Första japanska tjejlaget någonsin fortsätter målfesten - Gothia Cup

Första japanska tjejlaget någonsin fortsätter målfesten

Ett japanskt tjejlag deltar för första gången i Gothia Cup. På tisdagen spelade Tokyo Verdy sin andra match – en match som bjöd publiken på ännu fler mål än lagets förra vinst med 7-0.

Med flertalet spelare från japanska ungdomslandslaget i truppen gled Tokyo Verdy fram till en enkel seger i sin första match i årets Gothia Trophy (G17E) – en match som också var den första någonsin som ett japanskt flicklag spelat i Gothia Cup.

Efter att ha slagit svenska AIK FF med 7-0 i måndagens match, stod danska FC Nordsjælland som motståndare i lagets andra match. Och Tokyo Verdy hade målgörarskorna på, när de toppade sin förra vinst med en seger med 8-0.

Tre mål på två minuter

Matchen på Heden startade med en straff för Tokyo Verdy efter bara fyra minuter – en som denna eftermiddagens hattrick-hjälte Oto Kanno inte hade några problem med.

Tokyo Verdy passade lugnt runt bollen och letade efter luckor i motståndarnas försvar, samtidigt som man ockuperade det danska lagets planhalva.

FC Nordsjælland försökte bygga upp attacker från försvaret med korta passar, men det japanska laget pressade högt.

Det gav resultat och Tokyo Verdy lyckades göra tre mål, bara inom några minuter.

Pia Sundhage: ”En ynnest att se”

Vid halvtid höll Tokyo-laget en bekväm ledning med 5-0, en riktig uppvisning för de många åskådarna på Heden. En av dem var Pia Sundhage, före detta stjärnspelare och sedan förbundskapten för både USAs och Sveriges fotbollslandslag, och nu förbundskapten för Sveriges F17-landslag.

– De japanska spelarna är väldigt tekniska, långt före bland annat Sverige. Det är en ynnest att få sitta här, sa hon i halvlek,

I andra halvleken fullbordade Oto Kanno snabbt sitt hattrick. Kort därefter hade ställningen både matchat och gått förbi måndagens 7-0, när Yuna Hazekawa fastställde slutresultatet 8-0.

Tokyo Verdys lagkapten, Shino Matsuda.

Lugnt spel är nyckeln

Tokyo Verdys lagkapten, Shino Matsuda, var glad över att vinna matchen och förklarade varför laget ser så lugna ut när de spelar.

– Om vi inte har bråttom kan vi spela på vårt eget sätt – många korta passningar – och se hur motståndarna rör sig, säger Shino Matsuda.

Ni är det första japanska flicklaget att delta i Gothia Cup. Hur känns det?

– När jag först hörde vår tränare säga det blev jag förvånad. Men sen blev jag så glad och såg bara fram emot att få spela mot lag ifrån hela världen, säger hon.

Laget är nu på god väg mot slutspel, där framtida motståndare från andra grupper skulle kunna bli amerikanska NorCal Premier PDP, tyska Bayer 04 Leverkusen eller svenska FC Rosengård, alla lag som i år deltar i Gothia Trophy (G17).

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_cocacola