Kungsbacka säkrade A-slutspelsplats i sista matchen - Gothia Cup

Kungsbacka säkrade A-slutspelsplats i sista matchen

I den sista gruppspelsmatchen hade båda lagen chans till A-slutspel. Det stod mellan Kungsbacka DFF och FC Wacker Innsbruck från Österrike i flickor 18 grupp 17. Kungsbacka hade det bästa utgångsläget för att säkra avancemanget.

– Spelet har gått lite upp och ner, vi har haft vissa bra perioder, säger Tilda Larsson som spelar i Kungsbacka DFF.

Det var FC Wacker Innsbruck som hade mest press inför matchen. De behövde vinna stort för att sno andra platsen. Kungsbacka hade fyra poäng inför och behövde oavgjort för att ta sig till A-slutspel.

Lagens förutsättningar märktes på plan. Det var FC Wacker Innsbruck som tog kommandot och tryckte på offensivt. Det var hård kamp på plan men ingen lyckades göra mål i första halvlek. Tilda var inte jättenöjd efter match.

– Vi blev lite chockade av deras offensiv, var inte alls beredda på det, säger Tilda.

Andra halvlek fortsatte likt första. Kungsbacka DFF hamnade långt ner på egen planhalva och deras offensiv bestod mesta dels av långa bollar från backlinjen. FC Wacker skapade mer organiserat spel på offensiv planhalva och vara nära att göra 1–0 på en snygg frispark strax utanför straffområdet.

Tilda i duell mot FC Wacker spelare

0–0 stod sig matchen ut, vilket innebar att Kungsbacka DFF vann sin grupp och spelar A-slutspel med start imorgon. Laget är helt nytt och har bara tränat tillsammans i en vecka. Vissa tjejer tillhör föreningen men de flesta spelar egentligen i Kungsbacka DFF:s samarbetsklubbar. De har plockat ihop de bästa tjejerna för att ta sig långt i turneringen. Även fast Tilda inte var nöjd med dagens match var hon desto gladare öven gruppvinsten.

– Vi håller fortfarande på att spela ihop oss. Det blir bättre för varje match men vi vet inte riktigt än hur alla spelar. Jag hoppas vi kan plocka fram ytterligare lite till imorgon. Det gäller verkligen att vi spelar på 100% för att ta oss vidare, säger Tilda.

*Kungsbacka DFF spelar sextondelsfinal mot IF Brommapojkarna på Inlag imorgon (torsdag) kl. 9.00.

 

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_mcd