SKF tar Lima till stan - Gothia Cup

SKF tar Lima till stan

Efter flygstrul och borttappat bagage ankom SKF Peru äntligen till Göteborg tidigt under söndagen. Laget spelar i klassen GIRLS 12 och den yngsta är nio år. Men tjejerna är inte här för semester, de vill vinna.

Det är fullt ös på skolgården som tillhör ISGR i centrala Göteborg. Det är hemmet för alla SKF-lag och de har just haft en gemensam välkomst samling. Musiken dånar från de stora högtalarna och skolgården är full av spelare som dansar och spelar fotboll tillsammans. Vid ett hörn står ett gäng tjejer och spelar.

De är klädda i vita tröjor och shorts med Perus flagga på ena bröstet. Laget kommer från en del av Lima som heter El Agustino och deras klubb finansieras av donationer. För många tjejer är det första gången de är utanför landet. Med sig på resan har de sina tränare, två mammor och Marite Alarcon som jobbar för SKF i Peru.

– Det var många tårar på flygplatsen i Lima. Alla grät! Många tjejer var ledsna på vägen hit. Men efter det att vi kom fram har alla varit på bra humör och är väldigt glada över att äntligen vara här, säger Marite.

Resan hit tog över tjugofyra timmar. De skulle flyga från Lima till Göteborg med en mellanlandning i Amsterdam. Men flyget var sent till Amsterdam och de missade nästa till Göteborg. Istället fick de dela upp sig i två olika grupper. Ena gänget fick flyga till Linköping och tog buss därifrån till Göteborg. Och på vägen försvann bagaget men som tur var kom det fram till deras skola sent söndag natt.

SKF Peru bor på ISGR under veckan tillsammans med de andra lagen som representerar SKF. Nere i mitten sitter Marite och håller flaggen och till höger sitter Hillary.

SKF anordnar varje år turneringar i olika länder där företaget finns. Vinnarna av varje turnering får sin resa till Gothia Cup sponsrad av företag. Lagen får sedan representera både sitt land och SKF. Detta ger ungdomar världen över en chans att åka till Göteborg, träffa nya kompisar och spela fotboll. För Hillary 12 år innebär Gothia Cup att hon fick resa utomlands för första gången och flyg.

– Till en början var jag rädd, men det blev bättre efter ett tag. Jag är så glad över att vara här! Och skolan är så fin, jag hade gärna gått på en sådan här skola, säger Hillary.

Marite berättar hur ivriga tjejerna är att få spela första matchen. Trots att de är långt hemifrån och utan sina familjer är de motiverade och vill gärna vinna turneringen.

­­­­– Gothia Cup kommer bli ett minne för livet för tjejerna, säger Marite.

*SKF Peru spelar i GIRLS 12 grupp 4

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_vw