Elmander till Gothia Cup med moçambikiskt lag - Gothia Cup

Elmander till Gothia Cup med moçambikiskt lag

Den förre landslagsspelaren Johan Elmander och hans fru Amanda är på väg till Göteborg och Gothia cup tillsammans med GP de Tavene från Moçambique. 

– Jag är stolt över att få möjlighet att bidra i det här sammanhanget, säger Johan Elmander.   

Under fredagen flyger det moçambikiska Girls 16-laget GP de Tavene från Maputo till Göteborg för att nästa vecka spela Gothia Cup för första gången. Detta efter ett samarbetsprojekt mellan Gothia Cup, Futebol dá força och Turkish Airlines.

– Vi stärker unga tjejer, bygger självkänsla och ledarskap genom fotboll. Vi utbildar och coachar unga ledare och fotbollstränare till att skapa trygga mötesplatser för tjejer där de får bättre självkänsla, mer kunskap om sina rättigheter och verktyg att nå sina drömmar, säger Cecilia Safaee som grundat den ideella organisationen Futebol dá força (Fotboll ger styrka) för att främja tjejers rättigheter och möjligheter genom fotboll, såväl i Sverige och i Moçambique som i andra länder.

Futebol dá força driver bland annat ett nationellt seriespel för tjejer i Moçambique – och vinsten är att få delta i Gothia Cup.

Turkish Airlines, som flyger till fler länder än någon annat flygbolag i världen, står för resan för laget med Gothia Cup står för deltagaruppgifterna och uppehället på plats i Göteborg.

– Vi tror på idrott som en unik möjlighet att förena människor från olika länder och det här är en unik satsning som både stödjer unga flickor och bygger broar mellan kulturer. Vi är stolta över att kunna ge laget möjlighet att delta genom att sponsra med flyg, säger Ms. Seda Kalyoncu, Senior Vice President, Corporate Communications på Turkish Airlines.

Thomas Anderson, försäljningschef på Gothia Cup:

– Futebol dá força och Cecilia gör ett fantastiskt jobb och vi är mycket glada över att Turkish Airlines flyger hit tjejerna – här är det vår tur att hjälpa dem att nå sin dröm, säger Thomas Anderson, försäljningschef på Gothia Cup.

Johan Elmander, som förra året avslutade en lång och framgångsrik fotbollskarriär, har en bakgrund i det turkiska storlaget Galatasaray och är även efter sin aktiva karriär involverad i klubben. För honom och hans fru var det inget svårt beslut att tillsammans med ett filmteam åka till Moçambique och stötta GP de Tavena.

– Jag är stolt över att få möjlighet att bidra i det här sammanhanget. Jag ska på bästa sätt försöka motivera och inspirera tjejerna att upptäcka sig själva och sin potential, säger Johan Elmander.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf