Idrottsskolan CF Gothia i Brazzaville har öppnat igen - Gothia Cup

Idrottsskolan CF Gothia i Brazzaville har öppnat igen

I våras tvingades Gothia Cups idrottsskola i Kongo Brazzaville, CF Gothia, att stänga när coronapandemin bröt ut. I juli kom godkännandet att öppna upp igen – ett viktigt beslut för barnen, som får mycket glädje och trygghet av att vara på skolan.

Till en början återstartade CF Gothia med de sociala lektionerna, där ledarna utbildar barnen i skolans tio ledstjärnor – positiv attityd, ärlighet, respekt, ansvar, hänsyn, bra språk, ödmjukhet, uppmuntran, pålitlighet och förebild – och föreläsningar i livskunskap, där en stor vikt i dessa tider lagts på att prata om hygienfrågor och hur barnen kan minimera risken för att smittas av covid-19 och andra virussjukdomar.

Nu har även idrottslektionerna kommit igång, med fotboll, gymnastik och volleyboll. Träningarna är anpassade för att barnen ska hålla fysisk distans till varandra och många av barnen och ledarna använder ansiktsmask på skolområdet.

Under juli har de även genomfört fortbildning för ledarna i sociala aktiviteter och haft utbildning för de nya ungdomarna som är årets lagkaptener.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_vw