Norska laget trivs som fiskarna i vatten i Kungsbacka - Gothia Cup

Norska laget trivs som fiskarna i vatten i Kungsbacka

För det norska laget SK Sprint-Jeløy är Kungsbacka synonymt med Gothia Cup. Vissa spelar turneringen för första gången och andra har varit här tidigare. En sak har de gemensamt, de skulle inte vilja spela på en annan plats.

Maja Nitter och Christina Andersen tillhör flickor 14 som är det enda tjejlaget som är med från klubben. Det är första gången de spelar turneringen och deras lag kom tre i gruppen. Trots att resultaten inte varit de bästa är de nöjda med spelet och tycker det varit skönt att spela i Kungsbacka.

– Det är mysigt att spela här! Området är så övergripligt och det är kul för då kan vi se många samtidigt och det är lätt att hitta de andra från klubben, säger Christina.

– Ja det är kul att kunna hänga med de andra lagen och se när de spelar. Jag hade inte velat spela i Göteborg, säger Maja.

Kungsbacka ligger trettio minuter söder om Göteborg med bil och har varit en del av Gothia Cup i femton år. Matcherna spelas på Inlag som har tio planer. Lagen bor på skolor runt om i staden och turneringen får stor uppmärksamhet.

Maja och Christinas lag flickor 14

I år har SK Sprint-Jeløy med sig 9 lag i olika åldersgrupper. Øyvind Høgmo är tränare för pojkar 14 och är här för tredje gången. Första gången var 2001 och varje gång har klubben spelat i Kungsbacka.

– Det är en otroligt bra miljö! Det är en bra plats för både spelare, ledare och föräldrar. Jag tror detta är elfte gången klubben spelar i Kungsbacka. Vi blir lika bra mottagna varje gång av funktionärerna, jag har inte tänkt tanken att spela någon annanstans, säger Øyvind.

När det är invigningen för turneringen har klubben sin egen prisceremoni. Då samlas alla lagen och priser som ”bästa sportsliga prestation” och ”den mest förvirrade” delas ut. Annars spelar lagen mycket fotboll tillsammans när det inte är match och hejar på varandra.

– Det är en väldigt bra gemenskap! De äldre är bra på att ta hand om de yngre och de yngre är inte rädda för att spela med de äldre, säger Øyvind.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf