Premiär för nya Gothia eCup - Gothia Cup

Premiär för nya Gothia eCup

Gothia eCup är tillbaka men med ett nytt upplägg. Den första turneringen 2019 startar den 13 maj och vinnaren får en heldag tillsammans med det svenska e-fotbollslandslaget under årets Gothia Cup.

Svensk e-fotboll går starkt just nu med en ny liga, eAllsvenskan, och ett nytt officiellt svenskt landslag. Gothia Cup tog steget in i e-fotbollen redan för tre år sedan då världens största ungdomsturnering, tillsammans med Coca-Cola och EA SPORTS, lanserade Gothia eCup: en breddturnering för FIFA-spelande ungdomar. 

Nu är turneringen tillbaka men i ett nytt format. Gothia eCup kommer 2019 att spelas i två separata turneringar. Den första spelas 13 maj–13 juni, online på EA SPORTS FIFA19, och den andra turneringen avgörs i november i år.

Gothia eCup är för ungdomar som är 12–21 år.

– Det är kul att se att flera av våra tidigare finalister har fått internationella genombrott som Fifa-spelare efter att ha spelat Gothia eCup men för oss är det viktigt att betona att turneringen är öppen för alla ungdomar och klubbar som vill testa och tycker det är kul med e-fotboll, säger Niclas Freiholtz, tävlingsledare, Gothia eCup.

Vinner en heldag med e-fotbollslandslaget

Första pris i vårturneringen är en e-camp i samarbete med Coca-Cola, på Gothia Cup i sommar. Vinnaren får en dag med det svenska e-fotbollslandslaget där hen får träffa, träna och spela Fifa tillsammans med landslagsspelarna. 

Coca-Cola är huvudpartner till Gothia eCup.

– Coca-Cola och Gothia Cup delar en gemensam värdegrund i vikten av gemenskap och aktivitet i ungdomars liv, på och utanför fotbollsplanen. I år har vi med vårt samarbete med svenska fotbollförbundet fått det svenska e-fotbollslandslaget som ambassadörer för turneringen och vi hoppas att det ska inspirera och uppmuntra ungdomar att spela tillsammans, säger Cecilia Lindau, Senior Brand Manager, Coca-Cola AB.  

Läs mer om Gothia eCup och förregistrera dig på vår hemsida: www.gothiaecup.com.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf