B16: Ryerson kämpade sig till seger - Gothia Cup

B16: Ryerson kämpade sig till seger

Engelska Playr Academy kom nära, men i slutet var det amerikanska Ryerson SC West som kunde ta hem vinsten. ”Hjärta och passion” var nyckeln, enligt målgöraren Marcel Alexis Salceda.

Första halvlek var nästintill en enpersonsshow, där Ryersons Paul Ilijah Gindiri stal rampljuset. Första målet kom efter att han knuffat sig emellan två försvarare och enkelt rullat bollen in i mål.

Han var också involverad när Ryerson gjorde 2-0, efter att hans smarta pass skurit igenom försvaret och hittat fram till en avslutande Marcel Alexis Salceda.

– Det är fantastiskt! Vi spelade väldigt bra och det var en bra match rakt igenom, säger Marcel.

På en hög hörna några minuter senare kom Gindiri upp en bra bit högre än sin markerare och kunde nicka in 3-0 från bortre delen av straffområdet.

Ryerson fortsatte att spela teknisk fotboll och pushade tillbaka Playr, men det engelska laget skulle få sin chans när Frankie Church tacklades hårt precis innanför straffområdet.

Playr tilldelades en straff, en som Luke Plange förvaltade genom att skicka målvakten åt fel håll och innebar lagets första mål i matchen.

I andra halvlek kom chanser på bägge sidor av plan, då lagen spelade tekniskt och snabbt i anfall och fysiskt i försvaret.

Playr närmade sig en kvittering när Arkell Jude Boyd sprang till sig ett friläge – han kunde därefter precist placera bollen mellan en jagande försvarare, målvakten och stolpen, något som gjorde att ställningen var 3-2.

Det engelska laget försökte samla kraft för att komma lika, och även om de avslutade matchen med flera hörnor, frisparkar och skott kunde de inte bryta ner det samlade Ryerson-laget.

– Oh my good! Jag kan inte förklara denna känsla med ord. Flyget hit tog trettio timmar men jag hade gjort det varje dag för att uppleva detta. Vi spelade med hjärta och passion och det är va fotboll handlar om, säger Marcel.

RYERSON SC WEST – PLAYR ACADEMY 3–2 (3–1)

1–0 Paul Ilijah Gindiri, 2–0 Marcel Alexis Salceda, 2–1 Luke Plange, 3–1 Paul Ilijah Gindiri, 3–2 Arkell Jude Boyd
Varning: Marcel Alexis Salceda, Ryerson SC West
MVP: Paul Ilijah Gindiri
DOMARE: Robin Boqvist, Sweden

RYERSON SC WEST’s VÄG TILL SEGER

Vaksala SK (SWE) 6–0 W
FC Seefeld/Witikon (SUI) 5–1 W
Qviding FIF (SWE) 5–0 W
Ordin FC (BRA) 8–0 W
CA Barra da Tijuca (BRA) 5–4 (P) W
Hong Kong FC (CHN) 4–0 W
Forssa BK (SWE) 1–0 W
Västerås SK Ungdom (SWE) 3–0 W
CD Inter Vista Alegre (ESP) 2–1  W

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf