G12: KFV Segeberg Gothia Cups första vinnare - Gothia Cup

G12: KFV Segeberg Gothia Cups första vinnare

Girls 12-klassen var först ut att sparka igång finalerna på Gamla Ullevi under fredagen, när tyska KFV Segeberg mötte svenska AIK FF. Det var en jämn match med många vackra mål, där Segeberg till slut stod som vinnare.

KFV Segeberg, som vann G11-finalen förra året, hade ett stort läktarstöd under den första finalen av detta års Gothia Cup – och det gav resultat.

Segeberg startade matchen i full fart med bland annat en farlig frispark, men det första målet kom efter att Stockholmslaget fått en hörna. Den gav till en början inget mål, men efter att AIK passat runt bollen ett tag kunde Bianca Tihi till slut avsluta med en lobb över Segebergs målvakt – 1–0.

En minut och en snabb passningskombination senare gjorde Bianca Tihi sitt andra mål för dagen i öppen kasse. Ytterligare en minut senare var hon nära ett hattrick, men missade mål med centimeter.

En miss i AIK-försvaret tillät Segeberg att reducera till 1–2 genom Chiara Silberstorf, och det tyska laget försökte få till en kvittering på frispark som räddades. AIK gjorde snabbt ännu ett mål, med en bredsida från Elin Nordstrand efter en välspelad hörna.

De fyra snabba målen följdes av en lugn period, åtminstone sett till målgörandet. Segeberg kom nära efter att en AIK-försvare nästan gjorde självmål, men det svenska laget räddades den gången av ribban.

Kort före halvtid hade istället Rieke Sterner och Segeberg tur med ribban, när hon bombade in 2–3, något som fick Segeberg-supportrarna att jubla högt.

De startade sedan den andra halvleken på samma sätt som de avslutade den första, när matchens lirare Rieke Sterner gjorde sitt andra mål.

Det väckte något hos AIK, som tog tillbaka ledningen med 4–3. Det tyska laget svarade med ännu en kvittering och snart började AIK trycka på med flera farliga hörnor, men möttes av ett bra Segeberg-försvar.

Med bara minuter kvar på klcokan gav Lea Osbahr Segeberg sin första ledning i matchen – något som också avgjorde matchen.

KFV SEGEBERG–AIK FF 5–4 (1–3)
0–1 Bianca Tihi, 0–2 Bianca Tihi, 1–2 Chlara Silberstorff, 1–3 Elin Nordstrand, 2–3 Rieke Sterner, 3–3 Rieke Sterner, 3–4  Stella Uppfeldt, 4–4 Melina Bünning, 5–4 Lea Osbahr.
Yellow card, KFV Segeberg: Kaja Kienitz.
MVP: Rieke Sterner, KFV Segeberg.
Referee: Kajtaz Muslija, Karlshamn.

KFV SEGEBERG’S WAY TO THE TROPHY
IF Brommapojkarna 1 (SWE) 12–2
Lillestrøm SK (NOR) 5–4
Onsala BK 2 (SWE) 6–2
TJK Legion Tallin (EST) 9–1
Onsala BK 3 (SWE) 4–0
Djurgårdens IF (SWE) 3–1
AIK FF (SWE) 5–4

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_cocacola