Dessa svenska lag ställer upp i Gothia Puma Trophy B17 - Gothia Cup

Dessa svenska lag ställer upp i Gothia Puma Trophy B17

Tolv utländska klubbar bjuds in till årets upplaga av Gothia Puma Trophy, som avgörs i sommar. De ställs där mot lika många svenska klubbar.
– Det är väldigt inspirerande för oss att vara med, säger Robert Nordström, akademiansvarig i Halmstads BK. 

Gothia Puma Trophy är Gothia Cups inbjudningsklass för 17-åringar, där Svensk Elitfotboll står för urvalet av de svenska akademier som deltar och Gothia Cup bjuder in de utländska lagen.
De svenska lagen utses utifrån ett flertal kriterier, däribland fjolårets poängantal i Svensk Elitfotbolls certifieringsprocess, samt hur föreningens herrlag placerade sig i Allsvenskan eller Superettan under 2019.
I Halmstads BK:s fall står klubben inför sin femte medverkan totalt i Gothia Puma Trophy.
– Första årgången var nog våra 93:or, som då hade Jens Gustafsson som tränare, och i den truppen har sex eller sju spelare gjort allsvenska matcher. Samtidigt är väl Jens en helt okej manager i Norrköping nu, säger Robert Nordström och skrattar.  
Han menar att turneringen är en bra möjlighet för spelare samt ledare att utvecklas och få ytterligare stimulans.
– Det är väldigt inspirerande för oss att få möta de bästa i 17-årsklassen. Vi i HBK deltar väldigt sällan i Gothia Cup med våra yngre lag, så för många av killarna är det första gången som de är med.
Svante Samuelsson, sportchef på Svensk Elitfotboll, kommenterar:
– Det absolut viktigaste med den här turneringen är ett erbjuda våra akademier riktigt bra matchning under en veckas tid. De utländska lagen håller väldigt hög nivå och det innebär att våra akademier får nödvändig internationell erfarenhet. De får lära sig att möta lag med olika sätt att spela fotboll och vad som krävs för att vinna svåra utslagsmatcher. Cupen ligger också lämpligt i en period på året där det annars är sommaruppehåll.

De tolv svenska lag som deltar i Gothia Puma Trophys B17-klass är: AIK FF, BK Häcken, Helsingborgs IF, IF Elfsborg, IFK Göteborg, IFK Norrköping, IK Sirius FK, GIF Sundsvall, Halmstads BK, Hammarby IF FF, Örebro SK och Östersunds FK.

De utländska lagen i Gothia Puma Trophy kommer att presenteras längre fram i vår.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_kron