CF GOTHIA

Våra skolor i Kongo-Brazzaville
På vår idrottsskola i Kongo-Brazzaville går cirka 300 barn. Efter skolan kommer barnen till CF Gothia för att spela fotboll, beachvolleyboll och för att träna gymnastik. I anknytning till träningarna deltar barnen i sociala aktiviteter, med utbildning i skolans tio ledstjärnor och föreläsningar i livskunskap: fysiologi och pubertet, våld på grund av kön, hygien, diskriminering - ämnen som är tabu i många hushåll.

Bilder

Nyheter

Lärdomar för livet

Lärdomar för livet

Det handlar inte bara om fotboll på CF Gothia i Kongo-Brazzaville. Även om många av barnen drömmer om att bli fotbollsproffs lär de sig också andra viktiga saker som de kommer att bära med sig genom resten av deras liv. Här berättar tre av barnen om sina upplevelser av skolan. 

Read more

Berjona Mbemba följer sin passion

Berjona Mbemba följer sin passion

Berjona Mbemba har gått mot fördomarna och följt sin egen passion. Som spelare och tränare har fotbollen tagit henne såväl till andra delar av Kongo som andra afrikanska länder.

Read more

Temadag om aids på CF Gothia

Temadag om aids på CF Gothia

Under en temadag före jul fick ungdomarna på vår idrottsskola i Kongo, CF Gothia, lära sig mer om aids och hur de kan skydda sig mot sexuellt överförbara sjukdomar.

Read more

Ansvar

Ditotolo Hernesta, 17 år, fotboll, 16-17 år, kapten.

”Det är viktigt som kapten att vara ansvarstagande, för då kan man också vägleda andra, vad de ska göra och inte. Vara en förebild för andra som kapten. Jag tycker att alla ledstjärnor kommer in i detta med ansvar, till exempel att visa hänsyn för andra, att använda ett vårdat språk. Ansvarstagande är också att vi varje dag, leder jag laget i att ta bort skräp och stenar från fotbollsplanerna och vi hjälper också åt att städa klubbhuset.”

Hänsyn

Amour Babassana, 12 år, fotboll, 12-13 år.

”Jag vill visa hänsyn till mig själv och andra genom att inte röka och använda droger. Att visa hänsyn är också att inte slåss med andra, utan man ska se varandra som goda vänner. Man får aldrig skada någon annan.”

Bra språk

Kombo Bangou Exaucé, 12 år, fotboll, 12–13 år.

”Man ska inte vara oförskämd, utan man ska respektera andra. Och inte förödmjuka andra. Det handlar också om fairplay, att inte bli arg på planen. Även om någon annan gör något fel, så ska inte jag förödmjuka dem. Om andra talar illa, kan jag tillrättavisa dem på ett artigt sätt, och beskriva hur man kan tala med ett bra språk i stället.”

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Turkish Airlines
Umbro
Umbro
Liseberg
Liseberg
Volkswagen
Liseberg

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden