Drömstart tog Nacka FC vidare - Gothia Cup

Drömstart tog Nacka FC vidare

Det är torsdag vilket betyder slutspelsfeber på Heden! Nu gäller det att spelarna plockar fram det absolut bästa det har från början. Något Nacka FC flickor 13 lyckades alldeles utmärkt med.

Stockholmslaget vann sin grupp och ställdes mot Marin FC 1 i åttondelsfinalen. Och vilken start de fick på slutspelet! Matchen hade knappt hunnit börja innan Michelle Renaldo prickade in 1–0.

Annars blev första halvlek en jämn tillställning. Nacka FC stod för mest bollinnehav men hade svårt att ta sig till en riktigt farlig målchans, bortsett från en ribbträff i mitten av halvleken. Deras försvar hade bra koll på Marin FC som knappt hade ett skott på mål under första halvlek.

– Jag tycker vi gör en bra match och visar oss mycket för varandra, säger Vendela Saving spelare i Nacka FC.

Marin FC tog kommandot i inledningen av andra halvlek. De satte hög press på Nacka FC och lyckades komma igenom deras backlinje ett par gånger och skapade farliga chanser. Men målet kom aldrig.

Istället var det Nacka FC som drygade ut ledningen. Efter ett snyggt anfall hela vägen nerifrån backlinjen kunde just Vendela göra 2–0. Någon spänning blev det aldrig och Nacka FC hann göra 3–0 genom Kornelia Starzcynska innan matchen var slut.

– Vi hade mycket boll och jag tycker vi var bättre, säger Vendela.

Hela dagen går det att njuta av spännande utslagsmatcher på Heden och alla andra planer. Nacka FC spelar kvartsfinal redan senare i eftermiddag och Vendela hoppas på vinst igen.

– Jag tror det blir ett tufft möte och vi måste kämpa för att vinna. Men jag hoppas vi vinner och lyckas ta oss hela vägen till final, säger Vendela.

*Nacka FC spelar kvartsfinal mot KFV Segeberg kl. 16.00 på Åby 1

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf