Hälsning från CF Gothia i Kongo Brazzaville! - Gothia Cup

Hälsning från CF Gothia i Kongo Brazzaville!

Två månader har gått sedan våra volontärer på CF Gothia anlände till Kongo och Brazzaville. Vi har fått en hälsning från Elin som berättar om den första tiden. Läs brevet här!

”Bonjour!

Nu har vi varit här i Kongo Brazzaville i två månader! Livet rullar på, träningen är igång på allvar och vi har verkligen kommit in i rutinerna. På måndagar, onsdagar och fredagar har vi haft kurs i franska. Kursen avslutades idag och Olof har gjort bra framsteg när det handlar om att förstå och uppfatta vad folk säger, men det är lite knepigt med talet. Det tar sin lilla tid att lära sig ett helt nytt språk, men han blir bättre och bättre och kan ta sig fram med de ord han kan och lite engelska. Eftersom att jag redan har studerat franska, känner jag att kursen är lite för enkel för mig, men repetition av grunderna, tillsammans med det vardagliga talet i familjen och på Gothia har gjort att jag kan ta mig fram bra med språket.

När det kommer till träningen på Gothia har vi lite olika ansvar, jag är ansvarig för fysträningen och cirkulerar i alla grupper, medan Olof hjälper till med fotbollen. Jag har även fått se lite hur det fungerar med gymnastiken och hjälper därför till och lär de små barnen lite enkel gymnastik. Jag är ju som sagt inte gymnast, men tillsammans med de andra coachernas hjälp så brukar jag ta en egen liten grupp och lära dem hur man gör kullerbyttor och sådant.

På måndagar spelar jag fotboll med den äldsta gruppen, på tisdagar har jag lite fys med gymnastikgruppen, på onsdagar vilar jag, på torsdagar har jag gymnastik, fredagar spelar jag fotboll med 14-årsgruppen och på lördagar har jag volleyboll. Det är roligt att få se arbetet i alla grupper och se hur de olika tränarna jobbar, och att även se alla barnen få träna och inte bara en liten grupp. Jag lär mig dessutom både fotboll, gymnastik och volleyboll vilket bara är en bonus.

Denna tid på året är det väldigt mycket malaria som cirkulerar, eftersom att det är regnperiod så blir det mycket små pölar på vägarna vilket myggorna gillar. Just nu har tre av coacherna malaria, men de dyker ändå upp på träningarna. Malaria är verkligen vardag här, så fort man ser någon som är sjuk så är det malaria nästan varje gång. Under den senaste månaden har Olof varit sjuk, han hade denguefeber under en hel veckas tid. Denguefeber är nästan som malaria, men det är inte riktigt samma sak. Det kallas för break a bone fever, eftersom att det känns som att alla ben i kroppen går sönder. Olof hade väldigt ont, men besökte sjukhuset tillsammans med Anne Sundberg och är nu helt återställd. Jag har klarat mig undan sjukdom väldigt bra och håller tummarna för att det ska hålla i sig.

Utanför Gothia så har jag gått med i kören Zola som en syster i min familj och även mamman (som jag inte har träffat än, då hon är i Frankrike) är med i. Jag har inte hunnit vara med så många gånger än och sångerna är på Kikongo, så jag förstår inte så mycket, men det är roligt ändå. Det känns viktigt att göra det bästa av min tid här och se så mycket olika saker som möjligt.

A Bientot! /Elin”

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_puma