Celebrate the Game - Gothia Cup

Celebrate the Game

ETT FAIR PLAY-PROJEKT

Celebrate the Game är ett fairplay-projekt som Gothia Cup bedriver tillsammans med Länsförsäkringar för att skapa en bättre miljö för alla, såväl på som vid sidan av planen. Vår övertygelse är att vi alla kan hjälpas åt att påminna varandra om att respektera varandra och att tänka på hur vi uppträder mot varandra.
Tillsammans skapar vi ett ännu bättre klimat på och runt våra planer.

Bilder

Please remember

Celebrate The Game

Under Gothia Cup kommer ni hitta våra "please remember”-skyltar vid alla spelområden. Det är en skylt med några små men dock så viktiga budskap: this is youth football, this is only a game, the coaches are volunteers, the referees are human. Syftet är att skylten ska hjälpa oss att påminna varandra om vad som är viktigast på och vid sidan av våra fotbollsplaner.

Fairplay-trophy

Fairplay-trophy delas ut till ett antal lag under Gothia Cup. För att bli nominerad ska laget ha visat prov på ett gott uppträdande under årets Gothia Cup. Laget ska under hela turneringen ha agerat på ett föredömligt sätt mot såväl motståndare som domare och övriga funktionärer. Även lagets supportrar ska på ett positivt och engagerat vis ha bidragit till att sprida en god stämning runt laget och dess matcher. Våra domare och matchdelegater nominerar lagen till Fairplay-trophy

Nedan följer 2017 års segrare:
Åhus IF (SWE), Vaksala SK (SWE), CO Vincennes (FRA), Kramfors-Alliansen, Go-Pro Sport (UAE).

Matchdelegater

För att bibehålla fairplay under alla matcher, tror vi att det är viktigt att det alltid finns personer på plats som observerar och rapporterar om vad som händer på och vid sidan av planen. Under Gothia Cup finns därför matchdelegater på alla spelområden. Matchdelegaterna finns på plats för att stötta spelare, ledare, domare och funktionärer.

Domarobservatörer

För att alla domare ska få bästa möjliga förutsättningar för att utvecklas, känna sig trygga och känna sig motiverade så finns domarobservatörer på alla spelområden. Fokus ligger på yngre och nya domare, som tillsammans med observatören kan utvärdera sina insatser för att kunna fortsätta utvecklas i sitt dömande.

Respect Every Body

Vi är stolta över att engagera människor från över 80 länder. Vi hyllar mångfald och jämlikhet. Därför lyssnar vi på varandra, lär av varandra och står upp för varandra. Vi respekterar varje människa och varje kropp, för tillsammans är vi mer.

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Turkish Airlines
Kronfågel
Liseberg
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_lan