Belgisk glädje över att få organisera en SKF Meet the World-turnering - Gothia Cup

Belgisk glädje över att få organisera en SKF Meet the World-turnering

Trots Belgiens framgångsrika fotbollshistoria kommer landet för första gången representeras av ett SKF Meet the World-lag på årets Gothia Cup.

– Det är dags för oss att visa våra fotbollskunskaper och delta i årets turnering, säger de belgiska SKF-medarbetarna Patrick Peters och Kim Boschmans.

Trots storleken på evenemanget inspirerades Patrick Peters och Kim Boschmans av utmaningen som det innebär att organisera en Meet the World-turnering.

– Vi har hör mycket gott om och sett många fantastiska bilder senaste åren och har drömt om att initiera Meet the World projektet i vår lokala organisation, säger Kim Boschmans.

Förra året kunde de tillslut organisera två Meet the World-turneringar och en final där vinnaren får representera SKF Belgien på Gothia Cup 2019.

– Att organisera en Meet the World-turnering, trots ringa fotbollskunskaper, har varit en stor utmaning för oss, berättar Kim. 

De bestämde sig för att ta hjälp av sina kollegor på SKF i Portugal och deras erfarenheter.

– Efter det samtalet var vi än mer entusiastiska över att få organisera turneringen, säger Patrick. 

De letade reda på organisationer och partners med mycket fotbollserfarenhet som kunde hjälpa till att hitta rätt målgrupp för turneringen, och de hittade precis rätt. Tillsammans med den belgiska fotbollsklubben Sporting Hasselt har SKF Belgien skapat ett samarbete som ger barn möjligheten att vidga sina vyer och få chansen att åka till Sverige för en oförglömlig upplevelse.

Efter finalen som spelades i början av januari kände sig arrangörerna så stolta och upprymda att de redan längtar efter att förbereda nästa års turnering.

– Glädjen och deltagarnas längtan efter att vinna gav oss en sådan tillfredställelse att vi vill göra det här ännu bättre nästa år, säger Kim Boschmans.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf