lyckas, jag kan visa för kompisen hur man gör och sedan om inte kompisen lyckas, kan jag hålla i henne och hjälpa henne så att hon lyckas med övningen. När jag är hemma och mamma ber om hjälp, kan jag hjälpa henne och göra det hon ber om, även om jag inte känner för det. Och i skolan, om fröken frågar, kan jag gå fram till tavlan och svara på frågan och i slutet kan jag få applåder av kompisarna."

Ärlighet

Minya Loyde, 17 år, gymnast

”Du ska vara ärlig och inte ljuga för andra människor. Om du är i en klass ska du vara ärlig. Om du är ärlig kommer du ha färre problem med folk, för människor kommer lita på dig och säga ’henne kan man lita på’ och det är bra. Ibland är det svårt att vara ärlig, många ljuger. Men om du ber till gud kan du bli en ärligare människa. Hemma, om någon har tagit pengar och mamma frågar och du vet vem som har tagit pengarna, då är det viktigt att säga sanningen om du har sett något. Om du är ärlig säger du sanningen – ljuger du blir det svårt.”

Respekt

Boutsindi Joel, 13 år, fotboll, kapten, 12-13 år.

”Man ska respektera ledare, motståndare, domare och medspelare. Om jag har gjort fel och skadat någon på planen är det respekt att be om ursäkt till den personen. Och att spela med fairplay och att hälsa på varandra innan match och att uppmuntra varandra. Man ska lyssna på domarens signal och beslut, även om han gör fel. En annan dag kanske han inte gör om samma misstag. Jag som kapten kan tala lugnt med domaren men man ska inte diskutera med medspelare, motspelare eller domare på planen. Respekt innebär att man ska vara artig och lyssna på sina lärare i skolan och på sina föräldrar hemma, för de kan hjälpa dig i livet.”

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Turkish Airlines
Umbro
Liseberg
Volkswagen
Copyright © 2017 Gothia Cup
Gothenburg, Sweden