B18: Viljornas kamp i Göteborgsderbyt - Gothia Cup

B18: Viljornas kamp i Göteborgsderbyt

Den sista matchen i årets Gothia Cup var en speciell match på flera sätt, både för Göteborg och de två medverkande lagen. Den otroligt jämna matchen avgjordes med bara ett mål som skiljde lagen åt – ett självmål.

Dels var det ett derby, då bägge lag kommer från Göteborg.

Dels hade bägge klubbar varit i final i fjol och förlorat – Västra Frölunda IF i B16-klassen mot Cap Jeune 31 med 1-0, och Örgryte IS i B18-klassen på straffar mot Entente Sannois Saint Gratien.

Till råga på allt hade Västra Frölunda också chansen att klättra i maratontabellen, med sex tidigare Gothia Cup-vinster.

Matchen visade också prov på spänningen lagen emellan, med få farliga sitautioner. ÖIS hade den bästa chansen i första halvlek när Tim Stolt Hermansson fann Carl Wiklander framför mål. Hans avslut hittade inte nätet och smet precis förbi den vänstra stolpen.

Kort före halvtid var ÖIS Linus Andersson framme och tvingade VF:s målvakt Viktor Berggren till en räddning – men inte med ett skott, utan ett inlägg. Den tippade bollen rensades därefter bort av en hjälpande försvarare.

Örgrytes försvar visade varför de bara släppt in två mål i turneringen och gav VF få möjligheter att få ett skott på mål. Men ÖIS kunde inte kapitalisera på det goda försvaret, eftersom VF också bjöd på starka försvarsinsatser när ÖIS attackerade via kanterna.

Med sju minuter kvar på klockan såg matchen ut att gå mot straffar. Men VF-försvaret fallerade till slut. En miss i kommunikationen mellan en försvarare och Viktor Berggren orsakade ett självmål, där Sebastian Olsson var den sista ÖIS-spelaren att röra bollen.

Västra Frölunda försökte att sätta dit en kvittering, men misslyckades. Ett snöpligt slut för VF – men icke desto mindre en vinst för ÖIS, som kunde ta hem både derbyt och Gothia Cup med en 1-0-vinst. Matchens MVP var väldigt glad efteråt.

– Jag har väntat så länge på detta. Vi kämpade verkligen så hårt och jag tror många var nervösa. Det är helt magiskt, säger Sebastian Olsson.

ÖRGRYTE IS – V. FRÖLUNDA IF 1-0 (0-0)

1–0 (own goal)

Yellow card: Patrik Svensson Örgryte IS, Lucas Ucar V. Frölunda IF
MVP: Sebastian Olsson
REFEREE: Abdinaser Bashir, Sweden

ÖRGRYTE IS’S VÄG TILL SEGER

Lizzy FC (GHA) 1–1 D
Kungsängens IF (SWE) 2–0 W
JSG Mitte NF 1 (GER) 4–0 W
Jyllinge FC (DEN) 6–0 W
Lindome GIF (SWE) 1–0 W
Olympiacos Academic Red FC (USA) 3–0 W
University of Pretonia (RSA) 4–0 W
Oppsala IF 1 (NOR) 2–1 W

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf