Två publikfavoriter klara för final - Gothia Cup

Två publikfavoriter klara för final

I skuggan av finaldramatiken på Gamla Ullevi gjorde fyra publikfavoriter upp mot varandra på Heden. Två semifinaler och två helt olika matcher. Det var två lag med helt olika spelstilar som tog sig till final.

Det var dags för semifinaler för pojkar 17. Läktarna på SKF Arena var fullsatta och speakern fick be publiken att stå upp så alla fick plats. Kvällens första match var mellan IFK Göteborg och FC Tokyo.

Det var en ganska tempofattig match. Under stora delar var det FC Tokyo som tilläts ha mycket boll, men IFK Göteborg släppte inte till några farliga lägen. Istället kunde IFK Göteborg ta ledningen med 1–0 genom Marcus Thörnqvist.

– Alltid viktigt att göra första målet. Det var mäktigt för publiken, säger målskytten Marcus.

Andra halvlek fortsatte i samma anda som första. FC Tokyo rullade boll längs mittplan men precis som tidigare var IFK Göteborg organiserade och FC Tokyo fick inga ytor att spela på. De fick till några farliga chanser, främst genom fasta situationer men lyckades inte göra mål. IFK Göteborg kontrollerade matchen och vann tillslut med 2–0.

– Känns sjukt gött att vara i final! Det var en tuff match men vi jobbar hårt och försvarar bra. Det ska bli gött att spela final imorgon och vi kommer jobba lika hårt, säger Marcus.

Full fart mot finalen  

Kvällens andra match var en kamp mellan de två afrikanska lagen som charmat publiken under veckan. Right to Dream från Ghana och ASEC från Elfenbenskusten. Och jämfört med den andra matchen var det full fart från början. Första halvlek bjöd på böljande spel och båda lagen skapade chanser. I halvlekens sista spark kunde Gideon Mensah göra 1–0 för Right to Dream.

Det var inte några tecken på att spelarna blev trötta under andra halvlek och matchen fortsatte i ett högt tempo. Right to Dream lyckades skapa mer och mer tryck på ASEC som hade svårt att komma över mittlinjen.

Laget från Ghana fick även utdelning för sin höga press. Gadafi Fuseini gjorde 2–0 och minuten efter gjorde Kamaldeed Sulenjana 3–0 efter en snygg soloprestation där han dribblade sig förbi ASEC:s försvar. Det blev även slutresultatet.

– Det var inga konstigheter att göra ett sånt mål. Det var en bra men jobbig match. Vi vann över dem förra året så vi visste att de skulle göra allt för att vinna, säger Kamaldeed.

Imorgon spelar lagen final. De möttes i gruppen där Right to dream vann med 1–0. Nu återstår det att se om defensivt starka IFK Göteborg tar hem segern eller offensiva och snabba Right to Dream vinner?

– Vi vann i gruppen så de kommer gå ut hårt för att vinna. Men publiken motiverar oss och det kommer bli en tuff match, säger Kamaldeed.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_lan