Dansarna redo för morgondagens show! - Gothia Cup

Dansarna redo för morgondagens show!

Flaggor, dansare, kör, artister och mycket mer. Imorgon är det dags för invigning på Ullevi. En höjdpunkt för många under veckan och stor show väntas. Omkring 250 dansare tar plats på innerplan och en av dem är Klara Ahlbin, 13 år.

– Det ska bli väldigt spännande, säger Klara Ahlbin

Förra måndagen samlades dansarna från dansskolan Twisted Feet för att börja repetitionerna inför invigningen. Efter en intensiv vecka görs nu de sista förberedelserna inne på Ullevi. En stor scen är uppbyggd mitt på planen och utanför gräset sitter dansare och väntar på att deras nummer ska repeteras.

För dem innebär det långa dagar, mycket väntan och trötta fötter. Det är blandad ålder på de som är med och för vissa är det första gången de uppträder i en sådan här stor show. Mia Hellberg, en av de ansvariga för dansarna, berättar att största utmaningen för de flesta är att hålla fokus.

– För många är detta något helt nytt och det blir en stor utmaning. Det kan vara svårt med väntan när man inte är van. Men samtidigt är det ett äventyr, säger Mia Hellberg.

Klara är förväntansfull inför morgondagen . Hon har tidigare uppträtt på terminsavslutningar men detta är första gången inför en sådan stor publik som väntas på Ullevi. Hon fick göra en audition för att vara med, men berättar att det mest var för att se om hon klarade nivån danserna var på.

Varje nummer har olika in- och utgångar, vilket Klara tycker har varit svårt att komma ihåg. Innan de fick komma och repetera inne på Ullevi höll de till i en gymnastiksal och där fick inte alla plats att träna allt samtidigt. Men vad som är det bästa med att vara med är klart för henne.

– Att träffa massa nya kompisar och dansa en hel vecka! Jag har träffat en kompis som heter Daniella och vi har hängt hela veckan, säger Klara.

Klara är redo för morgondagens invigning!

50 000 personer väntas komma till invigningen som börjar 20.00 imorgon, måndag. Förväntningarna är stora men Klara känner sig lugn inför morgondagen

– Jag tror det kommer bli mer nervöst imorgon, men vi är många så vi kan hjälpa varandra, säger Klara.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_kron