Tar Premier League-erfarenhet till Gothia Cup - Gothia Cup

Tar Premier League-erfarenhet till Gothia Cup

Han är en av de mest erfarna personerna i årets Gothia Cup. Bob Dobson har många säsonger bakom sig som ambulanssjukvårdare för Queens Park Rangers i Premier League och The Championship.

Många spelare i Gothia Cup drömmer om en framtida karriär i Premier League och för några kanske det blir en verklighet om fem, tio eller 15 år. Bob Dobson har redan varit där i många år. De senaste 25 åren har han arbetat som ambulanssjukvårdare för Londonklubben Queens Park Rangers.

Han började att arbeta för QPR i mitten av 90-talet när klubben spelade i Premier League. Han stannade sedan när klubben degraderades och var fortfarande kvar när QPR var tillbaka i Premier League 2011 och 2014. Han tar också med sig fyra kollegor – ambulanssjukvårdarna Michael Light, Bonnie Joyce och Paul Spencer samt hjärtspecialisten Sarah Mills. Alla fem arbetar till vardags inom brittiska National Health System liksom för QPR på matchdagar.

– Vårt team arbetar också med QPR:s akademi för barn och ungdomar från åtta till 18 år, liksom för klubbens U23-lag. Men vi är bara där på matcherna till skillnad från fysioterapeuterna som sköter behandlingarna under veckorna, säger Bob Dobson.

Nu har de blivit inbjuda till Gothia Cup av tävlingsgeneralen Lena Rönnefors.

– Ingen av oss har varit på Gothia Cup tidigare, så det blir en ny erfarenhet för oss. Vi hoppas kunna ge lite extra medicinsk stöttning under de mest intensiva delarna av turneringen.

Dobson ger också ett litet löfte till turneringsdeltagarna.

– Vi kommer att kunna ge ut lite QPR-souvenirer till de som vill ha, säger han.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf