G17: Nykomlingar slog regerande mästarna - Gothia Cup

G17: Nykomlingar slog regerande mästarna

Det var den regerande mästaren mot nykomlingen när Norcal PDP mötte Tokyo Verdy i G17-finalen i Gothia Trophy. Underdogen lyckades vinna genom att kontrollera matchen från start till slut.

Amerikanska Norcal PDP gick in i dagens Gothia Trophy-final som regerande mästare, efter att ha slagit IF Limhamn/Bunkeflo med 3-0 i fjol.

Tokyo Verdy å andra sidan, är det första japanska tjejlaget att någonsin spela i turneringen. Och de gjorde det med lätthet, då man bara släppte in ett mål på vägen till finalen.

Tokyo var de som öppnade matchen genom ett mål från Kokona Iwasaki redan i tredje minuten. Laget spelade lugnt och samlat, där man letade efter svagheter och väntade på att se vad motståndarna skulle göra. Och när öppningarna inte kom passade de tillbaka till försvaret och började om.

Nästa mål för Tokyo kom åtta minuter senare efter att Aemu Oyama hittat Kokona Iwasaki med en vacker crossboll – hon passade den kyligt till Yuzuki Yamamoto, som hade två försvarare att ta sig förbi. Och även med flera försvarare runt sig höll hon sig lika lugn som resten av laget och tog sin tid att placera in 2-0.

Ögonblick senare gjorde Tokyo ytterligare ett exemplariskt anfall, när lagkaptenen Shino Matsuda hittade Kokona Iwasaki, men avslutet var inte tillräckligt bra för att överlista Norcals målvakt.

En skada på målvakten Ayano Kurosawa tvingade Tokyo till ett tidigt byte och Nino Noda tog hennes plats i målet. Norcal hade dock svårt att hitta öppningar, och Noda testades sällan.

Andra halvlek var mer öppen, där Norcal äntligen fick några chanser. Men Tokyo-laget spelade intelligent i både försvar och anfall. Efter att ha vunnit bollen försökte man ofta kontra genom långa passningar från mittfältet till anfallarna. Norcal-försvaret klarade sig flera gånger från att släppa in ett mål i sista sekunden genom vassa räddningar från Alexa Madueno.

Med tio minuter kvar blev Norcal andra laget i turneringen att göra mål på Tokyo – efter att ha överbelastat det japanska försvaret med spelare kunde Madison Ayson bryta sig fri och göra mål från nära håll. Men kvitteringen kom inte då Tokyo till slut lyckades slå en storspelande Alexa Madueno i mål, efter många försök.

Lagkaptenen Shino Matsuda var nästan för glad för att kunna kommentera segern:

– Det har varit så kul att vara här och spela. Jag är så glad över vinsten och det är svårt att beskriva känslorna på engelska, säger Shino Matsuda, lagkapten i Tokyo Verde.

NORCAL PREMIER PDP – TOKYO VERDE 1–3 (0–2)

0–1 Kokona Iwasaki, 0–2 Yuzuki Yamamoto, 1–2 Madison Ayson, 1–3 Yuzuki Yamamoto
MVP: Yuzuki Yamamoto
DOMARE: Marit Skurdal, Norway

TOKYO VERDE’S VÄG TILL SEGER

AIK FF (SWE) 7–0 W
FC Nordsjælland (DEN) 8–0 W
Kristianstads DFF (SWE) 1–0 W
FC Rosengård (SWE) 2–1 W
Bayer 04 Leverkusen (GER) 1–0 W

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf