Dennis Andersson invald i Hall of Fame - Gothia Cup

Dennis Andersson invald i Hall of Fame

Dennis Andersson har valts in i Göteborgsidrottens Hall of Fame. Han får utmärkelsen för skapandet av Gothia Cup – världens största ungdomsevenemang.

– Det är en fantastisk ära att få bli invald i det här sällskapet, säger Gothia Cups generalsekreterare.

I solen på Liseberg fick Dennis Andersson ta emot utmärkelsen för sitt 40-åriga arbete som gett honom epitetet ”Mr Gothia Cup” såväl i Göteborg, som i Sverige och runtom i världen. Dennis visionära ledarskap har utvecklat Gothia Cup till världens största ungdomsturnering, där runt 35 000 ungdomar, från 80 länder, vallfärdar till Göteborg en vecka varje sommar.

Dennis Andersson är en av tio idrottare och ledare som Idrottsmuseets jury valde in i Göteborgsidrottens Hall of Fame i år, till den hedrande samling av 155 stora idrottare och ledare som sedan tidigare fått utmärkelsen.

– Kanske den finaste utmärkelsen man kan få i det här sammanhanget. Men det är en utmärkelse jag vill dela med alla spelare och ledare som deltagit i Gothia Cup de här åren – det är alla våra fantastiska deltagare som gjort evenemanget till vad det är, säger Dennis Andersson.

Övriga som valdes in i Göteborgsidrottens Hall of Fame 2018 var: Helen Alfredsson, golf, Aina Berg, simning, Tommy och Tord Holmgren, fotboll, Mats Karlsson, bowling, Ronnie Sundin, ishockey, Stig Wennerström, segling, Håkan Drath, handboll och Bertil Kristiansson, fotboll.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_cocacola