GD Estoril Praia är Portugals lag i Gothia PUMA Trophy (B17) - Gothia Cup

GD Estoril Praia är Portugals lag i Gothia PUMA Trophy (B17)

I Portugal har 16 lag kämpat för att få representera landet i årets Gothia PUMA Trophy. I helgens finalspel var det GD Estoril Praia som drog det längsta strået och de kommer därför att vara Portugals bidrag till turneringen.

– De spelar fotboll på en hög nivå och jag är säker på att de kommer göra ett bra intryck i Gothia PUMA Trophy, säger Armando Lopes, Gothia Cups agent i Portugal.

Det var första gången som en kvalifikationsturnering anordnades i Portugal för att ta fram ett lag till Gothia PUMA Trophy – Gothia Cups inbjudningsturnering för 17-åringar. Under maj månad spelade 16 lag från olika delar av landet för-kval och de fyra bästa lagen tog sig vidare till finalspelet som avgjordes den gångna helgen

– De här kvalifikationsturneringarna har förberetts och organiserats sedan i november förra året. Vi har investerat mycket tid i detta men det var det väl värt eftersom vi lyckades involvera 16 lag i detta nya projekt, säger Armando Lopes.

Finalspelet avgjordes över två dagar i Castelo de Vide. Alla lag spelade mot varandra och den sista matchen var den som avgjorde allt. GD Estoril Praia ställdes där mot AA Santarém.

– Det var en fantastisk match som sågs av över 300 åskådare. Bägge lagen spelade på en hög nivå och det var GD Estoril Praia som vann matchen med 3-0, säger Armando Lopes.

Att det var ett lyckat arrangemang vittnar de många åskådarna om. Även kvalifikationsmatcherna var välbesökta, över 400 var till exempel på plats i Cascais där kvalspelet för Lissabon-lag spelades. 

– Både kvalifikationsspelet och finalspelet marknadsfördes fantastiskt bra både på deltagarlagens hemsidor och på sociala medier. Dessutom har spelarnas familjer varit involverade redan från början och en del av dem körde över 300 kilometer för att kunna vara med på finalspelet, säger Armando Lopes.

Ytterligare ett tecken på att det var hög nivå på arrangemanget var att domarna var av högsta klass.

– Domarna i finalspelet, Nuno Roque, Ricardo Santos och Hugo Miguel, har meriter från bland annat finalen i Champions League, finalen i Euro 2012 och från den portugisiska cupfinalen, säger Armando Lopes.

GD Estoril Praia har lång historia, klubben är över 80 år gammal och har spelat många säsonger i den portugisiska högstaligan. För sju år sen var de även med i Europa League. För närvarande spelar A-laget i landets näst högsta serie. Nu ska klubbens 17-åringar vara med i Gothia PUMA Trophy för första gången.

– Portugal kommer för första gången ha en värdig representant i Gothia PUMA Trophy, säger Armando Lopes.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_puma