Pia Sundhage njuter av fotboll på Gothia Cup - Gothia Cup

Pia Sundhage njuter av fotboll på Gothia Cup

Pia Sundhage är numera tränare för det svenska flicklandslaget. Hon har varit på plats under Gothia Cup för att kolla in olika lag och njuta av fotboll. Vi tog ett snack med Pia för att se vad hon tycker om årets turnering.

På SKF Arena håller läktarna på att fyllas på. Det spelas kvartsfinaler för flickor 17 och succélaget från Tokyo Verdy ska möta FC Rosengård. Pia Sundhage har slagit sig ner för att njuta av en bra match och se hur FC Rosengård står sig mot Tokyo-tjejerna.

– Japanskorna har spelat bäst i turneringen. Ingen är så bra som dem på att flytta boll och hitta ytor. De är väldigt bekväma med boll. Jag hoppas FC Rosengård blir inspirerade av sättet de spelar på, säger Pia.

I med sitt nya uppdrag som tränare för flicklandslaget har fokus under veckan varit att kolla matcher i flickor 17 men hon har även hunnit med att kolla några matcher flickor 15. Möjligheten för tjejerna att möta lag från andra länder ser hon väldigt positivt på då de ställs mot olika spelsätt.

– Det har varit blandad kvalité på matcherna. Jag tycker de utländska lagen har visat upp bra teknik och där kan de svenska tjejerna utvecklas mer. Det är väldigt bra att tjejerna får lära sig möta olika spelstilar, säger Pia.

Hur tycker du de svenska lagen står sig mot de utländska lagen?

– Det är framför allt tekniken som kan bli bättre hos de svenska tjejerna. De utländska lagen är väldigt bekväma med boll. Sverige har alltid stått sig bra på seniornivå internationellt när det gäller fysiken och jag hoppas det håller i sig.

Vad hoppas du kunna bidra med till tjejerna redan nu i ung ålder?

– Jag tror jag vet vad som krävs för att nå högsta nivån och vill gärna funka som en spegel. Det är många som vill, men frågan är hur många som orkar hålla högsta nivå över tid. Kan man ta motgångar får man en bra verktygslåda. Jag hoppas också kunna inspirera fler att träna på egen hand, vilket är bra för tekniken.

Vad är det bästa med att vara på Gothia Cup?

– Det är en fotbollsfest! Det jag gillar mest är att vi säger att alla är olika och att olika är bra. Här är alla olika. Olika åldrar, kön och nationalitet. Det är verkligen ett smörgårdsbord för fotbollsälskare, säger Pia.

 

 

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf