Sista genrepen inför invigningsceremonin - Gothia Cup

Sista genrepen inför invigningsceremonin

En dag kvar. Gothia Cups invigningsceremoni är just runt hörnet. Imorgon kväll kommer över 50 000 personer fylla Ullevis läktare och tillsammans fira startskottet för årets turnering. För de som ska uppträda är det idag dags för de sista genrepen.

När man anländer inne på arenan träffas man direkt av ljudet av trummor. De rytmiska ljuden från bas- och virveltrummor ekar runtom läktarna. På scenen mitt på fotbollsplanen repar just nu en slagverksensemble. Det är Koola Kaggar, delvis med studenter från musikprogrammet på Hulebäcksgymnasiet bland medlemmarna.

Två av dem som kommer slå på sina trummor under morgondagens ceremoni är Amanda Alverkrans och Albin Cleave, och de ser båda fram emot uppträdandet.

”Det ska bli jätteroligt”, säger Albin Cleave.

På frågan om det är nervöst har han ett snabbt svar.

”Inte så mycket som jag trodde faktiskt”.

Amanda Alverkrans och Albin Cleave.

För Amanda Alverkrans blir det första gången hon någonsin varit på invigningsceremonin, och att få uppträda för en så stor publik är inget dumt sett att uppleva sitt första besök. Tillsammans med hundratals dansare, mängder av musiker, solister, och såklart spelarna och ledarna som representerar sina nationer på planen och läktarna kommer de göra det till en kväll vi sent glömmer.

”Det blir väldigt häftigt. Man har ju fått höra att det ska komma över 50 000 personer, då förstår man hur stort det är”, säger Amanda Alverkrans.

Årets invigningsceremoni kommer ha temat de fyra elementen. När Amanda, Albin och resten av gruppen ska uppträda kommer de representera elementet jord.

”Vårt uppträdande ska symbolisera jordens kraft. Som en jordbävning ska arenan gunga”, säger Amanda.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_mcd