Långväga Subiaco redo att gå längre - Gothia Cup

Långväga Subiaco redo att gå längre

Det var en match där avstånden spelade en biroll, när australiska Subiaco Junior Soccer Club spelade mot Utbynäs SK i B15-klassen.

Perth-baserade Subiaco är det lag som rest längst (19 timmar och 13 778 kilometer) för att komma till årets turnering, medan spelarna i lokala Utbynäs förmodligen kunde ta cykeln ner till Bergsjövallen där matchen spelades.

För att komma hit påbörjade Subiaco sina ansträngningar långt innan turneringen började.

– För att ha råd att ta oss hit samlade vi ihop mycket pengar tillsammans. Det visar att australier älskar fotboll, och att vi har en passion för den, säger Sunil Rajan, lagkapten för Subiaco Junior Soccer Club.

Biokvällar och fotbollsturneringar

Laget sålde saker och organiserade event under sex månader för att kunna spara ihop för biljetterna till Göteborg och Gothia Cup.

Tillsammans anordnade de biokvällar och lokala fotbollsturneringar för yngre barn, för att på så sätt kunna ta sig hit.

Men det är inte bara faktumet att de rest längst av alla deltagande lag, eller att de jobbat hårt för att samla ihop reskassan som motiverar Subiaco – runt laget finns också mycket stöd.

– Både tränarna och våra föräldrar ger oss bra motivation, säger Sunil Rajan.

Just nu ligger allt fokus på de kommande matcherna och laget har inte haft tid för något annat än att spela. Men senare i veckan kan det finnas tid för andra typer av aktiviteter.

– Vi vill åka till Liseberg, och kanske ut på landet. Jag ser framåt emot det, eftersom jag faktiskt bara sett staden hittills.

Lagets mål är att komma 32-delsfinalen, då det var så långt förra årets deltagande Subiaco-lag kom, säger Sunil Rajan.

Jämn match

Och matchen då? Eftersom den bestämde vilket lag som skulle vinna grupp 29 var det jämnt.

Utbynäs höll bollen mest i början och skapade flera bra chanser. De tog kontroll över matchen genom 1-0 i mitten av första halvlek och fortsatte sedan att hitta farliga lägen.

Kort därefter räddade Subiacos målvakt en straff, något som gav Subiaco en injektion. De kvitterade också i en stökig situation efter en frispark.

Andra halvlek var mer jämn, och inget lag bröt riktigt igenom.

Subiaco började snart flytta fram mer och mer, och nära slutet av matchen fick Sunil Rajan nästan göra det avgörande målet på en indirekt frispark.

Resultatet 1-1 betydde att Utbynäs vann gruppen på målskillnad, och bägge lag gick vidare till A-slutspel. Där möter Subiaco belgiska Belgica 1 på onsdagskvällen, där bara en vinst skiljer dem från deras mål i år.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf