Benfica är redo att ta sig an Gothia Cup - Gothia Cup

Benfica är redo att ta sig an Gothia Cup

Under tisdagsförmiddagen var det dags för Benficas flickor tolv att göra entré på plan. Mountain FC från Kanada stod för motståndet. Efter en jämn match med spelglada lag var det tillslut Benfica som gick vinnande ur striden.

Inledningen av första halvlek var jämn och Mountain FC pressade högt upp i plan och hade mycket boll. Benfica stressade inte upp sig utan spelade sig ur varje situation. Och i den 17:e matchminuten kom klubbens första mål i Gothia Cup genom nummer 97 Erica.

– Jag tycker det var en bra match och det är kul att vara här och spela, säger Erica.

Två minuter efter Benficas ledningsmål kvitterade Mountain FC och 1–1 var också resultatet i halvlek. Detta är första året Benfica deltar med lag i turneringen och flickor 12 är ett nykomponerat lag. Tjejerna tillhör Benfica-skolor och vissa av dem har tidigare spelat med killar. Tränare Marco är förväntansfull inför turneringen.

– Vi har plockat ihop de bästa tjejerna från skolorna så detta är deras första matcher tillsammans, säger Marco.

Andra halvlek blev väldigt lik första. Både lagen ville ha mycket boll och försökte spela sitt spel. Tjejerna hittade snygga kombinationer åt båda hållen och Mountain FC var så nära som en ribbträff från att ta ledningen. Istället var det återigen Erica som hittade målet och kunde göra 2–1 till Benfica, vilket också blev slutresultatet.

Erica är glad efter vinst och två mål i första matchen

– Det var är en jämn match och tjejerna från Kanada var väldigt duktiga. Vi ska ta en match i taget för vi har inte så bra koll på våra motståndare, men jag hoppas vi kan ta oss till A-slutspel, säger Marco.

Laget anlände till Göteborg under måndagen efter att ha missat sitt anslutningsflyg i Tyskland. Benfica har med sig tre lag, varav alla är tjejlag och spelar i åldrarna tolv, femton och sexton.

– Det är fantastiskt att vara här och turneringen är superbra! Gårdagens invigning var en otrolig kväll för hela laget där vi representerade Portugal under inmarschen. Det kommer bli ett starkt minne, säger Marco.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf