CF GOTHIA

Vår skola i Kongo-Brazzaville

På vår idrottsskola i Kongo-Brazzaville går cirka 300 barn. Efter skolan kommer barnen till CF Gothia för att spela fotboll, beachvolleyboll och för att träna gymnastik. I anknytning till träningarna deltar barnen i sociala aktiviteter, med utbildning i skolans tio ledstjärnor och föreläsningar i livskunskap: fysiologi och pubertet, våld på grund av kön, hygien, diskriminering - ämnen som är tabu i många hushåll.

Bilder

Nyheter

Hälsning från våra volontärer i Kongo

Hälsning från våra volontärer i Kongo

Onsdagen den 17 oktober reste vi, Elin Weman och Olof Lagerqvist, ifrån Sverige för att tillbringa ett halvår i Kongo Brazzaville och arbeta med idrottsskolan CF Gothia. Här berättar vi om får första tid i Kongo.

Read more

Gothia Cups nya volontärer är på plats på skolan i Kongo-Brazzaville

Gothia Cups nya volontärer är på plats på skolan i Kongo-Brazzaville

Årets nya volontärer är på plats på Gothia Cups idrottsskola i Kongo-Brazzaville. Under det närmaste halvåret kommer Elin och Olof att vara med och leda träningarna på CF Gothia.

Read more

Ansök om att vara volontär på vår idrottsskola i Brazzaville!

Ansök om att vara volontär på vår idrottsskola i Brazzaville!

Är du intresserad av att arbeta som volontär på vår idrottsskola i Kongo? Under Gothia Cup-veckan kommer du att kunna få all information och ställa alla dina frågor till före detta volontärer, i tältet på Heden. – Man mognar otroligt mycket efter en sån här grej, säger Johan Lindgren, internationell koordinator hos Equmenia.

Read more

Uppmuntran

Batantou Messie win, 15 år, volleyboll, kapten.

”För mig är uppmuntran viktigt. Jag brukar uppmuntra oavsett om man lyckas eller inte, både i skolan och i laget. Och om man har misslyckats kan man ge råd hur man ska göra nästa gång, på så sätt stärker man varandra. Jag älskar att uppmuntra andra. Och om man inte uppmuntrar en person som har misslyckats är risken att den personen lämnar från laget. Jag brukar också uppmuntra lagkompisar genom att ta med godis till träningarna (till någon som gjort något bra) och hämta vatten till mina lagkompisar.”

Pålitlighet

Berchana Rovalie Nichelle Nambou, 16 år, gymnast.

”Pålitlighet är att vara uppmärksam på det man gör, respektera tider för möten, göra det man blir tillsagd att göra. Det kan hjälpa dig i livet att vara pålitlig, man kan bli en som andra säger att ’henne kan man lita på’. Man kan vara ett gott exempel för de andra, som de kan följa. Att vara pålitlig handlar också om att komma i tid till skolan, vara artig och lyssna på vad läraren säger och göra allt man ska i kurserna, så man klarar av kurserna. Min storasyster Dominique är pålitlig, hon spelar en stor roll i mitt liv. När jag är ledsen delar jag allt med henne, hon vet alla mina hemligheter och hon kan ge mig bra råd i vad jag ska göra. Då är det som att jag blir avlastad, när jag får dela detta med någon. Jag känner mig fri efter att ha talat med henne.”

Förebild

Trésor Manieki, 17 år, gymnast

”Jag ska ha ett positivt uppförande så att andra kan följa mig. Jag vill sprida positiva tankar, för då utvecklas laget och går framåt. Om ingen har modet att leda de andra kommer inte gruppen att utvecklas och gå framåt. Man har chansen att förändras – om någon till exempel är bättre än mig på något kan han lära mig och jag kan fråga honom och bli bättre. Jag vill vara en förebild för andra och praktisera och mitt tal och min handling ska vara detsamma. Även i samhället, i kyrkan och i skolan vill jag vara en förebild i mitt uppförande, hur jag är mot andra människor.”

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Turkish Airlines
Umbro
Umbro
Liseberg
Liseberg
Volkswagen
Liseberg

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf