Gothia Cups nya volontärer är på plats på skolan i Kongo-Brazzaville - Gothia Cup

Gothia Cups nya volontärer är på plats på skolan i Kongo-Brazzaville

Årets nya volontärer är på plats på Gothia Cups idrottsskola i Kongo-Brazzaville. Under det närmaste halvåret kommer Elin och Olof att vara med och leda träningarna på CF Gothia.

Cirka 300 tjejer och killar går på Gothia Cups idrottsskola i området M’filou i Brazzaville. Varje eftermiddag är det fullt av liv på området, med träningar i fotboll, gymnastik och volleyboll. Före träningspassen deltar barnen och ungdomarna i sociala aktiviteter, med lektioner i skolans tio ledstjärnor och föreläsningar i livskunskap som fysiologi och pubertet, våld på grund av kön, hygien och diskriminering.
Verksamheten leds av lokala ledare men varje år reser två svenska volontärer ner och arbetar som ledare på skolan. Förra veckan lämnade årets volontärer Sverige för ett äventyr och en erfarenhet för livet i Kongo-Brazzaville.
Elin Weman är 19 år, bor i skånska Nävlinge och är elitbrottare. Hon sökte sig till uppdraget som volontär för att få nya intryck och testa sig själv i en ny miljö.
– Mina förväntningar är att lära känna härliga barn och ungdomar och lära mig en massa, om Kongo och om folket där. Jag ser också fram emot att bo i en kongolesisk familj, det ska bli spännande. Jag älskar utmaningar och kände att detta kunde vara något för mig, säger hon.
Olof Lagerqvist är 24 år gammal och arbetar i vanliga fall inom sjöfart och logistik i Göteborg. Han har spelat fotboll sedan han var fem år men gillar även idrott i stort, som löpning, simning, styrketräning och tennis.
– Med den erfarenhet inom fotboll jag har, ska det bli kul men även lärorikt att få se och vara med och utveckla samma sport fast på en annan kontinent. Den stora utmaningen och förväntan på resan är hur det kommer vara att bo och leva i en helt annan kultur. Jag hoppas kunna lära mig otroligt mycket där nere – om andra människor men även om mig själv. Sedan ska det även bli kul att testa all ny mat, säger Olof.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_lan