B15: Stark defensiv nyckeln till seger för AP Top 54 - Gothia Cup

B15: Stark defensiv nyckeln till seger för AP Top 54

Klubbnamnet säger AP Top 54 men det finns en möjlighet att byta till AP Top 1 efter att det polska laget gått hela vägen i Boys 15-klassen. De gjorde det genom att bara släppa in ett enda mål i hela turneringen. 

Varken Island eller Polen lyckades ta sig till åttondelsfinalerna i VM för några veckor sedan – men lag från de länderna gick hela vägen till final i Boys 15 i The World Youth Cup. Både Stjarnan och AP Top 54 imponerade på sina respektive vägar till finalen genom att vinna åtta raka matcher,.

Dock kunde bara ett lag vinna en nionde och lagens starka försvarsspel gjorde att det stod 0–0 till ända fram till slutsekunderna i första halvleken. Då fick Norbert Ramotowski bollen precis utanför straffområdet och fyrade av ett vackert skott via stolpen som var omöjligt att rädda för den isländske målvakten Bjarki Arnaldarson.

I andra halvleken hade Stjarnan en hel del av bollinnehavet i jakten på kvitteringen och det tog mindre än fem minuter innan den kom. Runar Ingolfsson blev den första spelaren i turneringen att göra mål på AP Top 54. Precis innanför straffområdet lyckades han få iväg bollen förbi såväl försvarare som målvakt och han firade med Cristiano Ronaldos målgest.

Åtta minuter senare var det dags för ytterligare ett drömmål. Den här gången var det Aleksander Olszewski som mycket vackert skruvade in bollen precis intill den vänstra stolpen.

Återigen tvingades Stjarnan att jaga kvitteringen och I den 48:e minuten tvingade Örvar Logi Örvarsson den polske målvakten Wiktor Krasowski till en jätteräddning och strax efteråt kom Gunnar Orri Adalsteinsson fri, men hans skott gick precis utanför stolpen.

Efter att Stjarnan fick ett rött kort med sex minuter kvar att spela gick luften ur och några fler farliga målchanser skapades inte.

Efter att ha förlorat på straffar i åttondelsfinalen förra året blev AP Top 54 till slut Top 1 i Gothia Cup.

– Det är helt otroligt! Förra året åkte vi ur i åttondelsfinalen och nu får vi vinna. Jag hittar knappt ord, det är bara helt fantastiskt! Det går inte att beskriva, säger Filip Kulikowski.

STJARNAN 1 –AP TOP 54 1–2 (0–1)

0–1 Norbert Ramatowski, 1–1 Rúnar Ingólfsson, 1–2 Aleksander Olszewski
Varningar: Gabriel Mierzwinsk, AP Top 54, Hrannar Gauti Sigmundsson, Stjarnan 1
Rött kort: Hrannar Gauti Sigmundsson, Rúnar Ingòlfsson, Stjarnan 1
MVP: Aleksander Olszewski, AP Top 54
Domare: Marios Gergess, Sweden

AP TOP 54’S VÄG TILL SEGER

Gammelstads IF (SWE) 2–0 W
Clube Campo Belo (BRA) 10–0 W
Sölvesborg GIF (SWE) 1–0 W
St. Pauli Blackhawks (USA) 3–0 W
Ordin FC (BRA) 2–0 W
Hong Kong FC (CHN) 4–0 W
KF Gjakova (Kosovo) 4–0 W
SKF Zambia (ZMB) 1–0 W

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf