VM-feber på Liseberg - Gothia Cup

VM-feber på Liseberg

Både stämningen och förhoppningar var höga när Liseberg öppnade grindarna för att bjuda in Gothia Cups spelare till en visning av dagens största match: VM-finalen mellan Frankrike och Kroatien.

Röda, vita och blå färger – på flaggor, ansikten och tröjor – tog över området framför storbildsskärmarna som visade matchen. Och även om de två landslagen delar färger var det tydligt att den franska kombinationen var i majoritet.

Självklart fick de sällskap av lag från hela världen som valt att ta chansen att se matchen på de stora skärmarna, och sittplatser var hett eftertraktade omkring en halvtimme innan avspark.

Gothia Cup tog över Liseberg

Några ”Viva Hrvatska”-ramsor och en hel del ”Allez les Bleus”-ramsor senare var matchen igång. När signalen för avspark gick var området framför skärmarna nästintill smockfullt med Gothia Cup-spelare, och fler anslöt under matchens gång.

När Frankrikes Antoine Griezmann slog frisparken som gick in i mål via Mario Mandzukic huvud steg stämningen ytterligare, och flaggviftande franska supportrar sprang runt i glädje.

De franska ramsorna steg i volym och slutade inte förrän tio minuter senare, när Kroatiens Ivan Perisic kvitterade efter en fast situation. Då var det NK Bubamaras tur att fira, det enda kroatiska lag som deltar i årets Gothia Cup (jämfört med 35 lag från Frankrike).

Men det kroatiska jublet höll bara i några minuter, tills Frankrike fick en straff. Igen – Griezmann vid bollen, och igen – ett öronbedövande franskt vrål efter att han satte den.

”Andraplats ett bra resultat”

Vid halvtid var Frankrike i en bekväm ledning, men Marko Kloubacarevic från NK Bubamara (B11) gav inte upp enkelt.

– Jag är lite besviken över första halvlek. Jag hoppas att vi vinner – det kanske går till straffar och att vi vinner där. Om vi förlorar är jag fortfarande glad, för en andraplats i VM är ett bra resultat för en liten nation, sade han i halvlek.

Tyvärr gick inte drömmen om trofén i uppfyllelse för Kroatien och Bubamara Sports. En kvart in i andra halvlek gjorde Paul Pogba 3-1 och ”Allez les Blues”-ramsorna bara fortsatte.

Marko Kloubacarevic från NK Bubamara tror att hans lag är redo för turneringen.

”Jag vill hoppa i en fontän”

Kort därefter stod Kylian M’Bappé, den uppenbara favoritspelaren för de flesta av åskådarna på Liseberg att döma av de många ramsorna, för ytterligare ett mål. Och även om Kroatien reducerade några minuter senare hade de franska supportrarna redan börjat fira.

Två av dem var Rio Saint Surin och Noah Yalcin från franska FC Saint Brice (B11), som stannade kvar ett tag för att fira vinsten.

– Vi är väldigt glada över den franska vinsten. Senast var för 20 år sedan, när jag inte ens var född, säger Noah Yalcin.

– Jag vill festa hela natten och jag vill hoppa i en fontän, säger Rio Saint Surin om deras planerade firande, innan ännu ett glädjejubel bröt ut från laget.

Noah Yalcin och Rio Saint Surin från FC Saint Brice (B11) firar Frankrikes VM-vinst.

Redo för sin match

Allt som allt var det en fantastisk eftermiddag inför veckans matcher, och även om inte alla var nöjda med resultatet blir det ett ögonblick att minnas tack vare den goda stämningen.

För Marko Kloubacarevic och hans lag väntar en match imorgon, en som de är redo för.

– Imorgon spelar vi vår första match, jag är väldigt förväntansfull och jag kommer att göra mitt bästa på plan. Vi har tränat hårt och jag tror att vi är redo att göra bra ifrån oss.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf