Gothia Cup-deltagare utbildas i farorna med matchfixning - Gothia Cup

Gothia Cup-deltagare utbildas i farorna med matchfixning

För tredje året i rad får Gothia Cup-spelarna i 17-årsklasserna utbildning i farorna mot matchfixning. 
– Det är en viktig målgrupp spelare som är på väg mot seniorfotbollen, säger Anders Wikström, Svensk Elitfotbolls och Svenska Spels resurs mot matchfixning.

Föreläsningarna kommer att äga rum i centrala Göteborg i samband med turneringen och är främst ämnad till de svenska lagen i Gothia Puma Trophy. Anders Wikström har tidigare utbildat samtliga 32 klubbar i Allsvenskan och Superettan och utbildar nu för tredje året i rad 17-åringarna som deltar i Gothia Cup.– Som ung spelare har man nog inte reflekterat så mycket runt matchfixning. Man spelar fotboll för att det är roligt. Genom att uppmärksamma det här tidigt så hoppas vi kunna förebygga framtida matchfixning, säger Anders Wikström.Gothia Cup spelas 14–20 juli.
Fakta arbetet mot matchfixning:
Under 2015 tillsatte Svensk Elitfotboll och Svenska Spel en gemensam resurs för att motverka matchfixning. Den före detta elitspelaren, i bland annat Gefle och Elfsborg, Anders Wikström, fick i uppgift att besöka samtliga klubbar i Allsvenskan och Superettan och föreläsa om spelansvar och risker med matchfixning.
Fakta Gothia Puma Trophy:
Gothia Puma Trophy är en talangturnering för 17-åringar som ingår i Gothia Cup. 24 inbjudna lag (12 från Sverige och 12 från utlandet) deltar i B17-klassen och 16 lag (8+8) i G17-klassen.

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_puma