G13: Vinnarna Nacka tillät ingen revansch - Gothia Cup

G13: Vinnarna Nacka tillät ingen revansch

Både Nacka FC och tyska Hamburger Sport Verein (HSV) hade ett stort supporterfölje på Gamla Ullevi när finalen i Girls 13-kategorin skulle avgöras. Men det visade sig spela störst roll för Nacka, som tog hem segern med 1–0.

Lagen hade redan mötts i gruppspelet – där slog Nacka HSV med 2–0, med bägge mål gjorda av Ellen Wangerheim. Det var HSV:s enda förlust på vägen till finalen, något som kanske gav dem lite extra motivation för att lämna matchen som vinnare.

HSV startade matchen med ett flödande anfallspel, där man spelade på både kanter och i mitten med korta passningar på ett tillslag.

Nacka försökte i sitt attackspel snabbt byta sida med längre genomskärare, och vissa av dem hade HSV-försvaret svårt att hantera.

Med några minuter kvar i första halvlek slog Ellen Wangerheim till igen och gjorde sitt tredje mål mot HSV i turneringen, samt finalens första och enda mål.

Medan de tredjeplacerade lagen fick ta emot sina bronsmedaljer försökte HSV få igång laget och var redo att spela andra halvlek flera minuter innan Nacka ställde upp på planen.

Det tyska laget försökte i andra halvlek pressa Nacka-försvaret och vinna bollen högt upp, men det var Nacka som fortsatte komma till de mer farliga lägena.

Nacka parkerade inte bussen i väntan på slutsignalen – istället försökte man nå 2–0. Det gav ett spännande slut på finalen, då HSV desperat försökte få in en boll. En kvittering var nära två hörnor i rad i slutet av matchen, men Nacka lät ingen av dem komma förbi försvaret.

Och även om det betydde ett silver för HSV såg laget ändå lite nöjda ut när de fick sina medaljer till Gamla Ullevi-publikens berömmande jubel.

NACKA FC–HAMBURGER SV 1–0 (1–0)
1–0 Ellen Wangerheim.
MVP: Vendela Saving, Nacka FC.
Domare: Sören Thalau.

NACKA FC:S VÄG TILL TROFÉN
Marin FC 2 (USA) 6–0 W
IF Väster (SWE) 1–1 D
Hamburger SV (GER) 2–0 W
Marin FC 1 (USA) 3–0 W
KFV Segeberg (GER) 3–0 W
AIF FF (SWE) 3–0 W
Hamburger SV (GER) 1–0 W

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_kron