Fair play och respekt kan ge fint Gothia Cup-pris - Gothia Cup

Fair play och respekt kan ge fint Gothia Cup-pris

Gothia Cup-seger hägrar för de nästan 1700 lag som deltar i årets turnering. Men det finns andra fina priser att kämpa om också.
– Med Fair Play Trophy vill vi uppmärksamma de lag som lite extra bidrar till Gothia Cup-andan som handlar om fair play och respekt gentemot varandra, säger tävlingsledare Niclas Freiholtz.

Snart fylls Göteborg och Gothia Cups övriga spelorter med förväntansfulla barn och ungdomar från hela världen. Nästan 4500 matcher ska spelas innan segrare i de olika klasserna har korats. Glädje och besvikelse kommer finnas sida vid sida och inte minst då är det viktigt att behandla varandra respektfullt. Det är också något som krävs för att ha möjlighet att vinna Fair Play Trophy.

– Priset delas ut till ett antal lag som under hela turneringen har visat extra gott uppförande och agerat på ett föredömligt sätt mot såväl motståndare som domare och övriga funktionärer, säger Niclas Freiholtz.
Säkert är det seger i själva turneringen som är det som lockar allra mest för Gothia Cups alla deltagare men även Fair Play Trophy-pokalen är något att sträva efter att vinna. Och precis som för att ta hem turneringen så gäller det att prestera bra redan från början för att ha chansen att bli ett av de vinnande lagen.

– Vi vill att lagen ska tänka det här redan inför turneringen så att de har med sig att vi verkligen värnar om och värdesätter ett bra klimat på och runt planerna. Fair Play Trophy är en pokal att ta med hem och vi hoppas att det ska bli en stor grej för fler lag – att man vid sidan av det sportsliga också har som ambition att vinna den pokalen, fortsätter Niclas Freiholtz. Fair Play Trophy är en del av projektet Celebrate the Game som Gothia Cup bedriver för att, tillsammans med alla deltagare, skapa en bra miljö för alla på och vid sidan av våra planer. Projektet inleddes 2016 och redan första året halverades antal röda kort som delades ut i matcherna under turneringen.– Vi märker vilken skillnad Gothia Cup kan göra och vi vill vara en förebild inom fairplay. Vår förhoppning är att spelare och ledare tar med sig Celebrate the Game-budskapet hem efter turneringens och sprider det vidare i sin hemmiljö i träning och matcher, avslutar Niclas Freiholtz.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf