Populär tv-serie spelas in under Gothia Cup - Gothia Cup

Populär tv-serie spelas in under Gothia Cup

Tre säsonger har redan sänts – den fjärde säsongen av den populära brittiska tv-serien Jamie Johnson kommer delvis att spelas in under Gothia Cup.

– Det kommer att bli en häftig upplevelse som alla i laget ser fram emot, säger Louis Dunn, som spelar huvudpersonen Jamie Johnson.

2016 sändes det första avsnittet av Jamie Johnson på Children’s BBC och dramaserien har blivit en stor succé med miljontals tittare i flera länder. TV-serien har också gått på export till flera andra länder och nyligen har bland annat har SVT köpt rättigheterna att sända den i Sverige.

Huvudpersonen i serien heter just Jamie Johnson och spelas av 14-årige Louis Dunn. Jamie är en temperamentsfull kille som kämpar med att kunna lämna sina personliga problem i omklädningsrummet. Serien lyfter fram vad som krävs för en ung kille som vill förverkliga drömmen om att bli fotbollsproffs och det som sporten lär ut i gengäld.

Tidigare i serien har stjärnproifiler som Steven Gerrard, Luis Suarez, Jürgen Klopp, Marcus Rashford, Gary Lineker och Ruud Gullit medverkat.

Laget som Jamie Johnson spelar i under Gothia Cup heter Phoenix FC och spelar i Boys 14-klassen och kommer att spela sina gruppspelsmatcher på Grimbo, men scener kommer även att spelas in i Alingsås liksom på kringaktiviteter som laget kommer att göra.

– Jag är otroligt entusiastisk över att få spela Gothia Cup. Det kommer att bli en häftig upplevelse som alla i laget ser fram emot, säger Louis Dunn som också fått det prestigefulla uppdraget att bära den engelska fanan under invigningen på måndag.

På frågan om varför produktionsbolaget bakom serien valt Gothia Cup svarar den exekutiva producenten Sam Talbot:

– Varför inte? Vi utmanar ständigt oss själva i serien och vad skulle då vara bättre än att komma till världens största ungdomsturnering? Det kommer att ge en helt ny dimension till serien där vårt lag kommer att spela på riktigt och dramat kommer att filmas runt alla aktiviteter som händer under denna fantastiska vecka, säger han.

Hur kommer skådespelarna att hantera att möta riktiga lag?

– Förhoppningsvis bra. Det kommer att bli tufft eftersom vi inte har en så stor trupp, men de ser verkligen fram emot det. Vi kommer förstås inte att fejka några matcher eller påverka utgången av dem på något sätt. Alla våra skådespelare kan spela fotboll och kommer att göra sitt bästa.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf