G14: Nacka FC dubbel vinnare i årets Gothia Cup - Gothia Cup

G14: Nacka FC dubbel vinnare i årets Gothia Cup

Nacka FC gjorde sitt andra framträdande i en final i Gothia Cup 2018 – och det gjorde även Ellen Wangerheim, som avgjorde gårdagens G13-final. Hon var ännu en gång den avgörande faktorn, när hon gjorde ett hattrick mot amerikanska San Francisco Aftershocks i en 5-1-vinst.

Nacka FC startade bäst, med ett mål efter bara sju minuter. Malva Hadell kom fri på höger sida och sköt in bollen lågt till vänster om Aftershocks målvakt.

Nacka fortsatte att spela exemplariskt i anfallet, där man bytte sida och höll bollen borta från San Francisco. Nea Flyborg i Nacka var ett konstant hot mot San Franciscos försvar, vars genomskärare höll dem på tårna.

När Ellen Wangerheim gjorde Nackas andra mål genom att kyligt lägga den bredvid målvakten, var det också hennes andra mål i en Gothia Cup-final i år. Det var nämligen hon som var den avgörande faktorn för Nacka igår i G13-finalen mot tyska Hamburger Sport Verein.

I andra halvlek var Nea Flyborg inte bara ett hot – hon skapade också 3-0 när hon dribblade förbi tre försvarare i en räd som avslutades med ett mål via en Aftershock-försvarares ben.

Med bara 20 minuter kvar på matchen behövde San Francisco pusha framåt för att ge sig själva en möjlighet att ta sig in i matchen igen. Men det öppnade för Ellen Wangerheim, som kunde fullborda sitt hattrick genom 4-0 och 5-0.

Aftershocks fick också ett mål denna morgon genom Cathrine Young, som lobbade in en seglande boll från långt håll.

Ellen Wangerheim har nu vunnit Gothia Cup två gånger på två dagar och som grädde på moset gjort totalt fyra mål i finalerna.

– Det känns otroligt bra att vinna och vi har spelat jättebra! Jag missade åkturen på guld-bussen igår så idag ska jag fira stort på den och förhoppningsvis ska vi äta en god middag sen, säger Ellen Wangerheim.

Ellen Wangerheim till höger tillsammans med matchens MVP Nea Flyborg

NACKA FC – SAN FRANCISCO AFTERSHOCKS 5–1 (2–0)

1–0 Malva Hadell, 2–0 Ellen Wangerheim, 3–0 självmål, 4–0 Ellen Wangerheim, 5–0 Ellen Wangerheim, 5–1 Chatrine Young

MVP: Nea Flyborg, Nacka FC

DOMARE: Yoo Xiaolin, Kina

NACKA FC’S VÄG TILL SEGER

BK Häcken (SWE) 1–0 W

Ingarö IF (SWE) 6–0 W

Sandvikens IF (SWE) 1 5–0 W

Viggbyholms IK FF 2 (SWE) 5–4 (P) W

Färjestadens GoIF (SWE) 4–0 W

FC Rosengård (SWE) 2–0 W

IF Brommapojkarna (SWE) 1–0 W

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf