Härlig stämning i Alingsås under stadens Gothia Cup-premiär - Gothia Cup

Härlig stämning i Alingsås under stadens Gothia Cup-premiär

Under Gothia Cup 2018 var Alingsås en del av turneringen för första gången någonsin. Och staden gjorde succé, med sina korta avstånd och fina miljö.
– Vi lyckades skapa en fin och positiv bild av Alingsås, säger skolvärden Morgan Svensson.


På Nolhaga skolan i Alingsås, några mil utanför Göteborg, bodde drygt 20 lag och deras ledare. Tillsammans med tre andra skolvärdar såg Morgan Svensson, 62, till att gästerna kände sig hemma och uppskattade.
– Vi fick så god kontakt med alla, det var fantastiskt kul att prata med dem om deras upplevelser och hur det gick i matcherna, säger Morgan.

I Alingsås bodde totalt cirka 150 lag från 15 nationer under Gothia cup-veckan. Eftersom staden är storleksmässigt mindre än Göteborg var det gångavstånd till det mesta, för många av besökarna, vilket var uppskattat.
– Alla på vår skola älskade att det var så nära till allting, även till centrum och till stationen om de skulle ta sig till Göteborg.

Förutom den fina idrottsanläggningen Mjörnvallen, bara 30 meter från vattnet, har Alingsås flera fina parker som blomstrade under turneringsveckan. Morgan Svensson berättar att de allra flesta på Nolhagaskolan var väldigt nöjda med sin vistelse.
– Vårt team på skolan lyckades bra med att skapa en härlig atmosfär och ge besökarna en positiv bild av Alingsås. Det var otroligt roligt.

Alingsås kommer att vara en del av Göteborg även under nästa års turnering.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf