”Våra coacher betonar fair play varje day” - Gothia Cup

”Våra coacher betonar fair play varje day”

Två matcher, två segrar, 20 gjorda mål och noll insläppta. Förutom fotbollskompetensen har också SKF Indonesien visat upp en hel del sportsmannaskap och fair play.

– Våra coacher betonar fair play varje day, säger lagkaptenen Uchida Sudirman.

Gothia Cups huvudsponsor SKF har tagit 28 lag i olika åldrar och klasser från hela världen till Göteborg för att  delta i turneringen, lag som annars inte skulle ha haft möjlighet att komma. SKF Indonesien deltar i Boys 15-klassen och har fått en fin start i turneringen.

I går vann de med 18–0 mot Skalborg SK från Danmark och i dag höll de nollan igen och gjorde två mål mot tyska laget Walddörfer SV från Hamburg. Rabani Tasnim Sidiq och Rafly Rafa Zahid gjorde målen i dagens segermatch.

– De hade en riktigt kompakt defensiv så det blev en tuff match för oss, säger lagkaptenen Uchida Sudirman, som är glad att vara i Sverige med laget.

– Det är ett fantastiskt lag, vi har så många olika typer av spelare och tränaren vet hur han ska kombinera allt för bästa möjliga utgång.

Uchida är en av få spelare i laget som har varit i Sverige och Gothia Cup tidigare. 2016 spelade han för Topskor som förlorade finalen mot mexikanska CA Intercups.

– Den här gången hoppas jag att vi kan gå hela vägen och vinna titeln för Indonesien. Jag vet att ett indonesiskt lag har vunnit turneringen tidigare så jag hoppas att vi kan bli det andra.

Förutom alla mål och tekniska nummer har SKF Indonesien också imponerat på åskådarna genom deras fina uppträdande på planen. Inga klagomål, massor av glädje och en ständig vilja att räcka ut en hand för att hjälpa en motståndare komma på fötter igen.

– Det är så vi är uppfostrade. Våra coacher betonar fair play varje day och lär os att respektera andra spelare, domare och tränare. Det är viktigt för oss att visa fair play, säger Uchida.

Iskander är tränare för SKF Indonesien och även om han är imponerad av lagets framfart är han inte överraskad.

– Europeiska lag har större och starkare spelare än oss så det är en häftig möjlighet för oss att komma hit och förbättra vår kvalité.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf