Hela Gothia Cup nerkokad i en match - Gothia Cup

Hela Gothia Cup nerkokad i en match

Hur hyllas spelare, nationaliteter och gemenskapen på bäst sätt? Jo med World Game. En match där tjejer och killar i olika åldrar och från olika länder samlas för att spela ihop. Två lag, en match. Där resultatet inte är det viktigaste utan att fira fotbollen.

USA Sverige Argentina Turkiet St. Kitts Singapore Italien Brasilien Mexico England Peru Kina Spanien Kanada Vitryssland Norge Zambia Estland Lettland Litauen Finland Chile Bulgarien Portugal Danmark Ryssland Malaysia Indonesien.

54 spelare, ledare och domare från alla världens hörn samlade på en fotbollsplan.

– Det var så kul att vara med och spela med ungdomar från olika länder! Vi fick massa nya vänner och det var en så cool match, säger Romane och Milane från Kanada.

World game spelas för andra året. En timme innan match samlas spelare och ledare för att komma ihop som ett. I en match som är precis vad Gothia Cup handlar om. Träffa nya vänner och hylla spelet.

På planen springer killar och tjejer i alla olika åldrar och längd. En liten tjej gör en tunnel på en äldre kille och publiken jublar stort. På läktaren hörs en mamma säga att hon sagt till sin son att ta det lugnt med de yngre spelarna. Fast vi är olika är det inga problem att spela tillsammans.

Spelarnas respekt och glädje mot varandra var tydligt på planen. När en spelare från Brasilien gör ett snyggt mål har målvakten ändå ett stort leende på läpparna och går fram och ger sina försvarare en high five. Spelarna gestikulerar med varandra för att kommunicera. Det är många tummar upp och applåder åt varandra på plan.

– En otrolig upplevelse att vara med och spela denna match. Det var så kul, men lite svårt att kommunicera, säger Matheus från Brasilien och skrattar.

Det var en jämn match som slutade 2–1 till det gröna laget.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf