G15: Hammarby kom tillbaka för efterlängtad vinst - Gothia Cup

G15: Hammarby kom tillbaka för efterlängtad vinst

Efter att ha förlorat två år i rad kunde Hammarby IF äntligen se sig själv som vinnare, efter att ha vunnit en spännande straffläggning.

I och med att finalen mellan Lerums IS och Hammarby IF var en helsvensk final var stödet från Gamla Ullevis läktare också intensivt för bägge lag.

Lerums IS kom till finalen med den imponerande målskillnaden 59-3, och som ett av två lag som lyckats göra 20 mål i en match i och med 20-0-vinsten mot TV Neuenkirchen i gruppspelet.

Men Hammarby var ingen enkel motståndare – de hade hittills bara släppt in tre mål. Klubben har också medverkat i två raka finaler innan dagens final, och förlorade förra årets final på straffar mot AIK FF.

En vinst idag skulle också innebära att man tar sig till en tredjeplats i Gothia Cups maratontabell, med totalt elva vinster.

Matchen startade jämnt och bollen bytte mest ägare centralt i planen. Första halvlek bjöd inte på några mål, men bägge lag träffade vid varsitt tillfälle motståndarens stolpe.

Andra halvlek blev lika tuff som den första, men Hammarby började komma till fler chanser genom att attackera via Mabintou Bangoura och Alexandra Calixte Rosengren, som skapade många lägen från planens högra sida.

Med tio minuter kvar kunde Lerum äntligen bryta sig igenom Hammarbys försvar med en soloprestation. Hanna Wijk dribblade förbi först en, sen en andra försvarare i boxen innan hon placerade in bollen i motsatt sida av mål.

Men Hammarby skulle inte ge upp så lätt och kvitteringen kom efter att Lerums målvakt tappat ett inlägg. Bollen hamnade framför Vendela Dreifaldt, som inte hade några problem med att sätta dit den.

Det sena målet innebar att matchen skulle avgöras med en straffläggning.

Efter en räddning var av lagens målvakter var det upp till Felicia Karlsson att hålla kvar Lerum i finalen. Även hon satte sin straff och förlängning i straffar väntade. Hammarby sköt säkert in sin och målvakten Siri Zetterquist blev den stora hjälten när hon limmade Lerums efterföljande straff.

Det betydde att Hammarby vann mot Lerum igen, då de slog ut dem i semifinalen 2017, och fick revansch för sin strafförlust i finalen förra året.

– Det är helt fantastiskt att få vinna! Vi har väntat så jävla länge på detta, helt otroligt! Så sjukt skönt att få vinna straffarna och ta den sista straffen, säger Siri Zetterquist.

HAMMARBY IF FF – LERUMS IS 6–5 (0–0)

0–1 Hanna Wijk, 1–1 Vendela Dreifaldt
Penalties: 2–1 Ellika Holmberg, 3–1 Vendela Dreifaldt, 3–2 Hanna Wijk, 4–2 Malva Fors, 4–3 Fillippa Mellingsäter, 5–3 Lova Norinder, 5–4 Stella Avstad, 5–5 Felicia Karlsson, 6–5 Kim Vulic
MVP: Vendela Dreifaldt
REFEREE: Tugce Kamali, Turkey

HAMMARBY IF FF:S VÄG TILL SEGERN

Vinslövs IF (SWE) 13–0 W
FC Norrsken (SWE) 8–0 W
JSSL Singapore (SGP) 6–0 W
Vaksala SK (SWE) 7–0 W
Team Odense Q (DEN) 2–1 W
Stabæk Fotball (NOR) 2–0 W
KFV Segeberg (GER) 5–2 (P) W

 

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_kron