B13: Rafflande final mellan rekordlaget Brommapojkarna och Dallas Texans - Gothia Cup

B13: Rafflande final mellan rekordlaget Brommapojkarna och Dallas Texans

Matchen var nere på sin sista minut i B13-finalen, och när det räknades som mest lyckades Brommapojkarna ta sin 29:e Gothia Cup-vinst på ett vackert långskott.

Bägge lag kom in i finalen med åtta raka vinster och var redo för en till – IF Brommapojkarna med 46–1 i målskillnad och amerikanska Dallas Texans SC, som just kom från en vinst mot BK Häcken i semifinalen.

Matchen startade jämnt, där Dallas Texans ägde bollen något mer än motståndarna. Den handfull gånger man lyckades ta sig förbi Brommapojkarnas försvar möttes de av en solid försvarslinje som bröt ner deras anfall.

När Brommapojkarna hade bollen försökte de passa runt för att hitta öppningar, men lyckades inte komma till några lägen.

Den första riktiga chansen kom genom en frispark för Brommapojkarna, precis utanför straffområdet. Jardell Kanga tog chansen och fyrade av ett kraftfullt skott som studsade mellan ribban och mållinjen innan Dallas målvakt fick tag på den.

Fem minuter senare var det dags för ännu en frispark för Brommapojkarna. Denna gång var det i ett läge som passade en högerfotad spelare och Ludwig Thorell klev fram. Med extrem precision skruvade han in bollen i högra krysset och gav laget ledningen.

Men Dallas Texans skulle inte låta sig skrämmas av Brommapojkarnas försvar och fortsatte att trycka på.

Efter att ha vunnit en närkamp vid sidlinjen nära Brommapojkarnas mål spelades bollen snabbt in till Guy Michaeli, som från sin fria position framför målvakten kunde kvitter till 1–1. Med det blev han också endast den andra spelaren att göra mål på Brommapojkarna i årets turnering.

Dallas Texans såg hungriga ut i andra halvlek, och man ockuperade Brommapojkarnas planhalva samtidigt som man fick in skott på mål – några resulterade i hörnor och ett rensades på mållinjen i sista sekund

Dallas Texans looked hungry entering the second half, occupying Brommapojkarna’s side of the field and getting shots on goal – a few resulted in corners and one got cleared off the goal line at the last minute.

Fulltidsvisslan närmade sig, och med det en straffläggning. Bägge lag började bli mer direkta i sitt spel och sparkade höga bollar mot andra lagets straffområde.

Med bara 30 sekunder kvar på klockan prövade Det pangade in i mål via ribban och betydde att klubben säkrade sin 29:e Gothia Cup-vinst, överlägset flest i turneringens historia.

Laget och tränarstaben, som inkluderar före detta Aston Villa-stjärnan och svenska landslagskaptenen Olof Mellberg, kunde därmed också försvara sin titel eftersom de vann B12-kategorin i förra årets turnering.

DALLAS TEXANS–IF BROMMAPOJKARNA 1–1 (1–1)
0–1 Ludwig Thorell, 1–1 Guy Michaeli, 1–2 Lucas Bergvall.
Varning, Dallas Texans: Guy Michaeli.
MVP: Lucas Bergvall, IF Brommapojkarna.
Domare: Levent Kocaoglu, Turkiet.

IF BROMMAPOJKARNAS VÄG TILL SEGERN
Josh Evans Soccer School (ENG) 12–0 W
Walddörfer SV (GER) 11–0 W
Makati FC (PHI) 2–0 W
Rari Nantes Siracusa (ITA) 3–0 W
UKS RONA 03 (POL) 3–0 W
Lizzy FC (GHA) 5–0) W
Halmstads BK (SWE) 4–1 W
San Francisco Seals (USA) 6–0 W
Dallas Texans SC (USA) 2–1 W

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf